Håper å se en defensiv midtbanespiller inn dørene i sommer

The Athletic-journalist James Pearce har sett på Liverpools midtbaneledd før overgangsvinduet åpner til uken.

I 2018 (og årene frem mot Champions League- og Premier League-pokalen) fikk vi se hvor viktig en defensiv midtbanespiller i verdensklasse er på et lag. Det er selvfølgelig snakk om Fabinho, som spilte en helt sentral rolle i Liverpools suksesser fra 2018 til 2022.

I fjor sommer ble han solgt, og Wataru Endo ble hentet inn som et slags panikkjøp sent i overgangsvinduet. Japaneren leverte en solid første sesong på Anfield, men å kalle ham en fullverdig erstatter for Fabinho blir kanskje helt feil.

Kan det kjøpet komme i sommer? James Pearce i The Athletic håper på det.

«Jeg mener Liverpool bør styrke seg i den posisjonen, selv om Endo leverte over all forventning. Klubben har ingen planer om å selge ham, selv om han eventuelt ikke blir førstevalget på defensiv midtbane neste sesong. Han er uansett er bra alternativ å ha», skriver han.

Artikkelen fortsetter under.

GOD SIGNERING: Wataru Endo leverte knallhardt arbeid, solid defensivt spill og ett par mål på sine 44 kamper forrige sesong.

GOD SIGNERING: Wataru Endo leverte knallhardt arbeid, solid defensivt spill og ett par mål på sine 44 kamper forrige sesong.

Trent-spørsmålet

Med en skadeplaget Stefan Bajcetic og en aldrende Wataru Endo som de to klare alternativene på Liverpools defensive midtbane, er det utvilsomt en posisjon de røde ser på til sommeren. I 2023/24-sesongen ble blant annet Alexis Mac Allister brukt der, selv om argentineren er best høyere i banen.

«Mac Allister viste at han er best når han kan påvirke kampene i den siste tredjedelen. Samtidig er det et annet spørsmål å stille seg, hvor skal Arne Slot bruke Trent Alexander-Arnold», spør Pearce.

På England sitt landslag, som for øyeblikket forbereder seg til EM i Tyskland, begynner det å bli tydelig at han er tiltenkt en større rolle på midtbanen, selv om 25-åringen spilte på høyrebacken i 0-1-tapet mot Island. Kan det være en plass for ham mer sentralt for Liverpool også?

Kanskje, men Pearce tror det kan komme en defensiv midtbanespiller uansett, om muligheten dukker opp.

«Det vil avhenge av tilgjengelighet og pris, samtidig som markedet for 6-ere kanskje er det tøffeste å bevege seg inn i akkurat nå. Jeg ville elsket å se dem signere en toppspiller i den posisjonen, for jeg er ikke sikker på at det er godt nok å bare ha Endo og unge Stefan Bajcetic der», avslutter The Athletic-journalisten.

– Han er på nivå med Jürgen Klopp og Jose Mourinho

– Han er på nivå med Jürgen Klopp og Jose Mourinho

Georginio Wijnaldum er full av lovord om Liverpools nye hovedtrener Arne Slot.

Nyheter Søn. 09.06. 14:04
Endelig får Gomez sjansen i et mesterskap

Endelig får Gomez sjansen i et mesterskap

Liverpool-forsvareren måtte vente til han ble 27 år for å representere England i VM eller EM.

Innsikt Søn. 09.06. 12:01