Salah får en av sine største kritikere som ny sjef på landslaget

Egypt gjør endringer rundt landslaget, og har ansatt en som var alt annet enn fornøyd med at Mohamed Salah dro tilbake til Merseyside.

Etter at Egypt røk ut av Afrikamesterskapet etter et veldig skuffende mesterskap, fikk den 53 år gamle landslagssjefen Rui Vitoria sparken. Portugiseren var Benfica-sjef mellom 2015 og 2019, og ble landslagssjef for Egypt i 2022 etter å ha kommet fra Spartak Moskva.

Mohamed Salah la ut en melding på Instagram etter at nyheten sprakk om at Vitoria var sparket: «Takk for alt, trener. Jeg ønsker deg det beste i fremtiden».

Siden Mohamed Salah ble Liverpool-spiller i 2016 har han hatt disse landslagssjefene: Hector Cuper, Javier Aguirre, Hossam El Badry, Carlos Queiroz, Ehab Galal, Rui Vitoria – og nå en ny mann: Ibrahim Hassan.

Men det mest interessante er den som har fått jobben som ny teknisk sjef for landslaget – det er Ibrahims tvillingbror Hossam, ifølge BBC.

57 år gamle Hossam Hassan har vanvittige 176 landskamper for Egypt, og har landslagsrekorden for flest scoringer for landslaget, med 83 mål. Salah har 54 landslagsmål på 96 kamper til nå.

KRITISK: Hossam Hassan er meget kritisk til at Mohamed Salah dro hjem fra Elfenbenskysten.

KRITISK: Hossam Hassan er meget kritisk til at Mohamed Salah dro hjem fra Elfenbenskysten.

Kritisk til Salah

Liverpool-stjernen måtte tåle mye kritikk i hjemlandet for å ha reist tilbake til Merseyside med hamstringskaden han pådro seg i mesterskapet, og en av de største kritikerne var nettopp den nye tekniske sjefen.

– Dersom Salah føler at han må reise, så bør han reise og ikke returnere til landslaget igjen, for skaden er ikke stor. Han trenger fysioterapi, og det har han tilgang til med landslaget, uttalte den nyutnevnte landslagssjefen i januar, ifølge thisisanfield.com.

– En hamstringskade trenger ikke utvidede fasiliteter i Liverpool. Store klubber vil alltid sende leger og støtteapparat med toppspillere til disse turneringene, og Liverpool vet at dersom Salah trenger noe, så sender de legene til ham. Med sin store verdi bør Salah bli værende med landslaget, både moralsk og fysisk, sier han.

Det neste sitatet gjør at Salahs landslagsfremtid nå kan bli noe det spekuleres i…

– Dersom jeg var Egypt-sjef, og han fortalte meg at han ville reise til Liverpool, så ville jeg bedt han om å bli værende der, for vi har andre kapable spillere på landslaget. Salah er en av de beste individuelle spillerne som har oppnådd ting for Egypt på verdensbasis, men landslaget er viktig for alle. Selv om du er skadet og ikke kan spille, så spiller du en viktig rolle både teknisk og moralsk.

Salah har ikke spilt siden han returnerte til Merseyside, og jobber med å bli klar igjen fra hamstringskaden sin.

Uthaling av tid kan gi corner imot

Uthaling av tid kan gi corner imot

Neste måned skal det diskuteres nye endringer av fotballreglene.

Nyheter Ons. 07.02. 09:49
– Jeg hørte ingen slik kritikk av Liverpool

– Jeg hørte ingen slik kritikk av Liverpool

Chelsea-manageren er nå den nest største favoritten til å miste jobben hos de engelske bookmakerne.

Nyheter Ons. 07.02. 08:41