Liverpool var åtte dager unna å løfte ligatrofeet for fulle tribuner

England var i lockdown da Liverpool løftet Premier League-trofeet sommeren 2020.

Liverpools tidligere daglige leder, Peter Moore, avslører at de røde var nære på å kunne løfte ligatrofeet foran fulle tribuner.

Fikk telefon fra Premier League

Da England, noe forsinket, stengte ned landet den 23. mars 2020, så hadde fotballen allerede kommet statsminister Boris Johnson i forkjøpet. Liverpool tok imot Atletico Madrid på Anfield den 11. mars, samme dag som Norge stengte ned. I England tutet og gikk det som normalt, helt til Arsenal-manager Mikel Arteta, Manchester Citys Benjamin Mendy og Chelseas Callum Hudson-Odoi alle avga positive Covid-19-tester 12. og 13. mars. Da bestemte FA seg for å sette fotballen på vent, og ti dager senere fulgte altså resten av landet etter.

På det tidspunktet lå Liverpool på en soleklar førsteplass på tabellen. De hadde en luke på hele 25 poeng ned til Manchester City på andreplass, og da fotballen omsider kom i gang igjen et par måneder senere, måtte det ikke mange kampene til før Liverpool kunne krones ligamestere for første gang på 30 år.

Det satt dog en liten demper på stemningen, at da Jordan Henderson endelig kunne løfte trofeet, så var det for en så godt som tom stadion.

Peter Moore har blitt intervjuet av This Is Anfield, og forteller at ikke lenge før landet gikk inn i lockdown så fikk han en telefon fra Premier League-sjef Richard Masters. Masters skal ha fortalt at han var bekymret for utviklingen, og lurte på om dersom Liverpool slo Crystal Palace og Everton – om de ville ta imot Premier League-trofeet allerede i mars.

– Han var bekymret for at vi ikke kunne spille mye lengre etter det, og det var ikke sikkert vi kom så langt en gang, men hvis vi gjorde det, så hadde det vært flott å kunne presenterte trofeet på Anfield. Naturligvis sa jeg ja.

– Vi kom aldri dit, men det var planen.

Kampene mot Everton og Crystal Palace skulle blitt spilt 16. og 21. mars, men de ble altså spilt tre måneder senere.

Skulle se kampen fra busser på utsiden

Trofeet ble løftet etter Chelsea-kampen 23. juli, og det var bare noen journalister samt spillernes familier som var tilstede. Men det var lite som var rett frem under koronatidene, heller ikke arbeidet rundt denne feiringen. 

– På et tidspunkt var planen at familiene skulle sitte på utsiden, i busser, og se kampen der og senere feire sammen, forteller Moore.

– Klokken fire den dagen fikk vi en sikkerhetsgodkjennelse som gjorde at familiene måtte være ute av syne, men kunne være inne på stadion for å se kampen og de kunne feire med spillerne og støtteapparatet etterpå.

TOM STADION: Liverpool kunne endelig løfte trofeet etter 30 års ventetid, men supporterne slapp ikke inn.

TOM STADION: Liverpool kunne endelig løfte trofeet etter 30 års ventetid, men supporterne slapp ikke inn.

– Det var en skikkelig vanskelig dag. På et punkt var jeg bokstavelig talt på vei til Formby for å fortelle Jürgen at det ikke kom til å skje. Men så, til slutt, så ble det en fantastisk kveld.

– Ett av mine favorittbilder, som jeg skal ta med meg i kista, er av meg, Kenny og Rushy som snek til oss et glass med champagne etter at Kenny hadde overlevert trofeet.

Inne på stadion kunne altså kaptein Jordan Henderson ta imot trofeet fra legenden Kenny Dalglish og heve det over hodet. Landet var i lockdown, likevel klarte ikke supporterne å holde seg unna, og tusenvis samlet seg på utsiden av stadion og feiret i sommernatten.

– Real Madrid følger med på Alexander-Arnolds kontraktssituasjon

– Real Madrid følger med på Alexander-Arnolds kontraktssituasjon

Liverpools visekaptein har snart bare ett år igjen av kontrakten.

Kamp utsatt - Endo returnerer

Kamp utsatt - Endo returnerer

Wataru Endo får hvile resten av landslagspausen.