– Er på et godt sted fysisk og mentalt

Virgil van Dijk har funnet formen og fått et løft av å være Liverpools faste kaptein.

Nå begynner til og med pressen og de kritiske ekspertene i hjemlandet å snu hva gjelder Virgil van Dijk. 32-åringen, som er kaptein både for Liverpool og Nederland, har akkurat ledet de oransje til EM i Tyskland. Samtidig er han i sin beste form på lenge for Liverpool, som jakter tabelltopp i Premier League borte mot Manchester City på lørdag. 

Selv sier midtstopperen at han føler han har funnet formen. 

– Jeg føler meg bra og vil bare fortsette i samme tempo. Det viktigste for meg er hvordan jeg selv har det, og hva lagkameratene og ikke minst manageren synes om det jeg leverer. Støyen fra utsiden, enten den er positiv eller negativ, kan man ikke gjøre noe med. 

– Målet mitt er bare å bli bedre, og denne sesongen føler jeg at jeg har klart det. I fjor var det mye opp og ned med noen gode og dårlige kamper. Jeg blir målt opp mot en veldig høy standard som jeg selv har satt, og det er sånn jeg vil ha det. Nå føler jeg at jeg er på et godt sted fysisk og mentalt, og at jeg er en viktig brikke for laget, sier han ifølge Liverpool Echo.

Vil finne stabiliteten

Stopperkjempen har også i tidligere intervjuer snakket om at han ikke var på sitt beste i fjor. 

– Det viktigste for meg er å levere på et stabilt nivå, slik at laget kan stole på at jeg er på et visst nivå hele veien, sier han. 

Spesielt synes han det er viktig når han nå har fått kapteinsbindet på permanent basis. 

– Jeg trives godt som kaptein og har fremdeles mye å lære. Jeg er på langt nær perfekt, men gjør det på min måte og setter pris på utfordringen, sier han. 

Tidligere denne uken skrev liverpool.no om hvordan den nye ledergruppen i Liverpool har satt seg i rekordfart etter utskiftningene i sommer. Vi har også omtalt et av de nye grepene van Dijk har gjort før kamp, nemlig at han samler lagkameratene i en ring før kampen for å gjennomføre en siste pep-talk.

Støtter hverandre

Samholdet i hele spillertroppen virker å være veldig bra, og det samme kan sies om ledergruppen, som i tillegg til van Dijk består av Mohamed Salah, Andy Robertson, Alisson Becker og visekaptein Trent Alexander-Arnold. 

Van Dijk tror også sistnevnte har vokst i sin nye rolle denne sesongen, etter at han tok over etter James Milner. 

– Jeg tror han liker å ha det ansvaret. Han kommer til å vokse inn i oppgaven. Han er ikke den som snakker mest, men hangjør ting på sin måte og takler ansvaret veldig bra, sier van Dijk om Alexander-Arnold.

– Det er en ny rolle som passer ham godt, spesielt fordi han er en «local lad» som vet alt om klubben. Det er fint for de unge guttene i klubben å ha et slikt forbilde som har gått gradene.

Røper hva faren mener han må bli bedre på

Røper hva faren mener han må bli bedre på

Harvey Elliott scorer og scorer på landslaget, men på klubblaget er det rom for forbedring - og det får han høre.

Mener VAR har skylden for de mange skadene

Mener VAR har skylden for de mange skadene

Liveblogg 23.nov 21:46