Plages ikke av begrenset spilletid i Premier League

Cody Gakpo er klar på at en seier alltid er viktigere enn sine egne prestasjoner.

Cody Gakpo stilnet en del av kritikerne sine da han satte inn 3-1-målet mot Sheffield United med et flott hodestøt torsdag kveld. Frem til da var det nok mange Liverpool-supportere som fryktet at det kunne gå skikkelig galt mot tabelljumboen.

Å komme innpå som innbytter, spesielt i Premier League, er noe 24-åringen er blitt godt vant med denne sesongen. I 2024 har han bare startet tre seriekamper, til tross for at både Mohamed Salah og Diogo Jota har vært borte i store deler av perioden.

– Det er dette laget handler om. Vi har så mye kvalitet, og manageren kan bare starte med elleve spillere. Alle er ivrige etter å prestere for sin egen del, for laget og for supporterne. I begynnelsen av sesongen snakket vi om dette: «OK, jeg starter ikke i dag, men når jeg kommer inn skal jeg gi alt jeg har, for da kan fantastiske ting skje», sa målscoreren til liverpoolfc.com.

Etter Sheffield United-kampen, står Gakpo med 1178 minutter med Premier League-fotball i 2023/24. Det er et stort hopp opp til Luis Diaz, Darwin Nunez og Mohamed Salah, mens langtidsskade Diogo Jota ligger nederst med 1053.

– Det er ikke lett (å starte på benken), men manageren vil alltid at vi skal ha muligheten til å ta innpå ekstra energi og drivkraft. Det har fungert veldig bra denne sesongen, slik som i dag. Robbo (Robertson) kom også innpå og stod for assisten til meg.

Spilletid for angriperne denne sesongen

1 - Luis Diaz, 2896 minutter (2024 i Premier League)

2 - Darwin Nunez, 2642 minutter (1745 i Premier League)

3 - Mohamed Salah, 2453 minutter (1969 i Premier League)

4 - Cody Gakpo, 2368 minutter (1177 i Premier League)

5 - Diogo Jota, 1574 minutter (1052 i Premier League)

Kilde: Transfermarkt

Fullt fokus

Liverpool tok altså tilbake tabelltoppen i går kveld etter at både Manchester City og Arsenal vant sine kamper onsdag. Gakpo og resten av troppen har fullt fokus på hva som ligger foran dem.

– Vi er selvfølgelig klar for situasjonen vi er i, men vi prøver bare å gå inn mot den neste kampen og holde oss rolige. Tankene dine kan gå overalt hvis du begynner å tenke på slutten, men for oss handler det om kamp for kamp. Det er vi veldig flinke til akkurat nå.

24-åringen fikk også muligheten til å kommentere det fantastiske skuddet til Alexis Mac Allister på stillingen 1-1.

– Vi prøvde å holde oss rolig og ikke stresse når de scoret, og så plutselig leverte Macca en skikkelig perle! Det var en stor lettelse for oss. Da var det litt game over, avsluttet han.

Gakpo og Liverpool fortsetter sin ferd i tittelkampen mot Manchester United på søndag. Kampen fra Old Trafford starter 16.30 og sendes direkte på V Sport PL.

Derfor er helgens kamptidspunkter så uvanlige

Derfor er helgens kamptidspunkter så uvanlige

Manchester United - Liverpool starter 16.30 og er søndagens første kamp fra Premier League.

Ber supporterne om å vise klasse

Ber supporterne om å vise klasse

Klubbene tar grep for å forhindre at det synges om tragedier igjen på søndag.