– Vi tapte for det beste laget i Premier League

Brentford-manager Thomas Frank så laget sitt gjøre feil som ble straffet hardt av Liverpool.

Danske Thomas Frank måtte etter lørdagens møte med Liverpool erkjenne at Brentford tapte for et bedre lag, etter at feil i eget forsvar kombinert med mangel på kvalitet foran mål førte til at Jürgen Klopps lag tok med seg tre poeng. 

– Vi var veldig gode de første 35 minuttene før de scoret sitt første. Da skapte vi mange farlige situasjoner. Men så gjorde vi en feil mot det ene laget du ikke kan gjøre slike feil mot, for Liverpool er best i Premier League - og kanskje i verden - på kontringer, sa Frank til TNT Sports etter kampen. 

Darwin Nunez sin herlige chip kom etter at hjemmelaget hadde sendt opp mange spillere i forbindelse med dødball. Brentford er kjent for sin styrke på offensiv dødball, og slipper sjelden inn på kontringer. 

– Vi er blant ligaens beste lag på offensiv dødball, så derfor er vi også villig til å ta risiko. Det var første kontring vi slapp inn etter en dødball på to år, sa Frank. 

– Luften gikk ut av oss

Etter pause økte Alexis Mac Allister og Mohamed Salah ledelsen for Liverpool, og da Ivan Toneys reduseringsmål kom for vertene var det for sent. Liverpool vant dermed på tredje forsøk på Gtech Community Stadium etter Brentfords opprykk i 2021. 

– Luften gikk ut av oss på 2-0. Det første og tredje målet kom i situasjoner der vi vanligvis er veldig gode i presset mann mot mann, men her gjorde vi feil da vi ikke fulgte løpene, sier sa Frank.

– Vi tapte mot det beste laget i Premier League for øyeblikket. Det kan skje. 

Frank ble ikke overrasket over Liverpools kontringstyrke, men sier det var feil i eget forsvar som førte til nederlaget etter oppturen med 2-0 mot Wolves sist. 

– Hvis du ser på kampene våre mot topplag de siste årene ser du at vi vanligvis ikke slipper inn så mye, og det er lag som er ganske brukbare offensivt, sa Frank.

Han fikk også spørsmål om straffesituasjonen der Toney ble lagt i bakken av Andy Robertson. 

– Først og fremst skjedde det på stillingen 3-0 til Liverpool, så vi tapte ikke på grunn av det. I mine øyne er Michael Oliver den beste dommeren i Premier League, men her gjorde han en feil.

Klopp er en stor fan av Brentford

Frank har blitt lansert som en mulig kandidat til å ta over Liverpool etter Jürgen Klopp, og som type kunne dansken passet godt inn i klubben. Han virker å ha et godt forhold til Liverpools manager, som ikke legger skjul på at han har sansen for Brentford som klubb. London-klubben driver fornuftig og bærekraftig med fokus på å gjøre kupp på overgangsmarkedet og dyrke frem unge spillere. 

En av spillerne de ser ut til å kunne gjøre store penger på er målscorer Toney, som i likhet med Klopp ser ut til å forlate sin klubb i sommer. Etter kampen tok de to en liten prat ute på banen. 

– Han er krevende og vanskelig å hanskes med ute på banen. Og så er han Liverpool-supporter i tillegg. Så vi snakket litt om det, og han ønsket meg lykke til i livet etter Liverpool. Mange folk og spillere har sagt det, og det er ikke nødvendig, men det er hyggelig. Vi hadde en fin samtale, sa Klopp etter kampen, og la til at midtbanespiller og landsmann Vitaly Janelt gjorde det samme. 

– Det er merkelig i fotballen. Dette er et av de fineste lagene med et hyggelig trenerapparat. Men når du spiller mot dem får du lyst til å dundre inn i dem hvert femte sekund fordi de er irriterende. De får deg til å se dårlig ut. Men alt rundt klubben er flott, og jeg liker alt sammen - bortsett fra å spille mot dem, sa Klopp med et smil på sin pressekonferanse.

Konaté la trolig Mbappé-ballen død en gang for alle

Konaté la trolig Mbappé-ballen død en gang for alle

Ibrahima Konaté fikk spørsmål om sin franske landslagskamerat - og kanskje var det siste gang vi hørte om en mulig Mbappé-overgang til Liverpool.

– Vi skal gi alt vi har så lenge vi har elleve spillere

Skadeoppdatering: – Vi skal gi alt vi har så lenge vi har elleve spillere

Slik er skadesituasjonen til Liverpool for øyeblikket.