– Jeg så fra starten av at dette ikke var vår dag

Jürgen Klopp var en ærlig mann etter 1-3-tapet på Emirates.

Det endte med Liverpools første tap i Premier League siden september på Emirates i kveld, og etter kampen var det en ærlig Jürgen Klopp som stilte opp i pressesonen.

Tyskeren så fort at spillerne ikke hadde sin beste dag på jobb.

– Vi kunne kanskje snudd det til vår dag, for vi startet godt i andre omgang. Igjen er det bare bevis på hva momentum kan gjøre (med et fotballag). Arsenal startest klart best, vi spilte ikke nok fotball og måtte spilles oss varm, spesielt i triangelet på høyresiden.

Med Trent Alexander-Arnold, Cody Gakpo og Ryan Gravenberch inn fra start, ble det for mange «nye» fjes på kort tid. Det var likevel ikke hele problemet.

– Hver gang Macca (Mac Allister) og Curtis (Jones) hadde ballen og kunne snu seg vekk fra mannsmarkeringen var banen virkelig åpen for oss. Der kunne vi har funnet Trent (Alexander-Arnold) en eller to ganger oftere. Det ville skapt enda flere problemer for dem, sa Liverpool-treneren.

LØPT GJENNOM: Liverpools midtbane fikk lite til å stemme mot Martin Ødegaard og Arsenal.

LØPT GJENNOM: Liverpools midtbane fikk lite til å stemme mot Martin Ødegaard og Arsenal.

2-1-målet

Det så lenge ut til at Liverpool faktisk kunne få med seg poeng fra Emirates, men håpet ble raskt slukket da Alisson og Virgil van Dijk rotet det til i forkant av hjemmelagets andre scoring. Slik ser Klopp på situasjonen.

– Vi hadde momentumet etter det sene målet i første omgang, men så slipper vi inn et veldig merkelig mål. Vi snakket litt om det i garderoben, og alt i alt er de uheldig. Kan du heade ballen direkte? Ja, men den beveger seg rart.

– Bør du forvente at Martinelli bruker kroppen? Ja, men det gjorde vi ikke, og da ble det en enkel scoring. Det skjer ikke ofte, men det har skjedd før. Da ble jobben vår selvfølgelig mye vanskeligere.

ØYEBLIKKET: Alisson og Virgil van Dijk må ta på seg deler av skylden for tapet på Emirates.

ØYEBLIKKET: Alisson og Virgil van Dijk må ta på seg deler av skylden for tapet på Emirates.

I opptakten til kampen ble Conor Bradley utilgjengelig etter farens bortgang, mens Dominik Szoboszlai pådro seg en sen skade. Det endret en del for Klopp og de røde.

– Vi holdt på å gjøre endringer i tiden rundt 2-1-scoringen. Trent skulle aldri spille 90 minutter uansett, så vi måtte ta han av tidlig. Vi byttet også inn Darwin (Nunez) og Harvey (Elliott). Alt kunne ha fungert, men så kommer 2-1 og momentumet endrer seg igjen.

I etterkant av scoringen fikk Liverpool til svært lite, slik som i den første omgangen.

– Det var fortsatt en åpen kamp, men vi fikk til lite. I tillegg kom det et rødt kort, og det gjorde det enda vanskeligere å komme tilbake. Arsenal fortjente poengene, de scoret tre, vi hadde ett skudd på mål, så statistikken tyder på det også. Vi burde hatt mer, avsluttet han.

Initiativet til Liverpool mistet etter tabbemål

Kampkommentar Arsenal - LiverpoolInitiativet til Liverpool mistet etter tabbemål

Mannskapet til Jürgen Klopp trodde de var på vei til minst et viktig bortepoeng, etter en skuffende 1. omgang, da en utrusning fra Alisson gikk helt feil.

Kommentar Søn. 04.02. 20:24
– Slike situasjoner skjer ikke så ofte i karrieren min, men det er tøft uansett

– Slike situasjoner skjer ikke så ofte i karrieren min, men det er tøft uansett

Virgil van Dijk tar på seg alt ansvaret for 2-1-scoringen til Arsenal.

Nyheter Søn. 04.02. 20:17