Folkebørsen etter Manchester City - Liverpool: Han har reddet Liverpool mange ganger denne sesongen, men skuffet leserne mot City

Folket mener at flere spillere var et stykke unna det forventede nivået på Etihad.

Mål, og generelt godt spill, sikrer Trent Alexander-Arnold bestemannsprisen hos både Liverpool.no og folkebørsen, men henholdsvis 8 og 7,19.

Største sprik finner vi hos mannen med den målgivende pasningen. Mohamed Salah høstet kun 5,66 hos stemmene, sammenlignet med 7 fra Jens Hapnes Rege.

Over hele fjøla har leserne lagt seg på et nivå lavere enn det Hapnes Rege delte ut. Kaptein Virgil van Dijk (6,35 mot 6) er den eneste som kommer bedre ut hos folket.

Dette skriver avisene etter storkampen: «Et øyeblikk for å stilne ikke bare Etihad men også forestillingen om at Manchester City rett og slett ikke kan stoppes. Og, selvsagt, ble det gitt av Liverpool»

Liverpool kom unna med poeng, og berget troet på at tittelkampen skal leve utover vinteren.

Innsikt 26.nov 15:16
– Jeg ser på Liverpool av og til fordi jeg liker å se på dem

Pep Guardiolas beundring for Liverpool går så langt at han gjerne tar et glass og ser de røde spille.

Til tross for et bra resultatet i den kanskje vanskeligste bortekampen, ender tre mann med å se 4-tallet på folkets børs.

Det er Diogo Jota, som knapt hadde ballberøringer, og Curtis Jones. Begge får 4,84 mot 6.

Aller bakerst lider Alisson Becker samme skjebne. De fleste anser han som Premier Leagues beste burvokter, og det er ikke få ganger han har måttet redde de røde bare denne sesongen, men her var han et stykke fra toppnivået.

David James, Sander Westerveld, Jerzy Dudek, Loris Karius, Pepe Reina og Simon Mignolet kunne alle finne på sine blundre. Samtidig la ingen av dem lista så høyt for egen prestasjon som det Alisson har gjort.

Alisson Becker

Folkebørsen 4,84 (1917 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 6

Brasilianeren har redet Liverpool mange ganger de siste årene, men i dag var han ikke på sitt aller beste. Forærer Phil Foden en mulighet tidlig når han slår ballen rett i føttene på briten på hjørnet av 16-meteren, men reddes av en svak avslutning. Har et sleivspark som gjør at Liverpool mister ballen før 0-1, og avslutningen fra Haaland er langt fra utakbar. Har en god redning fra Foden mot slutten av andre omgang, og redder Haalands forsøk like før Trents utligning. Redder seg inn igjen etter en svak første omgang.

Trent Alexander-Arnold

Folkebørsen 7,19 (1881 stemmer) Folkets beste
Liverpool.nos vurdering 8 Liverpools beste

Det var åpenbart at Manchester City prøvde å utnytte Trents svakheter defensivt i denne kampen. Alexander-Arnold har langt fra full kontroll på belgieren, men det er nær umulig mot en så eksplosiv spiller. Klarer å demme opp godt for truslene, og var betraktelig bedre defensivt enn i det samme oppgjøret i vår. Vant ballen flest ganger av alle på banen. Gjør alt riktig når han scorer utligningen etter et perfekt førstetouch og en kontant avslutning. Visekapteinen sto frem som en leder på ligaens vanskeligste bortebane.

Joël Matip

Folkebørsen 6,74 (1838 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7

Spiller sin kamp nummer 200 i PL. Skaper en god mulighet med et raid etter 15 minutter, og er viktig i det oppbyggende spillet med evnen til å ta med seg ballen fremover. Slipper Haaland for enkelt bak ryggen på 0-1-målet, selv om van Dijk må ta den største delen av skylden for det målet. Er ellers bunnsolid i forsvaret og vinner alle duellene i feltet. Svært viktig blokkering på Silvas forsøk på overtid.

Virgil van Dijk

Folkebørsen 6,35 (1822 stemmer)

Bør gjøre mer for å hindre Haalands ledermål ettersom nordmannen er den eneste som truer bakrommet i den situasjonen. Sover enkelt og greit i den situasjonen. Er utenom den situasjonen solid gjennom hele kampen, stanse flere farligheter og rydder unna.

Kostas Tsimikas

Folkebørsen 6,3 (1833 stemmer)

Har god kontroll de sjeldne gangene Manchester City velger å angripe på sin høyreside. Vinner mange av sine individuelle dueller, og er solid defensivt. God kamp av grekeren.

Alexis Mac Allister

Folkebørsen 5,3 (1824 stemmer)

Dekker ikke store nok rom defensivt i den første omgangen og det blir ofte for enkelt for City-spillere å finne medspillere i mellomrommet, der Mac Allister skulle ha brutt pasningene. Hever seg i andre omgang sammen med laget. Byttes ut fem minutter før slutt.

Curtis Jones

Folkebørsen 4,84 (1831 stemmer)

Rett tilbake fra start etter skadeavbrekket. Trygg og god med ballen, men sliter med å få satt sitt preg på kampen. Byttes ut etter 54 minutter.

Dominik Szoboszlai

Folkebørsen 5,95 (1805 stemmer)

Får en viktig rolle defensivt med å hjelpe Alexander-Arnold på høyresiden, og prøver også å bidra offensivt så godt det lar seg gjøres. Kan muligens skyte selv når han bryter høyt i banen og velger å sentre til Nunez etter 35 minutter. Slipper sammen med Trent Ake for enkelt forbi på Citys ledermål. Ut etter 72 minutter.

Diogo Jota

Folkebørsen 4,84 (1796 stemmer)

Får ikke satt særlig preg på kampen i dag. Byttes ut etter 54 minutter med skade. La oss håpe det ikke er alvorlig.

Darwin Nunez

Folkebørsen 6,25 (1802 stemmer)

Konstant uromoment og kommer til mange skuddmuligheter. Er litt for enkel å sette i offside for motstanderne. I kamper som dette må sjansene settes. Pådrar seg et gult kort og byttes ut fem minutter før slutt.

Mohamed Salah

Folkebørsen 5,66 (1811 stemmer) Største sprik

Kommer ikke helt til sin rett i den første omgangen, men hever seg sammen med laget i andre omgang. Slår den lure målgivende pasningen til Trent før utligningen.

Ryan Gravenberch

Folkebørsen 6,36 (1773 stemmer)

Inn etter 54 minutter. Liverpool ble klart bedre etter at nederlenderen entret banen. Er god til å finne rom i mellomrommet. Godt innhopp.

Luis Diaz

Folkebørsen 5,75 (1766 stemmer)

Inn etter 54 minutter, og bidrar til å løfte Liverpools spill. Slår en god crosser før utligningen.

Cody Gakpo

Kommer inn med et drøyt kvarter igjen å spille. Har et genialt løp som trekker med seg to spillere før Trents utligning.

Wataru Endo

Kommer inn med fem minutter igjen av ordinær tid. Pådrar seg et gult kort.

Harvey Elliott

Kommer inn med fem minutter igjen av ordinær tid.

Jürgen Klopp

Folkebørsen 6,71 (1364 stemmer)

Ledet 12-11 i antall seiere mot Pep Guardiola før kampen, men har slitt med å få resultater med Liverpool på Etihad de siste sesongene. Gjør nok en gang gode bytter som snur kampen i Liverpools favør. Solid bortekamp.