En viktig kamp mot erkerivalen venter på søndag, så hvem får sjansen av Klopp i kveld?

Liverpool-treneren fikk spørsmål om det tette kampprogrammet i forkant av Sparta Praha-kampen.

Med en 5-1-seier i bagasjen etter borteoppgjøret mot Sparta Praha, er det sannsynlig at Jürgen Klopp vil stille med et mer redusert mannskap i kveld. Men er det lurt med tanke på å oprettholde det gode momentumet inn mot Manchester United-kampen på søndag?

Det var et av flere spørsmål Liverpool-treneren fikk om kampprogrammet som har vært, og som venter de røde denne uken.

– Det er mulig å se det fra et slikt ståsted, men det er tøft, for vi spiller kamp etter kamp for øyeblikket. Arsenal spilte vel tirsdag kveld, og har nå spillefri til landslagspausen? Det er en lang pause.

– Everton spiller vel ikke i det hele tatt denne uken om jeg husker riktig. Det er heller ikke bra, og jeg tror ikke de liker det. En treukersperiode med fri midt i sesongen kan slå begge veier, sa Klopp til pressen.

For Liverpool-spillernes del kommer det som nevnt en kamp i kveld, før Manchester United venter på Old Trafford i FA-cupen på søndag. Etter det skal de aller fleste spille to kamper med landslaget de neste to ukene.

TETT PROGRAM: Harvey Elliott og Liverpool spilte en tung og intens kamp mot Manchester City for bare fire dager siden.

TETT PROGRAM: Harvey Elliott og Liverpool spilte en tung og intens kamp mot Manchester City for bare fire dager siden.

Spare eller gå for en ny storseier?

Det blir spennende å se hvem Klopp gir sjansen mot Sparta Praha i kveld. På pressekonferansen snakket tyskeren ut om hvor viktig det er å opprettholde momentumet i troppen.

– Vi ser egentlig ikke på programmet, vi ser bare på kampen som kommer. Vi hadde litt momentum i helgen, men har vi det fortsatt? Jeg vet ikke.

– Guttene har levert på et høyt nivå de siste ukene. Men det er en lang, lang innspurt i alle turneringene. Vi er ikke i nærheten av målstreken enda, eller det føles ikke slik i alle fall.

Selv med en fot i kvartfinalen allerede før kveldens kamp, har ikke Liverpool-treneren fokuset på noe annet enn det som skjer på Anfield i kveld.

– Jeg ser bare at Sparta Praha sannsynligvis vil vise seg frem (etter en slik hjemmeprestasjon). Derfor må vi spille en veldig god fotballkamp, for dette er vår stadion, vår hjemmekamp og vår turnering. Det er ønsket vårt, og det ville vært kult å kunne si det samme om momentum etter kampen, men det har jeg ikke svaret på nå.

Hvem får sjansen?

Av de mindre etablerte, var det bare Amara Nallo, Bobby Clark, James McConnell, Lewis Koumas og Kaide Gordon som var med på Liverpools trening i går, noe som kan tyde på at Klopp har planer om å sende en god del erfaring på banen i kveld.

PÅ TRENING: James McConnell kan få en ny sjanse fra start når Sparta Praha venter på Anfield i kveld.

PÅ TRENING: James McConnell kan få en ny sjanse fra start når Sparta Praha venter på Anfield i kveld.

I buret ventes Caoimhin Kelleher i starte, selv om Adrian, Fabian Mrozek og Kornel Misciur var tilstede på treningsfeltet i går.

Klopp ønsker nok også å kjøre et mer solid stopperpar, men mulighetene i denne posisjonen er ikke like bra med Konates skade. Kan det bli Quansah og Gomez, for å hvilke Virgil van Dijk? Tsimikas eller Robertson vil bekle venstrebacken.

På midtbanen vil sannsynligvis ungguttene Clark og McConnell starte, så får vi se hvem som spiller ved siden av dem. I front kan Gordon og Koumas få nye sjanser til å vise seg frem. Jayden Danns var ikke på trening i går, og vil nok ikke være med i kveld.

Liverpool - Sparta Praha sparkes i gang kl. 21.00. Kampen vises på TV3+ og Viaplay.

Mener 90 prosent av målene hans kommer på grunn av et rituale

Mener 90 prosent av målene hans kommer på grunn av et rituale

Mohamed Salah er i styrkerommet halvannen time hver dag, men det er kvarteret for seg selv som er mest krevende

Forklarte nærmere hvorfor de vil kjøpe en ekstra fotballklubb

Forklarte nærmere hvorfor de vil kjøpe en ekstra fotballklubb

Tirsdag kom det ut at Fenway Sports Group har planer om å utvide med en ekstra klubb. Den skal Michael Edwards finne.