– Vi måtte vise at vi ville vinne like mye som dem

Jürgen Klopp er veldig fornøyd med å få muligheten til å vinne ligacupen for andre gang.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi er klare for finalen. Alle vil nok foretrekke å avslutte med hjemmekamp, men vi spilte hjemme først og fikk med oss 2-1 derfra. Vi har vært lenge nok i fotballen til å vite at ingenting var avgjort. Vi var bare halvveis, sier Jürgen Klopp etter å ha tatt seg til sin tredje ligacupfinale som Liverpool-manager. 

Manageren forventet at Fulham ville komme til kampen med entusiasme og et mål om å legge press på de røde. 

– Derfor likte jeg veldig godt den første halvtimen vår. Vi var virkelig klare for denne kampen, og det er det viktigste. For Fulham var dette kanskje sesongens viktigste kamp, og det hadde betydd så mye for dem å komme til finalen. Det gjør det for oss også, og jeg sa til guttene at vi måtte vise det til verden, at vi ville vinne like mye som dem. Det så jeg at de gjorde. 

Ble spennende

Liverpool gikk tidlig opp i 3-1 sammenlagt da Luis Diaz scoret, og det kunne ha blitt flere mål. Men sjansene ble ikke tatt vare på, og da kom Fulham inn i kampen. 

– Vi skulle ha scoret et par mål, og det var spesielt et par kontringer der vi burde ha punktert kampen, men ikke klarte det, sier Klopp. 

I stedet kom tidligere Liverpool-spiller Harry Wilson inn og skapte farligheter for hjemmelaget. Han hadde den målgivende pasningen til Issa Diop, som utliknet til 1-1 og reduserte til 2-3 sammenlagt drøye ti minutter før full tid. 

– Da måtte vi bare ro det i land, og det klarte vi. Det føles veldig bra og vi er veldig fornøyde. Alle i garderoben hadde lyst på en finale. Nå har vi mange kamper før den tid, men vi ser frem til Wembley, sier Klopp.

På pressekonferansen fikk manageren spørsmål om hva han synes om bortesupporternes banner der det stod «Imagine being us». 

– Ja, det kunne vært verre, og det er fint at supporterne våre føler det sånn. Jeg er veldig glad på deres vegne. Men for min del tenker jeg på kampprogrammet. Vi spiller mot Norwich om fire dager, og så Chelsea tre dager etter det, og så Arsenal. Så tenk å være oss og være nødt til å spille alle de kampene. Det er ikke like gøy som å se dem, men det går fint - helt fint, svarte Klopp.

Ligacupen kan bli det første trofeet Klopp vinner to ganger som Liverpool-manager. 

Transportetappen til Wembley som endte med spenning

Kampkommentar Fulham - LiverpoolTransportetappen til Wembley som endte med spenning

Angrepstroppen, denne gang ved Luis Diaz, fortsatte å prestere etter at stabssjef Salah er borte. Et baklengsmål mot slutten ga likevel nerver på en til da komfortabel kveld.

Kommentar 24.jan 23:41
– Nå gleder jeg meg til å se supporterne våre på Wembley igjen

– Nå gleder jeg meg til å se supporterne våre på Wembley igjen

Virgil van Dijk ser frem til en ny London-tur med lagkameratene.