Klopp ser ut til å få muligheten til å fortsette med Curtis på midtbanen

Jürgen Klopp var nok en lettet mann da han så at Curtis Jones tilsynelatende har lagt lyskeproblemene bak seg.

Det så lenge ut som Liverpools midtbane ga seg selv til lørdagens kamp mot Watford. Mandag morgen var Jordan Henderson, Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain de eneste midtbanespillerne som virket tilgjengelige for Liverpool-manageren til lørdagens kamp mot Watford.

Curtis Jones har slitt med et lyskeproblem, og sto over da England U21 spilte mot Slovenia torsdag i forrige uke. Mandag kveld var imidlertid scouseren i god nok forfatning til at han var i stand til å komme inn og spille en halvtime for U21-landslaget. Liverpools 20-åring var heller ikke snauere enn at han plukket opp ballen i egen boks, satte fart inn på Andorras banehalvdel. og leverte en perfekt pasning til Arsenals Emile Smith Rowe, som scoret alene med keeper.

Det spøker fra Fabinho og Thiago

Dette vil nok en lettet Jürgen Klopp ha registrert med glede, da midtbanen nok har skapt hodebry for ham foran kampen ot Watford. Fabinho rekker trolig ikke kampen på Vicarage Road, da han skal spille VM-kvalifiseringskamp for Brasil mot Uruguay natt til fredag.

Samtidig er Harvey Elliott langtidsskadet, og David Lynch skrev i går i sin faste spalte her på Liverpool.no at det virker lite sannsynlig at Thiago Alcantara blir klar til kampen mot Claudio Raniers mannskap. 

Håpet om at Thiago Alcantara skal bli klar fra skade i tide til å erstatte Fabinho på midtbanen blekner fort, konstaterte Lynch.

Det som kompliserer midtbanesituasjonen ytterligere for Klopp er at Trent Alexandar-Arnold har slitt med en lyskeskade han fikk på trening dagen før kampen mot Porto. James Milner måtte derfor vikariere som høyreback både mot Porto og mot Manchester City, i Liverpools siste match før landskampene, og det kan veteranen også bli nødt til å gjøre mot Watford om scouseren ikke blir kvitt problemene i tide. 

Curtis Jones har startet de fire siste Liverpool-kampene, har vært i knallform og har  bidratt med ett mål og tre målgivende pasninger. Derfor er nok Klopp svært glad for at lyskeproblemene ikke ser ut til å være av langvarig karakter.

Det går mot startplass for Bobby

De positive 33 minuttene til Jones for England U21 mot Andorra fører ham trolig rett inn på laget mot Watford, og dersom Jordan Henderson og Naby Keita skulle unngå skader i landskampene tirsdag kveld vil det trolig skyve en Alex Oxlade-Chamberlain, som vurderer sin Liverpool-fremtid, ut på innbytterbenken i nok en kamp.

Som om ikke midtbanen var nok hodebry for Klopp, så må han trolig også ty til sin andrekeeper mot The Hornets. Alisson Becker er i samme situasjon som Fabinho, og selv om Liverpool organiserer privatfly for de to brasilianerne for å få dem hjem hurtigst mulig, virker det usannsynlig at vi ser duoen ute på gressmatta på Vicarage Road bare 35 timer etter avspark mot Uruguay.

I tillegg til dette sliter Diogo Jota med muskelproblemer, som har ført til at han ikke har trent med landslaget etter City-kampen. I hans posisjon har imidlertid Klopp avløseren klar, i en skadefri og uthvilt Roberto Firmino. 

I skrivende stund ser det ut som dette kan bli startelleveren mot Watford: Kelleher, Milner, Matip, Van Dijk, Robertson, Henderson, Keita, Jones, Salah, Firmino, Mane.

Watford - Liverpool spilles på Vicarage Road lørdag klokken 13.30 og blir vist direkte på TV 2 Sport Premium