Mac Allister og Argentina kontrollert til finalen

De regjerende verdensmesterne hadde få problemer med å overliste Canada.

Argentina-Canada 2-0 (1-0)

Natt til onsdag skulle det avgjøres om Argentina og Alexis Mac Allister kom seg til finalen i Copa America, da de møtte overraskelseslaget Canada i semifinalen.

Canadierne, som ledes av tidligere Premier League-kjenning Jesse Marsch, har gjort et strålende mesterskap anført av spillere som Alphonso Davies og Jonathan David. I semifinalen sa det imidlertid stopp.

Det tok ikke lenger enn 22 minutter før den regjerende verdensmesteren tok ledelsen. Julian Alvarez var først fremme på en pasning fra Rodrigo de Paul, og kunne enkelt sette ballen i nettmaskene.

I de blåhvite drakten fortsatte argentinerne å kontrollere banespillet, og ifølge rapportene skal Mac Allister ha vært blant lagets beste spillere i første omgang. Han traff på nesten 90% av pasningsforsøkene sine.

I den andre omgangen tok det bare syv minutter før talismanen Lionel Messi doblet ledelsen da han styrte et skudd fra Enzo Fernandez i mål.

Etter 78 minutter og med full kontroll på kampen ble Alexis Mac Allister byttet ut, sannsynligvis med en finale i tankene.

Resultatet betyr at det er klart at Argentina er et av lagene i Copa America-finalen 2024. Natt til torsdag skal det avgjøres hvem de møter av Uruguay og Colombia. Den kampen spilles 02:00 og sendes på Viaplay.

Finalen spilles natt til mandag 15. juli og sendes også på Viaplay.

Under kan du se høydepunktene fra kampen.

Det ble ingen EM-finale for Konate, som aldri kom på banen i Tyskland

Liverpools franske midtstopper er klar for noen uker på ferie etter 1-2-tapet mot Spania tirsdag kveld.