Simon Hooper er i hardt vær etter søndagens storkamp. Nå skal han dømme Liverpool igjen...

Simon Hooper har ikke dømt Liverpool siden skandalen på Tottenham Hotspur Stadium.

Vanligvis holder det med en kort notis i livebloggen når PGMOL og Premier League har satt opp hvem som skal dømme neste Liverpool-kamp, men akkurat denne gang er det oppsiktsvekkende nok til at det bør dekkes med en egen artikkel.

Simon Hooper var mannen som dømte Liverpools bortekamp mot Tottenham i slutten av september, da Luis Diaz sitt mål ble annullert for en offside etter en at alt gikk galt med kommunikasjonen mellom VAR-rommet og dommerne på banen.

Liverpool gikk ut med en pressemelding, Jürgen Klopp mente det burde blitt omkamp – selv om Liverpool aldri krevde det – og PGMOL måtte frigi lydopptakene fra Stockley Park for å forklare hvordan det kunne gå så galt.

Hooper viste ut to Liverpool-spillere, Curtis Jones og Diogo Jota, begge kontroversielle utvisninger – og det åpnet også for en ny debatt om bruken av VAR og at dommerne ble vist stillbilder der situasjonene ser verst mulig ut, og situasjonene så kun i «slow motion».

Nå skal Hooper dømme Liverpool igjen, i onsdagens bortekamp mot Sheffield United. Det blir første gang siden kampen på Tottenham Hotspur Stadium 30. september.

Simon Hooper er i hardt vær etter helgen

Hooper dømte søndagens storkamp mellom Manchester City og Tottenham på Etihad Stadium. En fantastisk kamp som endte 3-3 – men der dommeren igjen kom i fokus av helt feil grunner.

I det 94. minutt, ble Erling Braut Haaland taklet – kom seg på beina og Hooper signaliserte for fordel. Haaland spilte ballen over forsvaret og til Jack Grealish som hadde fri bane mot Guglielmo Vicario i mål, og da blåste Hooper i fløyta for at det likevel skulle bli tatt frispark på Citys banehalvdel.

Hooper ble omringet av rasende City-spillere, og det fortsatte også etter kampen var slutt. Haaland la også ut en melding på sosiale media, som FA kan komme til å se på, der han skrev «wtf» og la ut video av situasjonen.

PGMOL har tidligere gitt dommere som har vært involvert i så kontroversielle hendelser «fri» i den påfølgende kampen, men så langt har det ikke kommet noen melding om at Hooper ikke skal dømme Liverpools kamp på Bramall Lane onsdag kveld.

Slik argumenterte Liverpool for at Jones sitt kort burde strykes

Slik argumenterte Liverpool for at Jones sitt kort burde strykes

Liverpool FC mente VAR aldri burde blandet seg inn.

En uforståelig kommunikasjonsfeil ble avgjørende i Diaz-situasjonen

En uforståelig kommunikasjonsfeil ble avgjørende i Diaz-situasjonen

VAR-dommer Darren England trodde målet ble godkjent av hoveddommer Simon Hooper.