Er dette mannen Slot hintet til på fredagens pressekonferanse?

Aaron Briggs blir Vitor Matos sin erstatter på Anfield, ifølge The Athletic-journalist James Pearce.

Fredag forrige uke hintet Arne Slot om at flere nye trenere var på vei til Liverpool Football Club. Nederlenderen sa blant annet dette til de fremmøtte journalistene:

– Vi har Sipke Hulshoff, som var assistenten min i Feyenoord. Vi har også hentet en ny keepertrener, jeg har ikke jobbet med han, men vi snakket med han og er veldig glad for at han blir med på laget. Vi forventer også at to andre skal komme, så det kommer flere bekreftelser.

Mandag ettermiddag, få dager etter Slots første pressekonferanse som Liverpool-sjef, kommer The Athletic-journalist James Pearce med et ferskt navn i det nye støtteapparatet. Det er ingen andre enn Aaron Briggs, som har en fortid i blant annet Manchester City, Monaco og Wolfsburg.

Liverpool Football Club har ikke bekreftet eller skrevet noe den potensielle ansettelsen i skrivende stund.

Dette blir Briggs’ arbeidsoppgaver

Med flere nye fjes inn dørene på Anfield i sommer, kan det utvilsomt være litt for mye å holde styr på når det kommer til hvem som skal gjøre hva i klubben de neste årene. Den enkle forklaringen på Briggs sin nye jobb er at han skal ta over rollen som Vitor Matos hadde under Jürgen Klopp. Den offisielle tittelen er «elite development coach».

Portugiseren, som forlot klubben til fordel for RB Salzburg og Pep Lijnders etter 2023/24-sesongen hadde hovedansvaret med å ha en god og sunn bro mellom førstelaget og akademiet, en jobb han utvilsomt gjorde svært godt.

FORSVANT: Vitor Matos (til høyre) ser ut til å bli erstattet med Aaron Briggs.

FORSVANT: Vitor Matos (til høyre) ser ut til å bli erstattet med Aaron Briggs.

«Briggs vil ha en viktig rolle i samarbeidet mellom akademiet og førstelaget. Han har blitt jaktet på av flere Premier League-klubber denne sommeren», skriver blant annet Pearce.

Forrige sesong fikk vi møte spillere som Conor Bradley, Jayden Danns, Lewis Koumas og Jarell Quansah, fire spillere som tok steget opp fra akademiet til førstelaget. Stefan Bajcetic, Curtis Jones og Trent Alexander-Arnold er andre gode eksempler på det gode arbeidet Briggs nå sannsynligvis skal videreføre.

CV-en til 37-åringen er utvilsomt god, med blant annet ni år i Manchester City, hvor startet på U18-laget og ga seg på førstelaget i 2020. De siste fire årene har han tilbrakt i Monaco og Wolfsburg.

Liverpool linkes også til tidligere Everton-spiller Johnny Heitinga, ifølge Pearce. Han var en del av David Moyes sitt team i West Ham forrige sesong.

Blir hentet opp som Adrian-erstatter

Blir hentet opp som Adrian-erstatter

Liverpool planlegger angivelig å forfremme Vitezslav Jaros til førstelagstroppen foran neste sesong.

Nyheter Man. 08.07. 15:14
Liverpool har avslått bud på Phillips fra Tyrkia

Liverpool har avslått bud på Phillips fra Tyrkia

Liverpool skal ha avslått et overgangstilbud fra den tyrkiske klubben Trabzonspor for midtstopper Nat Phillips.

Nyheter Man. 08.07. 13:59