Folkebørsen: Trengte ikke gjøre en eneste redning, men Alisson kåres igjen til bestemann

At Alisson Becker igjen får høyest snitt på folkebørsen sier kanskje sitt om hva leserne syntes om prestasjonen til Liverpool mot Crystal Palace.

De fleste vil nok være enig i at Alisson Becker har vært Liverpools beste spiller denne sesongen, og lørdag ble han belønnet med sin tredje strake kamp uten baklengsmål i Premier League. Mot Crystal Palace hadde han imidlertid langt mindre å gjøre enn i tidligere kamper denne sesongen.

Hjemmelaget var nære på da de traff tverrliggeren, men faktisk reiste Liverpool fra Selhurst Park uten å slippe til en eneste avslutning på mål. Det meste arbeidet Alisson måtte gjøre var derfor med beina.

Likevel har han av leserne blitt kåret til de rødes beste spiller når karakterene på folkebørsen har blitt talt opp. Virgil van Dijk ble best på liverpool.no sitt spillerbørs, men har ikke fått like godt betalt av leserne. Begge fikk 7 på spillerbørsen, men Alisson er best med henholdsvis 6,29 mot van Dijks 5,82.

Generelt var det mange lave karakterer, men ingen har fått svakere enn Naby Keitas 1,78. Midtbanespilleren ble byttet ut i pausen etter en svak første omgang.

Størst sprik mellom de to børsene er det på karakteren til Diogo Jota, som faller fra 6 på spillerbørsen til 4,28 på folkebørsen.

Alisson Becker

Folkebørsen 6,29 (1484 stemmer) Folkets beste
Liverpool.nos vurdering 7

Noe smånervøst til tider, kanskje preget av Real Madrid-kampen? Selv om han viser at selvtilliten og ballkontrollen er på plass. Slår dog en litt unøyaktig ball som til slutt ender med en fæl feil av Alexander-Arnold, før han er raskt oppe i Jean-Philippe Mateta. Kjapp på alerten ellers også.

Trent Alexander-Arnold

Folkebørsen 2,33 (1579 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 3

«Helt sjokkert», var pausekommentaren i studio. Horribel feil som Jean-Philippe Mateta fort kunne ha gjort 1-0 på etter 12 minutter. Ikke kontroll på det som foregår bak han. Gir bort ballen igjen på forferdelig vis rett før pause, og Mateta smeller den i tverrliggeren. Frisparket hans etter 29 minutter så perfekt ut, før det traff Jordan Henderson. Trolig glad for at Wilfried Zaha ikke spilte i dag. Ut for Roberto Firmino etter 71 minutter.

Virgil van Dijk

Folkebørsen 5,82 (1519 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 7 Liverpools beste

God kontroll selv på Jean-Philippe Mateta og Jordan Ayew, men virket frustrert over hvordan flere rundt han fremsto. Det går det an å forstå. Virgil den store er likevel på positiv kurve. Det trengs om det skal være håp i innspurten. Tredje «clean sheet» på rad i ligaen hvertfall.

Joël Matip

Folkebørsen 3,28 (1531 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 4

Involvert i situasjonen hvor Alexander-Arnold holder på å servere Jean-Philippe Mateta. Gjør godt når han finner Diogo Jota på motsatt stolpe etter 22 minutter. Mister markeringa minuttet senere som fort kunne endt med baklengs. Holder også på å slurve det til i omgangens siste minutt. En av hans dårligere kamper i Liverpool-drakt.

Andy Robertson

Folkebørsen 4,79 (1500 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 6

Tidlig i farlige posisjoner og kommer til flere innlegg. Ikke alltid like presis. Viktig for den offensive oppbyggingen. Er aggressiv mot Michael Olise, men nøler litt på ballen fra Alisson, og skal være glad nevnte Olise er i offside etter 20 minutter. Palace angriper etter hvert mer på hans side.

Naby Keita

Folkebørsen 1,78 (1597 stemmer)

Pådrar seg fortjent gult kort tidlig for å håndtere Michael Olise. Kunne fort laget selvmål like før pause. Lite involvert, og sent ute når han først var det. Måtte bli tatt av, før han fikk seg selv utvist. Ut for Harvey Elliott i pausen.

Jordan Henderson

Folkebørsen 2,85 (1554 stemmer)

Sier sitt når kapteinens mest minneverdige involvering i første omgang var at han forhindret Liverpool-scoring. Unødvendig plassering på frisparket hvor Trent Alexander-Arnold fort skulle scoret. Ballen så ut til å ha retning mot hjørnet, og 32-åringen burde ha unngått å ha hodet i skuddet. Derfra gikk det nedover med laget hans.

James Milner

Folkebørsen 3,96 (1521 stemmer)
Liverpool.nos vurdering 5

Kun sjette kamp fra start. Sliter med å få involvert seg i oppgjøret og blir jobbende mest imellom spillet. Ikke en midtbanekonstellasjon som utfyller hverandre ferdighetsmessig. Ned på høyreback når Alexander-Arnold går av. Best av de på midten.

Mohamed Salah

Folkebørsen 4,38 (1531 stemmer)

Tar den fint med seg rett på kontring rett før pausen, men avslutningen er for dårlig. Treffer bedre etter 48 minutter når han vrir den i metallet på direkten. Har sine forsøk, med varierende hell. Tror han har avgjort kampen når han trer fri Cody Gakpo etter 81 minutter, men nederlenderens avslutning går utenfor Palace-buret.

Cody Gakpo

Folkebørsen 4,67 (1515 stemmer)

Setter opp Mo Salah til den første avslutningen i kampen. Flere slike involveringer utover kampen. Liker seg i mellomrommet. Forsvinner litt utover, før han dukker opp med en enorm mulighet når Salah spiller han gjennom etter 81 minutter. Ut for Stefan Bajcetic etter 84 minutter.

Diogo Jota

Folkebørsen 4,28 (1514 stemmer) Største sprik

Første kamp fra start siden 16. oktober. Fremragende avslutningsteknikk etter 18 minutter, men treffer rett på Vicente Guaita. Stolpetreff med heading fra skrå vinkel etter 22 minutter. Ikke scoret siden april, og virket ivrig på å gjøre noe med det. Ut for Fabinho etter 71 minutter.

Harvey Elliott

Folkebørsen 2,67 (1524 stemmer)

Inn for Naby Keïta i pausen. Bedre enn Keïta, uten at det sier stort. Også han med stygge feilpasninger som inviterer til Palace-kontring. Utrolig svak treffprosent og innhopp.

Fabinho

Inn for Diogo Jota etter 71 minutter. Uten å prege kampen. I tillegg seint involvert i et par stygge situasjoner.

Roberto Firmino

Inn for Trent Alexander-Arnold etter 71 minutter. Noterer ballmist her og.

Stefan Bajcetic

Inn for Cody Gakpo etter 84 minutter. Tilfører noe energi, men for lite og for sent.