– Jeg er selvsagt 100% forpliktet til klubben

Det kom som et sjokk for mange når Virgil van Dijk sa at han var usikker på sin egen Liverpool-fremtid, men nå har kapteinen satt skapet på plass.

Det har vært mye kaos rundt Liverpool etter at de slapp bomben om at Jürgen Klopp kom til å forlate klubben til sommeren, og kaoset ble ikke mindre av at Virgil van Dijk sine uttalelser om en usikker-fremtid ble tapetsert overalt. 

På spørsmål fra Paul Joyce i The Timessa kaptein Van Dijk at han ikke visste om han ville fortsette å være en del av Liverpool etter Jürgen Klopp-æraen, og at han er veldig spent på å se hvordan klubben vil forsøke å bevege seg videre fremover.

– Det er et stort spørsmål, og for å være helt ærlig så vet jeg ikke.

– Klubben har en stor jobb foran seg. Det vet alle. Å bytte ut trener og ikke bare treneren, men også staben, og det er så mange ting som skal endres. Så klubben har en stor jobb foran seg og jeg er veldig spent på hvilken retning det vil ta. Men når det blir annonsert får vi se hvordan situasjonen er. Jeg kan ikke si så mye om det.

Mange tok nederlenderen sitt svar som et tegn på at han kanskje kom til å forsvinne til sommeren, men nå har kapteinen satt skapet på plass i et intervju med «Men in Blazers»-podcasten.

– Dere må ikke misforstå, jeg er fullstendig forpliktet til klubben. Jeg elsker klubben og jeg elsker fansen.

Kapteinen var klar på at uttalelsene hans ble tatt fullstendig ut av kontekst og at dette er en ikke-sak.

– Det handler ikke om meg, det handler om oss. Ingenting har endret seg, for fem dager siden snakket ingen om kontrakten min engang. Jeg har fullt fokus på å gjøre denne sesongen til en veldig spesiell sesong.

– Det kom åpenbart som et sjokk for alle som er tilknyttet klubben, og jeg føler akkurat det samme som fansen føler akkurat nå. Vi har lyst å oppnå det vi drømte om på starten av sesongen, jeg er kapteinen så stol på meg vi skal gå for å vinne alt.

Klopp uttalelse

Liverpool-sjefen selv Jürgen Klopp gjorde også sitt beste for å roe ned situasjonen på dagens pressekonferanse.

– Det er helt normalt. Verden utenfor gir deg ikke et sekund til å behandle nyhetene. For en uke siden visste ingen om situasjonen min. Det er fortsatt 18 måneder igjen av kontraktene, og ingen spurte om dem før nyhetene.

– Ingen trenger å uroe seg. Alt vil gå bra jeg er 100 prosent sikker. Jeg anbefaler alle å forholde seg rolige.

Det er klart det er skummelt for Liverpool-fansen at det vil komme store omveltninger etter Klopp-nyhetene, men inntil en erstatter er klar og vi vet mer er det nok ingen grunn til å lese mellom linjene i spillernes uttalelser.

KONTRAKTENE SNART UTE: Kapteinen og visekapteinen nærmer seg enden av sine kontrakter med klubben.

KONTRAKTENE SNART UTE: Kapteinen og visekapteinen nærmer seg enden av sine kontrakter med klubben.

Flere av Liverpools mest erfarne og viktigste spillere begynner å nærme seg slutten av kontrakten sin med klubben. Mohamed Salah, Trent Alexander-Arnold og nevnte van Dijk har alle bare 18 måneder igjen av kontraktene. Klopp kom også med noen beroligende ord på kontraktssituasjonene deres.

– Klubben har visst om avgangen min en stund, men hvorfor skrive kontrakt med en spiller og så si at jeg ikke er her mer. Du gjør ikke business på den måten.

– De ønsker å vite litt mer, det er helt normalt. Ting trenger tid. Folk der hjemme, ikke uroe dere. Det går bra. Gutta elsker dette stedet. Det vet jeg.

– Vi ønsker å vinne alt for ham, for oss og for fansen.

– Vi ønsker å vinne alt for ham, for oss og for fansen.

Ibrahima Konate tror nyheten om Jürgen Klopps avgang vil gi Liverpools spillere ekstra motivasjon til å gjøre hans siste sesong til en minneverdig én.

Liverpool er ligaens beste bytte-lag

Liverpool er ligaens beste bytte-lag

Jürgen Klopp var en stor pådriver for at det skulle bli utvidet fra tre til fem bytter, og nå ser vi hvorfor.