– Alle vet hva som står på spill i en slik kamp

Jürgen Klopp valgte å fokusere på eget lag da han ble spurt om tittelkampen i Premier League.

Liverpool, Arsenal og Manchester City har fortsatt til gode å spille kamp denne helgen, og før bataljen på Emirates, er det Jürgen Klopps menn som har forspranget.

De røde leder serien med fem poeng ned til sine to nærmeste rivaler, men City har én kamp mindre spilt. Det betyr at ligatoppen ikke er i Liverpools hender med tap i London.

Scenarioene er mange, og flere vil nok være greit fornøyd med et uavgjortresultat i en slik bortekamp, men det var ikke Klopp spesielt interessert i å snakke om før storkampen mot Arsenal.

– Det er bra (at vi leder), men det er ikke så mye mer å si. Skal jeg gå til guttene og si at dersom vi slår Arsenal vil vi være åtte poeng foran dem? Alle vet hva som står på spill i en slik kamp, sa tyskeren og fortsatte:

– «Hvis vi taper har vi fortsatt to poeng, men da er City den store vinneren selv om de ikke er involvert». Slik snakk er det bare på utsiden. Vi fokuserer bare på kampen vår, det vi må forbedre oss på fra tidligere. Vi møter et godt lag og det vil kreve mye, men vi går for seieren.

STILLINGSKRIG: Liverpool og Arsenal delte poengene da lagene møttes på Anfield i desember.

STILLINGSKRIG: Liverpool og Arsenal delte poengene da lagene møttes på Anfield i desember.

En ting som taler til Liverpools fordel i en slik kamp er selvsagt formen til de røde. For få dager siden sendte de Chelsea av banen med 1-4 i bagasjen på Anfield, og det endte også med seier i de tre foregående ligakampene.

– Det er vanskelig (å vinne kamper) i seg selv, og borte mot Arsenal er enda tøffere, men vi er i god form og bør også bruke det. Vi har gjort mye bra den siste tiden, og det må vi også få inn i denne kampen, sa Klopp.

City som klare tittelutfordrere

Selv om mye kan endre seg med Arsenal-seier denne helgen, er det utvilsomt Manchester City de fleste røde supportere ser på når det er snakk om ligatittelen. De lyseblå har vunnet fem av de siste seks, med bare Liverpool som eneste andre vinner.

– Det vi har lært de siste årene er at dersom du vil være i nærheten av City må du ville alle kamer, for det gjør de. Vi er i en tid hvor de er det dominerende laget, men vi har en god sesong og er to poeng foran. Det blir interessant...

MANDAGSKAMP: Pep Guardiola og Manchester City vet hva utgangspunktet er før bortekampen mot Brentford.

MANDAGSKAMP: Pep Guardiola og Manchester City vet hva utgangspunktet er før bortekampen mot Brentford.

– Vi kan diskutere (tittelkampen), men vi gjør det ikke. Vi vil heller spille en så god sesong som vi kan. Når vi møter dem vil vi forsøke å ta tre poeng, men utenom det kan vi ikke gjøre så mye. Dersom Arsenal slår oss er de definitivt med, om ikke så jeg vet ikke hva det betyr.

Før dagens storkamp på Emirates er det 16 runder igjen i Premier League, og mye kan skje innen den tid. Det er uansett ikke dumt å ha ligge på toppen i februar.

– Det er så mange kamper i vente. Du kan vinne og tape alle kamper, og nøkkelspillere kan bli skadet i avgjørende perioder. Vi kan ikke gi svarene nå, men vi skal prøve å gjøre det så tøft som mulig for alle som vil foran oss på tabellen, avsluttet Klopp.

Arsenal - Liverpool sparkes i gang kl. 17.30 og sendes direkte på V Sport PL og Viaplay.

Liverpool hadde fire spillere på ønskelisten – heldigvis ble det Jota til slutt

Liverpool hadde fire spillere på ønskelisten – heldigvis ble det Jota til slutt

Økonomiske hindringer var en av grunnene til at portugiseren endte på Anfield tilbake i 2020.

Nyheter Lør. 03.02. 21:31
– Han har tilført nye aspekter til denne ligaen, så det vil bli et stort savn

– Han har tilført nye aspekter til denne ligaen, så det vil bli et stort savn

Arsenal-sjef Mikel Arteta fikk selvfølgelig spørsmål om Jürgen Klopps kommende avgang fra Premier League.

Nyheter Lør. 03.02. 20:02