Klopp slaktet dommer Kavanagh etter finalen

Jürgen Klopp mener at hoveddommeren ikke holdt finalestandard, og spesielt en situasjon opprørte tyskeren.

Midt i all ekstase har det druknet noe hvor misfornøyd Jürgen Klopp til tider var med dømminga på Wembley.

Etter kampslutt gjør tyskeren et poeng ut av å møte hoveddommer Chris Kavanagh kort, kaldt og kynisk, noe ansiktsuttrykket til Kavanagh sier det meste om.

– Det var to lag som kjempet ekstremt hardt og dommeren holdt ikke det samme nivået i kampen, slik er det, uttalte 56-åringen.

– Jeg beklager det, jeg vet at de vil gjøre en historie ut av det men, det var ikke en gang et frispark? Han blåste ikke en gang for felling.

Situasjonen det henvises til er da Moises Caicedo bokstavelig talt tar Ryan Gravenberch ut av kampen. Flere reagerte på det, noen mente til og med Chelsea skulle vært redusert til 10 mann.

– Og så, fjerdedommeren forklarer til meg ’vi kan ikke gi kort fordi’, oh, god tanke. Disse gutta de er, jeg er ikke sikker på om det er for mye eller for raskt for dem men den situasjonen, det var åpenbart.

Noe ulike meninger

Tidligere toppdommer Mike Dean kommenterte finalen. Han mener det burde vært gult.

– Jeg tror han (Caicedo) satte foten sin på hans (Gravenberch) fot. Det er litt som i går (Harry Maguire i Manchester United - Fulham), men ikke like alvorlig. Chris (Kavanagh) har forsøkt å spille videre, den andre der er ikke et frispark.

– For meg, kunne det ha vært en advarsel, eller så kunne jeg ha gått tilbake for å gi han kort, det er den andre forseelsen fra Caicedo så han beveger seg på en hårfin linje.

Det var heller ingen sak for VAR.

– Jeg vet at VAR ikke kan informere dommeren men slike taklinger, der han har sett et frispark, og forsøkt å spille videre er når du sier til dommeren ’det er ikke et alvorlig frispark, men det er et gult kort’. Det er et gult, ingen tvil om det.

Tidligere Manchester United-spiller Gary Neville var også på finalejobb. Ifølge han så VAR på situasjonen.

– Vi kan høre VAR-dommeren forklare til dommeren ute på banen, dommeren på banen spør hva som skjedde, og han forklarte det til han.

– Heldigvis var jeg ikke på banen på slutten for jeg vet ikke om jeg kunne ha beholdt fatningen

– Heldigvis var jeg ikke på banen på slutten for jeg vet ikke om jeg kunne ha beholdt fatningen

Conor Bradley fikk oppleve drømmen, å vinne med klubben han har holdt med siden han var fem år gammel.

Chelsea skjøt og skjøt, men Kelleher holdt buret rent, igjen

Chelsea skjøt og skjøt, men Kelleher holdt buret rent, igjen

Virgil van Dijk scoret kampens eneste mål, men Caoimhin Kelleher forhindret en rekke av dem.