«Jeg anser ham som en bestevenn og en bror»

Jürgen Klopp skriver om bortefans og David Wagner i dagens kampprogram - og nevner ikke ukens store nyhet.

I dag spiller Liverpool kamp for første gang siden nyheten om at Jürgen Klopp skal forlate klubben etter sesongen sendte sjokkbølger gjennom millioner av supportere. Klopp har vært tydelig på at han ikke ønsker oppmerksomhet rundt seg selv før sesongen er over, og derfor nevner han ikke noe om det i sin spalte i dagens kampprogram.

I stedet dreier det seg om Wembley, støtte fra supporterne og møtet med Norwich-manager og bestevenn David Wagner. Her kan du lese teksten i sin helhet: 

«Velkommen til Anfield for vår kamp i FA-cupens fjerde runde mot Norwich City, en motstander som vi vet vil være klare for å gi oss en ordentlig kamp etter å ha kommet gjennom en tøff omkamp for å nå denne runden,» skriver Klopp.

«Noe som er veldig positivt for oss er at vi går inn i dagens kamp etter å ha kvalifisert oss for Wembley i ligacupen, en prestasjon som jeg umiddelbart etter onsdagens kamp fortalte spillerne at vi ikke bør ta for gitt. 

«Det er bare to år siden at vi hadde noen fantastiske Wembley-opplevelser, men forrige sesong var mildt sagt annerledes, så vi bør sette pris på de nye øyeblikkene samtidig som vi bruker de gamle som en påminnelse om hva som er mulig.

«Ligacupfinalen er først om noen uker. I dag er vi involvert i en annen turnering, og deretter returnerer vi til Premier League-spill, noe som betyr at det eneste som gir mening er å ta med seg det positive fra å nå en finale samtidig som vi sørger for at fokuset vårt ikke minker med så mye som én prosent før vi skal spille på Wembley.

Setter pris på bortefansen

«Det blir hyggelig å være tilbake på hjemmebane etter to bortekamper på rad mot Bournemouth og Fulham, men samtidig må jeg få sagt hvor hyggelige disse turene var, og en stor grunn til det er støtten vi har hatt fra våre fans.

«Denne støtten kommer vi aldri til å ta for gitt. Den er spesiell, og vi kunne ikke satt mer pris på den. Vi trenger ikke påminnelser om hvor utrolig støtten er er, men vi får det likevel.

«Bournemouth er åpenbart langt fra Liverpool – og føles enda lengre unna når man reiser tilbake i en storm – og Fulham er litt nærmere, men fremdeles ikke så lett å komme til midt i uken.

«I begge kampene hadde vi fulle bortetribuner med to eller tre tusen fans som fikk det til å høres ut som mange, mange flere. Dette er en del av hva denne klubben handler om, og jeg kan ikke se for meg at det noen gang endrer seg, men for å gjenta meg selv: jeg kunne ikke elsket det mer.

Møter bestevennen

«I dag bør vi ha den samme ånden – på og utenfor banen – inn mot denne kampen. Det kommer vi til å trenge. Norwich har bare tapt én gang i år, mot Leeds United i midtuken, og de er et lag som har mye kvalitet og erfaring.

«De har også en manager i David Wagner som jeg kjenner veldig godt, så godt at jeg anser ham som en bestevenn og en bror. I dag vil være en sjelden anledning der jeg vil at hans lag skal tape, og jeg er sikker på at David også vil at jeg skal lide samme skjebne.

«Vanligvis er lagene vi leder hverandres favorittlag nummer to, men akkurat det må settes på vent denne helgen. 

«Jeg er sikker på at vi vil klemme hverandre før og forhåpentligvis også etter kampen, men i mellomtiden vil det ikke være rom for sentimentalitet, og ingen av oss vil ha det på noen annen måte. Jeg har alltid sagt at jeg er klar over subjektiviteten som følger med vårt vennskap, som med ethvert annet forhold av denne typen, men jeg kan uten tvil si at David er en fremragende leder, og en manager som er kapabel til å håndtere mange ulike utfordringer og tester.

«Å vite dette er selvfølgelig nyttig, men informasjonen vi har er bare god hvis vi bruker den, og den beste måten å gjøre dette på er ved å sørge for at vi gjør det så vanskelig som mulig for Norwich. Klarer vi det, har vi noe å bygge videre på». 

Norwich-manageren ble ikke overrasket da Klopp sa at han skulle slutte

Norwich-manageren ble ikke overrasket da Klopp sa at han skulle slutte

Jürgen Klopps nære venn David Wagner er glad på Liverpool-managerens vegne.

Klopp sier 18-åringen er klar - i dag kan han endelig få muligheten fra start

Klopp sier 18-åringen er klar - i dag kan han endelig få muligheten fra start

Bobby Clark fikk deler av sesongen ødelagt av skade, men kan omsider få muligheten fra start mot Norwich.

Innsikt 28.jan 09:45