Uthaling av tid kan gi corner imot

Neste måned skal det diskuteres nye endringer av fotballreglene.

I mars skal International Football Association Board (IFAB) møtes i Lomond i Skottland for å sitt årsmøte, der de har flere ting på agendaen.

Vi har allerede omtalt prøveprosjektet med «sin-bins», der spillere kan vises ut i ti minutter dersom de lager kyniske frispark eller ikke oppfører seg overfor dommeren. FA vurderer å teste det ut både i herrenes og kvinnenes FA-cup neste sesong, etter at det har blitt forsøkt på amatør- og juniornivå i England og Wales med suksess.

Ifølge The Times vil de også godkjenne et nytt prøveprosjekt, der de skal kunne straffe målvakter som haler ut tiden med å dømme corner imot, for å få bukt med det problemet. 

Trolig direkte rødt for viljehands

Det som ligger an til å bli innført som ny regel, og ikke bare et prøveprosjekt, er at viljehands av en forsvarende spiller inne i eget felt skal gi direkte rødt kort. Ifølge avisen er det en regel som er ventet å bli innført globalt.

I tillegg skal det bestemmes at en ball må ligge midt på straffemerket når en skal straffe tas.

IFAB består av fotballforbundene i England, Skottland, Wales og Nord-Irland, som har én stemme hver, og FIFA som har fire stemmer. Alle forslag må ha minst seks stemmer for å bli vedtatt.

Den unge midtbanespilleren fyller 19 år

Den unge midtbanespilleren fyller 19 år

Liveblogg Ons. 07.02. 08:53
– Jeg hørte ingen slik kritikk av Liverpool

– Jeg hørte ingen slik kritikk av Liverpool

Chelsea-manageren er nå den nest største favoritten til å miste jobben hos de engelske bookmakerne.

Nyheter Ons. 07.02. 08:41