Selv om salgene uteblir for Liverpool, har smarte klausuler allerede ført til gode inntekter

De rødkledde har forhandlet til seg flere gunstige klausuler ved salg de siste årene. Det bærer frukter denne sommeren.

Da det var Michael Edwards som var Liverpools sportsdirektør, ble klubben kjent for å være blant de beste i forhandlingene om spillere. 

Det førte til gode inntekter for spillere som Rhian Brewster, Dom Solanke, Brad Smith, Harry Wilson og mange flere. 

Samtidig har klubben sørget for å inkludere gunstige videresalgsklausuler i salgsavtalene, og det bærer frukter for klubben denne sommeren. 

Får inn flere millioner

Forrige sommer ble det kjent at Liverpools tidligere akademimålvakt Kamil Grabara kom til å forlate København til fordel for tyske Wolfsburg sommeren 2024. 1. juli ble avtalen bekreftet, og det ga penger til Liverpool. 

De rødkledde forhandlet til seg retten på tjue prosent av et eventuelt videresalg da de solgte polakken, som Wolfsburg nå har betalt 11,4 millioner pund for. Det betyr altså at over to millioner pund av disse går til Liverpool. 

I tillegg til Grabara, har en annen tidligere Liverpool-spillere mange nok allerede hadde glemt ført til midler inn i klubbkassen. 

Luis Alberto ble tidligere i sommer solgt fra Lazio til Al-Duhail for rundt ti millioner pund, og med en rapportert videresalgsklausul på rundt tjue prosent gir det rundt to millioner pund til de rødkledde. 

Liverpool har altså allerede bokført over fire millioner pund i inntekter, uten å ha solgt noen førstelagsspillere enda.

AVSKJED: Luis Alberto tok farvel med Lazios supportere.

AVSKJED: Luis Alberto tok farvel med Lazios supportere.

Når kommer salgene? 

Enn så lenge har det vært stille rundt salg av spillere - med unntak av Anderson Arroyo til Burgos som nok ikke ga stor gevinst for de rødkledde - men nå ser det ut til å begynne å røre på seg rundt spillerne. 

Liverpool skal ha avslått bud på Nathaniel Phillips og Sepp van den Berg, samtidig som det er stor interesse for Tyler Morton. 

Samtidig skal Caoimhin Kelleher, Kostas Tsimikas og Luis Diaz også være tilgjengelige til rett pris. 

Da sportsdirektør Richard Hughes møtte pressen sammen med Slot fredag 5. juli, foreså han at bevegelsene på overgangsmarkedet kom til å tilta senere i sommer. 

– Det er naturlig når det er store turneringer på sommeren at fokuset ligger der. Etter at det skjedde endel i juni, vil det roe seg ned litt i juli,  slik jeg ser det.

– Så når august starter og trenerne har fått jobbet mer med spillerne, vil det blir mer hastverk med å få ting på plass i august. Jeg tror det blir rolig juli, og så blir det mer som skjer i august, sa Hughes på generelt grunnlag om overgangsvinduet.  

Troverdige kilder: Stortalentet er enig med Liverpool

Troverdige kilder: Stortalentet er enig med Liverpool

De rødkledde sikrer seg stortalentet i kamp mot en rekke klubber.

Nyheter Ons. 10.07. 15:19
FSG i samtaler for å kjøpe gammel fransk storklubb

FSG i samtaler for å kjøpe gammel fransk storklubb

FSG holder nå samtaler om å kjøpe den franske klubben Bordeaux, som tilfeldigvis også ledes av en tidligere Liverpool-spiller.

Nyheter Tir. 09.07. 13:43