– Når jeg var ung og innbytter, var den jobben aldri min greie!

Nesten fem år har gått siden Curtis Jones fikk sin Liverpool-debut av Jürgen Klopp.

Curtis Jones har lagt bak seg et fantastisk halvår i Liverpool-trøyen. Scouseren var ryktet ut av klubben så sent som på våren i år, men siden har mye snudd for den snart 23 år gamle midtbanespilleren.

I løpet av landslagspausen, som 22-åringen ofte må se fra sofaen hjemme, har han tatt seg tid til å stille opp i en fersk episode av «We are Liverpool»-podkasten.

Jones ser frem til å bruke erfaringene sine for å spille seg til en enda viktigere plass i Jürgen Klopps mannskap.

– Det har vært en enorm endring i laget, og jeg er en av dem som har blitt værende her. Det er sprøtt å si, for jeg er bare 22 år, men har likevel fem års erfaring på førstelaget. Det er gutter som kommer inn nå, og det er første gang de er med i laget, så jeg har faktisk blitt en erfaren person som har vært med gjennom hele greia, sier han og fortsetter:

– Selv om jeg er ung, føler jeg meg som en av de mest erfarne, og jeg vet hvordan manageren og staben vil spille.

KLAR IGJEN: Curtis Jones har ikke vært på banen siden 1. november, men forventes tilbake til City-kampen.

KLAR IGJEN: Curtis Jones har ikke vært på banen siden 1. november, men forventes tilbake til City-kampen.

Endret mentalitet

I sine yngre dager var Jones kjent som en slepen ballteknikker, med flust av mål og målgivende i seg. I løpet av de siste årene har posisjonen hans endret seg, og det har også mentaliteten til Liverpool-produktet.

– Klopp har snakket mye om hvordan jeg skal være den første i press. Når jeg var ung og innbytter, så var den jobben aldri min greie! «Nei, jeg trenger ikke den delen av spillet» tenkte jeg ofte. Nå har vi jobbet mye med det, og det viser også hvor mye jeg har forandret meg, sier 22-åringen.

I slutten av forrige sesong ble scouseren en av tyskerens mest betrodde menn og det samme har fortsatt inn i høsten, selv om han har mistet åtte kamper med skader og suspensjon.

– Jeg føler vi er kommet til en punkt hvor Klopp forstår at han kan sette meg inn hvis laget taper, fordi jeg kan skape noe. Han kan også starte meg i store kamper, for han vet jeg legger ned det harde arbeidet og ikke gjemmer meg. Jeg vil alltid ha ballen, og jeg er aldri redd.

På lørdag venter selveste Manchester City på Etihad, en kamp som kanskje markerer sesongen vanskeligste i Premier League. 22-åringen kan ha en sjanse til å starte, spesielt med tanke på at Alexis Mac Allister kommer sent tilbake fra landslagssamling.

– Jeg har spilt 100 kamper, men jeg føler dette bare er begynnelsen. Jeg vil bare fortsette, finne en god form og fortsette å samme måten, avslutter han.

«We are Liverpool»-podkasten med Curtis Jones slippes 08:00 tirsdag morgen. Den er tilgjengelig på YouTube, Spotify, Apple Podcasts og LFCTV GO.

Et tidlig oppgjør etter landslagspausen kan spille til Liverpools fordel

Et tidlig oppgjør etter landslagspausen kan spille til Liverpools fordel

«Back to basics» kan være måten å sikre tre poeng mot Manchester City, skriver David Lynch i ukens spalte.

Kommentar 20.nov 18:34
Liverpools «Super League»-rolle kan bli et samtaleemne igjen denne uken

Liverpools «Super League»-rolle kan bli et samtaleemne igjen denne uken

Samtlige Premier League-klubber møtes for første gang etter Evertons poengtrekk.