The Athletic: Bayern har Xabi Alonso øverst på ønskelisten

Thomas Tuchels dager i München ser ut til å gå mot slutten etter tre strake tap.

Thomas Tuchel har hatt en helt forferdelig uke i Bayern München. Det hele startet da tyskeren ledet de regjerende mesterne i 0-3-tapet mot Xabi Alonsos Leverkusen, før det også ble tap mot Lazio i Champions League.

Den tidligere Chelsea-treneren håpet å snu skuten borte mot Bochum søndag kveld, men også det endte med null poeng. Nå spøker det for avansement i Champions League, samtidig som det er åtte poeng opp til Leverkusen på toppen av Bundesliga-tabellen.

Etter gårsdagens tap valgte Bayern å avlyse Tuchels pressekonferanse. Ifølge Fabrizio Romano vurderer klubben å kvitte seg med Tuchel å i løpet av kort tid. På toppen av listen over potensielle erstattere er Alonso, ifølge The Athletic-journalist Raphael Honigstein.

«Bayern sikter seg inn mot Xabi Alonso dersom Thomas Tuchel får sparken som hovedtrener. Tanken er at 42-åringen tar over permanent til sommeren», skriver han.

NY SEIER: Xabi Alonso og Leverkusen fosser mot seriegull i Bundesliga etter 2-1-seieren over Heidenheim i helgen.

NY SEIER: Xabi Alonso og Leverkusen fosser mot seriegull i Bundesliga etter 2-1-seieren over Heidenheim i helgen.

Alonso eller De Zerbi?

Honingstein skriver videre at Bayern vurderer å hente inn Hansi Flick, som mistet jobben i Tyskland tidligere denne sesongen, som en nødløsning ut sesongen, selv om klubbens administrerende direktør Jan-Christian Dreesen var klar på at Tuchel ville få fortsette etter helgens tap.

Det ser dermed ut til å bli en drakamp om Alonso i sommer, selv om det per nå er ingenting som viser til Liverpool-interesse. Spanjolen kan også velge å bli i Leverkusen og ta laget inn i Champions League neste sesong.

Jürgen Klopp, som gir seg på Anfield til sommeren, fikk spørsmål om Alonso forut helgens kamp mot Brentford. Dette sa tyskeren da:

– Xabi gjør en utrolig jobb. Dette har ikke noe med Liverpool-jobben å gjøre. Hvis du hadde spurt meg for åtte uker siden om Xabi Alonso, ville jeg reagert på samme måte.

– «Dinosaurene», hvis du vil kalle oss det, Carlo Ancelotti, José Mourinho, Pep Guardiola og kanskje jeg, kommer ikke til å holde på i 20 år til. Eller, kanskje Mourinho kommer til å gjøre det. Men neste generasjon er her allerede, og Xabi stikker seg virkelig frem. 

Roberto De Zerbi virker også som et sannsynlig alternativ i jakten på Klopps erstatter. Adam Lallana forstår hvorfor hans tidligere klubb sannsynligvis har hans nåværende manager på blokka.

– Jeg tror alle klubber vil vurdere Roberto. I mine øyne er han en av verdens beste trenere. Men vi får se. For øyeblikket er det en dominoeffekt med managere, og de er under press uansett hvor de er. Jeg vet ikke om det er noe som bidrar til å skremme oss bort fra å gå inn i jobben, men det er bare sånn verden er.

Det meldes om Salah-skade i Egypt – Echo dysser ned ryktene

Det meldes om Salah-skade i Egypt – Echo dysser ned ryktene

Egypteren skal gjennomføre en planlagt sjekk etter sine første minutter på en måned.

– Jeg kan håndtere nivået til Liverpool, men Virgil og Konate er ikke smågutter

– Jeg kan håndtere nivået til Liverpool, men Virgil og Konate er ikke smågutter

Sepp van den Berg ble matchvinner for nedrykkstruede Mainz i helgen. Har nederlenderen er fremtid på Anfield?