Så mye tjener Jürgen Klopp i året – om man skal tro det tyske fotballforbundet

Jürgen Klopp er en veldig godt betalt mann – men det er sjelden vi ser så konkrete summer.

Vi har lest mange saker opp gjennom årene om hvor godt betalte managerne er i Premier League, og det er klart at Jürgen Klopp, som har sittet lengst av alle med enorm suksess, er en av de best betalte.

Det er kun Pep Guardiola som skal være bedre betalt enn Klopp. Manchester City-manageren signerte en ny avtale i november 2022, som går ut sommeren 2025. Kontrakten Klopp signerte tidligere samme år går ut sommeren 2026.

Klopp har flere ganger blitt linket til jobben som tysk landslagssjef, og det er forståelig at de ønsker seg ham – men det finnes grunner til at det ikke kan skje, og en av grunnene er økonomi.

Påstår han tjener over 43 millioner pund i året

Ifølge visepresidenten i det tyske fotballforbundet, Ralph-Uwe Schaffert, så tjener Liverpool-manageren veldig godt, og 43,3 millioner pund i året. Det tilsvarer en årslønn på svimlende 566 millioner norske kroner.

Over halvparten av det kommer fra sponsorer. Klopp har lukrative personlige sponsoravtaler med Adidas, Erdinger, Opel, VR-Bank, Peloton, Deutsche Vermögensberatung og tyske Sky.

– Det tyske fotballforbundet kan ikke betale Jürgen Klopp. Han har en fast inntekt på 24 millioner euro i året, i tillegg til 26 millioner euro i garanterte sponsorinntekter, så han tjener 50 millioner euro, sier Schaffert til Focus. Det var thisisanfield.com som skrev om det først.

Dersom det stemmer, tjener Klopp nesten 20,8 millioner pund i året i Liverpool. Det virker ikke utenkelig, for i hans forrige avtale skal han ha vært betalt 16 millioner pund i året før bonuser, ifølge tidligere rapporter.

Det høres ikke ut som visepresidenten i forbundet har troen på at de kan lokke en manager av Klopps kaliber til jobben i fremtiden, på grunn av økonomien.

– Den neste landslagssjefen kan ikke lenger få det samme som Hansi Flick fikk, for fotballforbundet har ikke lenger råd til det. Du har knapt en Bundesliga-trener nå som tjener mindre enn én million euro. Det har kommet ut av kontroll, og er nesten umulig å redusere, sier han.

Julian Nagelsmann tok over det tyske landslaget i september, men skal kun sitte til etter EM på hjemmebane neste sommer.

Liverpool avslutter 2023 på tabelltopp

Arsenal tapte igjenLiverpool avslutter 2023 på tabelltopp

Arsenal har nå tapt to kamper på rad.

Har hentet hjem Carvalho

Har hentet hjem Carvalho

Fabio Carvalho er hentet tilbake til Liverpool FC.