Mange ubesvarte spørsmål foran møtet med Brentford

Jürgen Klopp vet fortsatt ikke hvilke spillere som vil være tilgjengelig for ham når Liverpool gjester Brentford i morgen kveld.

Småskader og et svært tett kampprogram gjør det vanskelig å spå hvilke spillere som Jürgen Klopp har til rådighet når Liverpool gjester Brentford Community Stadium mandag kveld.

Andy Robertson og Harvey Elliott haltet av banen med småskader mot Leicester fredag kveld, mens James Milner og Roberto Firmino har stått over et par kamper på grunn av lignende småskader.

Det som virker sikkert er at Klopp må klare seg uten Curtis Jones, Arthur Melo, Diogo Jota, Luis Diaz og Kaide Gordon, som alle jobber seg tilbake etter langtidsskader.

Vil Firmino og Milner være tilbake?

Bobby Firmino uttalte i et intervju med talkSPORT for tre dager siden at skaden i baksiden av den ene leggen var leget, men at kampen mot Leicester likevel kom for tidlig. 

– Dersom alt går bra vil jeg være klar for innsats igjen mot Brentford, sa brasilianeren.

Under pressekonferansen foran Leicester-kampen slo Jürgen Klopp fast at den kampen kom for tidlig både for Firmino og hamstringskadede James Milner, men det virker som Firmino er nærmere en retur enn Milner.

Klopp var ikke spesielt bekymret, men er skadene til Robertson og Elliott leget?

Når det gjelder skadene som Andy Robertson og Harvey Elliott fikk mot Leicester, så virket det ikke som Jürgen Klopp var spesielt bekymret for noen av dem etter 2-1-seieren på Anfield.

Robertson satte seg ned på gressmatta like etter at kampuret hadde passert timen spilt. Da han reiste seg igjen tok han seg til høyre hofte, før han haltet av banen.

Under pressekonferansen etter kampen avslørte Jürgen Klopp at skotten hadde blitt påført en skade av Harvey Elliott under oppvarmingen.

– Det er nesten litt komisk, men før kampen ble Robbo påført en liten skade av Harvey. Det skjedde i oppvarmingskampen.

– Harvey traff ham med kneet i hoften, og det resulterte i en lårhøne. Han klarte å spille videre, men på et tidspunkt sa muskelen stopp, og han klarte ikke å spille mer, forklarte Liverpool-manageren til pressen.

LÅRHØNE: Andy Robertson fikk kneet til Harvey Elliott i hoften under oppvarmingen foran kampen mot Leicester.

LÅRHØNE: Andy Robertson fikk kneet til Harvey Elliott i hoften under oppvarmingen foran kampen mot Leicester.

Elliott måtte selv ut med en skade etter 86 minutter. Like før ble tenåringen liggende etter en sen takling, og det virket som han fikk en smell i ankelen.

– Harvey fikk en smell som var ganske smertefull, bekreftet Klopp etter kampen.

– Når du studerer situasjonen ser du at det åpenbart var smertefullt, men jeg tror det blir med det, la tyskeren til.

Med andre ord kan det være håp om at begge vil være tilgjengelige igjen allerede til kampen mot Brentford i morgen kveld.

Hvorfor var ikke Kelleher og Ramsay i troppen mot Leicester, og får Gakpo papirene i orden i tide?

To andre spillere som ikke var i troppen mot Leicester var andrekeeper Caoimhin Kelleher og den unge høyrebacken Calvin Ramsay. Det har ikke kommet noen opplysninger om hvorfor de to ikke var i troppen, men Ramsay var heller ikke i troppen mot Aston Villa 2. juledag.

Som om dette ikke var nok, så hersker det også usikkerhet rundt hvorvidt Cody Gakpo får papirene i orden tidsnok til å være spilleberettiget mot Brentford. 

– Det kan være en sjanse for at han blir involvert mot Brentford, men jeg tror det vel ikke helt. Det er fridag på mandag, og papirene må være signert innen lunsjtid den dagen. Så trolig blir det mot Wolves, sa Klopp på fredag.

Får vi se Brentfords toppscorer fra start?

Men Jürgen Klopp er ikke den eneste manageren som må leve med en viss grad av usikkerhet foran kampen i vest-London.

Brentford-manager Thomas Frank har også sine bekymringer etter at Brentfords toppscorer Ivan Toney ble båret av banen med det som så ut som en alvorlig kneskade i 2-0-seieren over West Ham på London Stadium. Dansken har imidlertid håp om at skaden til Toney ikke er så ille som først fryktet. 

DET SÅ ALVORLIG UT: Ivan Toney hadde store smerter i høyre kne etter at han landet forkjært på overtid i kampen mot West Ham fredag kveld.

DET SÅ ALVORLIG UT: Ivan Toney hadde store smerter i høyre kne etter at han landet forkjært på overtid i kampen mot West Ham fredag kveld.

– Selvsagt så det ikke bra ut, men jeg har vært lenge nok i denne bransjen til å vite at du aldri vet eksakt hva det er snakk om før skaden er blitt grundig undersøkt de påfølgende dagene, sa dansken til pressen etter kampen.

– Forhåpentligvis er det bare en mindre skade. Det er gode sjanser for det, men det kan selvsagt være verre enn vi tror nå. Vi vet ikke ennå, la Brentford-manageren optimistisk til.

Toney gjorde Brentfords første mål etter 18 minutter i 2-0, seieren, og han noterte seg også for assisten til 2-0-målet like før pause.

Totalt har Brentford-spissen gjort tolv mål i Premier League så langt, og er dermed nummer tre på toppscorerlisten bak Erling Braut Haaland med 21 mål og Harry Kane med 13 mål.

Mohamed Salah og Roberto Firmino er til sammenligning Liverpools toppscorere i Premier League, med sju mål hver.

Liverpool tok fire poeng fra de to kampene mot Brentford forrige sesong. Den første kampen, som ble spilt i London i slutten av september, endte uavgjort 3-3, mens Liverpool vant oppgjøret på Anfield 3-0 i januar.

Brentford må definitivt klare seg uten Kristoffer Ajer, Shandon Baptiste, Aaron Hickey og Frank Onyeka i mandagens kamp.