Slik trener Liverpool-spillerne på straffespark

Salah og co har vunnet de fire siste straffesparkkonkurransene, inkludert to finaler på Wembley.

I løpet av de siste årene har Jürgen Klopps mannskap blitt svært gode på straffer, og spesielt i straffesparkkonkurranser.

I fjorårssesongen vant de røde sin fjerde strake da Derby ble slått ut av ligacupen. Før det ble det også seiere mot Chelsea i både FA-cupfinalen og ligacupfinalen, samt en 8-7 seier mot Leicester i kvartfinalen få måneder før det.

Det siste tapet kom i den fjerde runden på høsten i 2020/21-sesongen, over tre år siden. Status er seks seiere på de siste åtte, i en del av spillet mange vil påstå handler om tilfeldigheter.

Cody Gakpo, som kom til Liverpool i januarvinduet forrige sesong, har snakket om hvordan Liverpool-spillerne øver på å ta straffespark.

– I Liverpool måler de hjernens aktivitet under straffespark. Det gjøres ved hjelp av en hatt med elektroder på hodet, sa han til Algemeen Dagblad i forbindelse med landslagssamlingen.

Dette er kanskje hodeplagget angrepsspilleren snakker om i intervjuet:

Med hjelp av elektrodene på hodet får spillerne tips vite når de er mest stresset i en straffesituasjon, og hvordan de skal håndtere det. Mange liker å ta seg god tid, mens andre vil få det unnagjort så fort som mulig. I en del av spillet som handler mest om det mentale, gjør Liverpool mye for å holde hodene til spillerne kald.

– Du får innsikt i hvordan stress påvirker hjernen, og de prøver å hjelpe deg med å beholde kontrollen. Du kan ikke etterligne alt når du trener på det selvfølgelig, for det er alltid press, og du kan alltid bomme.

Fokuset på den mentale biten av en straffesparkkonkurranse har tydelig gjort underverker for Klopps mannskap, som knapt kan huske sist de tapte en. Liverpool har også flere som er gode på å ta dem, inkludert Cody Gakpo, som nylig tok scoret på en for Nederland.

– Det er aldri garantier, men du kan gjøre ganske mye likevel. Jeg frykter i hvert fall ikke å ta et straffespark, avsluttet han.

I 2023/24-sesongen har Liverpool blitt tildelt fire straffespark, og Mohamed Salah har tatt samtlige. Egypteren har scoret på tre og bommet på én. Med deltakelse i ligacup, FA-cup og Europa League kan det også dukke opp flere straffesparkkonkurranser denne sesongen.

– Når jeg var ung og innbytter, var den jobben aldri min greie!

– Når jeg var ung og innbytter, var den jobben aldri min greie!

Nesten fem år har gått siden Curtis Jones fikk sin Liverpool-debut av Jürgen Klopp.

Nyheter 20.nov 20:29
Liverpools «Super League»-rolle kan bli et samtaleemne igjen denne uken

Liverpools «Super League»-rolle kan bli et samtaleemne igjen denne uken

Samtlige Premier League-klubber møtes for første gang etter Evertons poengtrekk.

Nyheter 20.nov 17:11