Dette skriver avisene:«Stormen Arwen skapte kaos på veiene og sammenbrudd i strømforsyningen, men klarte ikke å stoppe Jürgen Klopps Liverpool»

Det ble en ny ettermiddag med festfotball på Anfield, konstaterer et samlet engelsk pressekorps.

Liverpool cruiset inn til en overbevisende seier over Southampton på Anfield etter scoringer fra Diogo Jota (2), Thiago Alcantara og Virgil van Dijk. I tillegg hadde Sadio Mané en ball i nettet som ble annullert for en marginal offside. 

Engelske medier var meget imponert over festfotballen de røde leverte, før det stoppet på 4-0 tidlig i annen omgang.

To minutter tok det

Andy Hunter i The Guardian var aldri i tvil om at Liverpool ville score mål i denne kampen, men lurte egentlig bare på hvor lenge Southampton ville holde stand på Anfield. Svaret var to minutter.

«Da Diogo Jota scoret i Liverpools første skikkelige angrep i kampen, ble dette etter hvert en demonstrasjon av den store avstanden mellom topplagene i Premier League og de lagene som følger i kjølvannet av dem. Jota scoret to ganger, Thiago Alcantara og Virgil van Dijk en gang hver, og Liverpool har gjort 10 mål på Anfield i løpet av den siste uken uten at motstanderne har klart å svare. De ble dermed det første toppserielaget til å score minst to mål i 17 kamper på rad siden Sunderland klarte det i 1927», konstaterer Hunter.

«Liverpool trengte eksakt 113 sekunder på å sette inn det første målet, og det bar bud om at det skulle bli en lang ettermiddag for Southampton. Gjestene hadde planlagt å frustrere Liverpool ved å være kompakte, men gjorde det eksakt motsatte.»

Stormen Arwen klarte ikke å ødelegge for Liverpool

Melissa Reddy i The Independent vinkler på de vanskelige spilleforholdene og den sterke vinden på Anfield.

«Liverpool blåste Southampton tilside med balltempo i orkan styrke, og styrket med det sine tittelsjanser», skriver hun.

«Stormen Arwen skapte kaos på veiene og sammenbrudd i strømforsyningen, men klarte ikke å forhindre Jürgen Klopps lag fra å skape en ny angrepsfest. De skar gjennom forsvarsverket til sine motstandere med intrikat entouch-spill, og virket hele tiden farlige på den siste tredjedelen av banen.»

«The Saints var ikke dårlige, og hadde selv en sterk åpning på kampen, men klarte ikke å stoppe Liverpools offensive arsenal. Før timen var spilt lå Southampton under 4-0, og de var kanskje heldige med at det også ble sluttresultatet bare med tanke på at vertene hadde tolv avslutninger fra posisjoner inne i feltet bare i første omgang.»

Jota er undervurdert

Chris Bascombe i Telegraph mener at Diogo Jota er den mest undervurderte av Liverpools fire fantastiske spisser. Telegraph-journalisten mener at portugiseren ville hatt en større stjernestatus i klubben om det ikke hadde vært for geniene ved hans side. 

«Kall ham gjerne Anfields George Harrison», skriver han.

«Selv når han overgår sine mer berømte spisspartnere Mohamed Salah og Sadio Mané med å score to mål i en 4-0 seier over Southampton får ikke portugiseren den honnøren han fortjener. Roberto Firmino, selv når han er ute med en hamstringskade, får mer sang fra tribunene enn mannen som briljerer på hans plass. Men de verdsetter likevel Jotas suverene teknikk hver gang han vender bort en oppgitt motspiller.»

«Han fikk en stående ovasjon etter at The Kop sang hans navn for første gang, da han ble byttet ut ti minutter før slutt. Det var den hyllesten av ham som hørtes best. Det etter at Jota hadde scoret to ganger i løpet av kampens første 32 minutter.»

Robertson var tilbake på sitt beste

Før kampen var det de som ville at Kostas Tsimikas skulle fortsette som venstreback, fordi Andy Robertson hadde vært skadet og heller ikke hadde vist sin beste form før han ble skadet. Men Freddie Keighley i Mirror mener at Robertson var tilbake på sitt beste i går. 

«Han fløy nedover venstrekanten og kombinerte godt med Saido Mane og Diogo Jota. Han bidro med en assist til Jotas åpningsmål, med et presist innlegg, noe som fikk Salah og kaptein Jordan Henderson til å feire scoringen sammen med ham istedet for med målscoreren.»

Scoret når de ville

Joe Bernstein i Daily Mail mener at Liverpool scoret akkurat når de ville, og synes Southampton skal være glade for at de unngikk at det ble 9-0!

«Premier League-klisjeen om at alle kan slå alle i denne ligaen virket tåpelig sett i lys av denne ekstremt ensidige kampen på Anfield.»

«Southamptons eksperiment med et tremanns-forsvar var en katastrofe, og de må ha fryktet et nytt braktap da deres tidligere spiller Virgil van Dijk gjorde 4-0 etter 52 minutter.»