– Hvis dette hadde vært en Champions League-kamp, hadde det ikke vært nødvendig å nevne det

Jürgen Klopp oppfordrer supporterne til å skape en skikkelig «europeisk kveld» mot LASK Linz.

Det er kanskje forventet at stemningen på Anfield skal syne et par hakk når det er Europa League, og ikke Champions League for Liverpool denne sesongen. Det er helt «normalt» for det fleste storklubber, men i kveld ønsker Jürgen Klopp noe annet.

De røde kan sikre seg avansement fra gruppespillet med seier, og om Union SG klarer å ta poeng mot Toulouse, også førsteplassen. Det er utvilsomt noe å gi det lille ekstra for, selv om det er snakk om Europas «andredivisjon».

gårsdagens pressekonferanse oppfordret tyskeren supporterne til å skape en god ramme og atmosfære, slik som en «europeisk kveld» skal være på Anfield.

– Vi må utnytte atmosfæren maksimalt. Jeg forventer en europeisk kveld i topp klasse, at vi alle virkelig går all-in. Jeg skal gjøre min del, og sette opp et lag med friske bein, som vil gi alt, nyte kampen og kjempe for resultatet, sa Liverpool-treneren til pressen.

STORSTUE: Liverpool står med ni av ni seiere på Anfield denne sesongen, og i kveld ønsker Jürgen Klopp å nå tosifret på rad.

STORSTUE: Liverpool står med ni av ni seiere på Anfield denne sesongen, og i kveld ønsker Jürgen Klopp å nå tosifret på rad.

Europa League mot Toulouse, LASK Linz og Union SG er selvfølgelig vanskelig å glede seg ekstra til når man er vant med Paris Saint-Germain, Napoli og Atletico Madrid i Champions League de siste årene.

– Hvis dette hadde vært en Champions League-kamp, hadde det ikke vært nødvendig å nevne det. Vi som lag er 100% innstilt på denne konkurransen, og slik vil jeg at alle skal tenke. Vi må sørge for at Liverpool er et fantastisk sted å besøke, men et forferdelig sted å spille, fortsatte Klopp.

«Må vinne»

I den forrige runden av Europa League, endte det med null poeng og et skuffende 2-3 tap mot Toulouse i Frankrike. Mange vil kanskje påstå at det var de rødes svakeste kamp denne sesongen, og en god påminner til spillerne. Det tenker ikke Liverpool-treneren.

– Vi trengte ikke det (tapet). Jeg hadde elsket å se et laget spille bra og vinne kampen, men det gjorde vi ikke. Det var ikke nødvendig, og det var ikke hjelpsomt. Det har egentlig bare gjort situasjonen vår vanskeligere.

TAPTE: Jarell Quansah og Liverpool fikk lite til å stemme i bortekampen mot Toulouse før landslagspausen.

TAPTE: Jarell Quansah og Liverpool fikk lite til å stemme i bortekampen mot Toulouse før landslagspausen.

Tyskeren har utvilsomt et poeng, for med seier mot franskmennene ville kveldens kamp vært betydningsløs. Da hadde de røde sikret seg både avansement og førsteplass, men slik endte det ikke. Nå må de igjen gi 100%, og kanskje også i Belgia om to uker.

– Hvis vi ikke vinner i kveld, vil kampen i Belgia bli veldig tøff, midt i en superintens periode. Dette er planen: sette motstanderen under press, bruke intensiteten, spille god fotball ja, men også ha god beskyttelse (i forsvar) og være oppmerksom på dødball.

Denne sesongen har Klopp valgt å benytte seg av «andrelaget», med Wataru Endo, Jarell Quansah, Harvey Elliott og så videre. Det handler aldri om å nedprioritere Europa League, ifølge Liverpool-treneren.

– Vi må dele intensiteten, slik er det alltid. Vi tar aldri beslutninger basert på at en turnering er mindre viktig. Vi trenger alle guttene tilgjengelig, og sørge for at vi deler intensiteten opp mellom alle, avsluttet han.

Begynner å se seg selv mer og mer som en midtbanespiller

Begynner å se seg selv mer og mer som en midtbanespiller

Cody Gakpo har blitt brukt i flere roller denne sesongen. Nå fokuserer han på spill både som spiss og midtbanespiller.

Timingen er aldri god for å miste verdens beste keeper – nå må Kelleher ta sjansen

Timingen er aldri god for å miste verdens beste keeper – nå må Kelleher ta sjansen

Caoimhin Kelleher får endelig sjansen han har ventet på. Forhåpentligvis vil det gjøre ham godt at det blir flere på rad.

Kommentar 29.nov 20:00