Blander seg inn i kampen om topp 3 etter råsterk seier mot West Ham

Sophie Roman Haug og Liverpool leverte en fantastisk kamp hjemme på Prenton Park.

Liverpool W - West Ham W 3-1 (1-0)

Etter en sur exit i FA-cupen forrige helg, var det et heltent Liverpool-lag som tok imot West Ham på Prenton Park i ettermiddag. Kunne den tredje ligaseieren på rad sikres? Ja, med god margin også.

Det så lenge ut til å bli en målløs førsteomgang, men plutselig dukket Leanne Kiernan opp og scoret sitt første mål for sesongen. Det var nok ikke 24-åringens vanskeligste mål for sesongen, men en lang tå ga de røde ledelsen til pause.

Danske Sofie Lundgaard, som startet kampen, måtte dessverre forlate banen med en skade. Missy Bo Kearns tok hennes plass, noe som viste seg å bli helt avgjørende etter hvilen.

Roman Haug på scoringslisten

Fem minutter etter pause var det nemlig scouseren som satte inn 2-0-scoringen. Ceri Holland leverte et fint innlegg i forkant, og 22-åringen utnyttet muligheten på best mulig vis.

Norske Sophie Roman Haug, som har vist seg å være en kjempesignering for Liverpool, fikk også æren av å sette inn dagens tredje mål med et drøyt kvarter igjen på klokken.

Igjen var det Holland som stod bak målet, med en pasning mot bakerste stolpe. Der stod Roman Haug klar, og sendte ballen i kontant i nettet. West Ham fikk seg et trøstemål på slutten, men det var en tvil om hvor poengene skulle i ettermiddag.

Med seieren i boks, blir de røde liggende på femteplass, bare seks poeng bak Arsenal på Champions League-kvalifisering. Kan det gå mot et Europa-eventyr neste sesong? Det er i alle fall mulig.

Slik startet LFC (5-3-2): Laws - Koivisto, Clark, Fahey, Fisk, Matthews - Lundgaard (Bo Kearns 50), Holland, Höbinger (Daniels 66) - Kiernan (van de Sanden 61), Roman Haug.

Ubenyttede reserver: Micah, Enderby, Lawley, Parry.

Damenes neste kamp er mot selveste Everton på bortebane. Den kampen spilles på søndag neste helg kl. 14.00.

– Jeg har hatt andre ting å tenke på enn Manchester United

– Jeg har hatt andre ting å tenke på enn Manchester United

Jürgen Klopp har ikke sett på de røde djevlene som en av Liverpools største rivaler de siste årene.

– Hvis vi blir slått ut av FA-cupen på hjemmebane, mot Liverpool, så er det ingenting igjen å spille for

– Hvis vi blir slått ut av FA-cupen på hjemmebane, mot Liverpool, så er det ingenting igjen å spille for

Manchester United-supporteren bryr seg ikke om Liverpools ønskede kvadrupel, men mener sesongen er over dersom hjemmelaget taper søndag.

Innsikt 17.mar 12:27