Journalist avfeier FSG-koblinger til Toulouse

FSG skal ikke være i samtaler om å kjøpe den franske klubben.

Fenway Sports Group har bekreftet at de med Michael Edwards i spissen har planer om å kjøpe seg inn i en ny klubb i tillegg til Liverpool FC, og da har spekulasjonene begynt med tanke på hvilken klubb de lander på. 

Football Insider var blant dem som tidligere denne uken hevdet at FSG allerede er i samtaler med Toulouse om et oppkjøp. Den franske klubben, som Liverpool spilte mot i Europa League denne sesongen, er interessant av flere årsaker. 

Først og fremst eies de av RedBird Capital, som på sin side eier elleve prosent av aksjene i FSG. For det andre er de i den størrelsen FSG trolig ser etter når de skal kjøpe sin neste fotballklubb - ikke store nok til å delta i europeiske turneringer regelmessig, men de har et mål om å stabilisere seg i Ligue 1. Under RedBirds eierskap vil de også drive etter en bærekraftig modell som FSG kan stå inne for. 

Men det oppkjøpet kommer ikke til å skje, om vi skal tro Liverpool Echos ekspert på fotballøkonomi, Dave Powell, som vanligvis har gode kilder inn mot det som rører seg i FSG. Han skriver at Toulouse ikke er på listen over aktuelle klubber. 

«FSG kommer ikke til å ta en rask avgjørelse når det kommer til hvilken klubb de vil kjøpe, og det er mange punkter som skal klaffe når de velger sin klubb - fra geografi til demografi i lokalområdet, fra supporternes mening til hvor spennende spillerstallen ser ut, og en rekke andre ting. Derfor vil det ikke være noen hastverk». 

Aron Dønnum bidro til å senke Liverpool i høst.

Aron Dønnum bidro til å senke Liverpool i høst.

Portugal eller Frankrike?

FSG har tidligere vist interesse for å sikre seg en brasiliansk fotballklubb, men det skal ikke være like aktuelt lenger. Sør-Amerika skal ikke være helt uaktuelt, men Powell skriver som The Athletic gjorde tidligere i uken at Frankrike og Portugal seiler opp som aktuelle land. Belgia har også blitt nevnt som en outsider. 

«Frankrike er en kjent rute for afrikanske talenter som vil komme til europeisk fotball, mens Portugal har hatt mye suksess med å hente spillere fra Brasil, Argentina og andre. Nederland og Belgia har også vist seg som gode markeder for spillerutvikling», skriver Powell.

Brighton har blant annet dratt nytte av at eier Tony Bloom også har Union Saint-Gilloise fra Belgia i sin portefølje. Kaoru Mitoma fikk utvikle seg et år der før han kom til Premier League og gjorde livet surt for mange høyrebacker.

Manchester City har spanske Girona som samarbeidspartner i City Football Group. Stortalentet Savio har imponert for overraskelseslaget denne sesongen og blir klar for Pep Guardiolas lag til sommeren. 

Slik skal klubben markere at det er 35 år siden Hillsborough-tragedien

Slik skal klubben markere at det er 35 år siden Hillsborough-tragedien

Liverpool FC begynner markeringen denne helgen.

Nyheter 28.mar 10:28
Klopps assistenter er aktuelle for Ajax

Klopps assistenter er aktuelle for Ajax

Pep Lijnders kan bli Ajax-manager og ta med seg Vitor Matos i støtteapparatet.

Nyheter 28.mar 08:59