Alt du trenger å vite før kveldens kamp mot Atletico Madrid

På papiret den tøffeste kampen i Champions League denne høsten.

Liverpool har fått en strålende start på årets Champions League, med to strake seire. Atletico Madrid er gruppertoer, to poeng bak.

Mens Liverpool var andreseedet, var det Atletico Madrid som regjerende La Liga-mester som kom inn som førsteseedet i Champions League-trekningen. Nå er det klart for to møter med Diego Simeones lag – der det første er på Wanda Metropolitano – et stadion der de røde vant sin sjette Champions League-pokal i 2019.

Atletico Madrid har kun spilt én kamp for fulle tribuner tidligere denne sesongen. Det var for over to uker siden, da de slo Barcelona. I helgen som var hadde de spillefri på grunn av situasjonen med de søramerikanske spillerne, noe som betyr at de har hatt fordelen med å kun trene og lade opp til denne kampen siden fredag.

Liverpool skal spille kampen i sine gule tredjedrakter i kveld.

Dette sier de to managerne

Diego Simeone har tatt rotta på Liverpool tidligere. Det skjedde i mars i fjor da hans Atletico Madrid slo ut de røde fra Champions League like før koronapandemien sørget for at fotballen i likhet med resten av verden måtte stenge ned.

– Forrige gang vi møtte Liverpool hadde vi vunnet hjemmekampen allerede før vi ankom stadion. Det vil jeg at vi skal huske på, sier argentineren og sikter til stemningen på Wanda Metropolitano i kampen der Atletico tok første stikk i den nevnte åttendedelsfinalen. 

– Det er en sann glede å se Liverpool spille, sier Simeone.

– De spiller fantastisk fotball for tiden. De ser ut til at de har funnet rytmen, og det er fint å se dem spille. 

Les mer av hva Simeone sa i denne saken.

RUTINERT: Diego Simeone har ledet Atletico Madrid til to ligamesterskap. Han er verdens best betalte trener, og klubbens største stjerne.

RUTINERT: Diego Simeone har ledet Atletico Madrid til to ligamesterskap. Han er verdens best betalte trener, og klubbens største stjerne.


Jürgen Klopp har vært veldig ærlig om hva han mener om spillestilen til Atletico Madrid, etter at han sa de samme tingene da han var frustrert og skuffet over at laget hans røk ut mot samme motstander i 2020.

– Diego Simeone gjør absolutt alt riktig. Han er den regjerende ligamesteren, og har vært i Atletico i lang tid. Han har mange verdensklassespillere, og de slåss med alt de har. Det sier mye om kvaliteten til Diego. Jeg kunne ikke respektert dem mer for det de gjør. Om jeg liker det? Nei, ikke så godt. Jeg foretrekker en annen type fotball. Det er meg, og folk foretrekker ulike spillestiler. Ingen må like det, men du må bare ha suksess, og det har de, sier han.

– Det er en annerledes utfordring å møte Atletico, men det handler ikke bare om laget du møter. Problemet du har med Atletico, er at de er det beste på det. Det betyr at de har beste spillerne og manageren til det tilgjengelig. Så dersom du spiller mot Sevilla for eksempel, så var det veldig likt, med en lignende atmosfære, og en skikkelig skikkelig batalje, men problemet med Atletico er miksen av kvalitet de har i tillegg til innstillingen de viser.

Les mer om hva manageren sa i denne saken, og alt han sa på mandagens pressekonferanse.

Tidligere møter

Liverpool har møtt Atletico Madrid i seks offisielle kamper. Første gang var i 2008, da lagene møttes i gruppespillet i Champions League.

Da endte det 1-1 på Vicente Calderon, og 1-1 på Anfield, i en tid da Rafa Benítez var manager for de røde. De røde vant gruppen foran «Atleti», og røk ut i kvartfinalen etter å ha slått ut Real Madrid i åttendedelsfinalen.

Den spanske storklubben var også motstander i i semifinalen av Europa League i 2010. Den gang tapte Liverpool 1-0 borte, og klarte 1-0 til ordinær tid i hjemmekampen på Anfield. Da gikk oppgjøret til ekstraomganger, der det så ut til at Yossi Benayoun hadde sendt de røde til finalen etter sin scoring fem minutter ut i første ekstraomgang. Dessverre ville Diego Forlán det annerledes, med sin scoring åtte minutter senere, og Benítez sitt siste lag røk ut.

Vi har skrevet mye om sist lagene møttes, i åttendedelsfinalen i 2020. Da ble Simeone den første manageren som slo ut Klopps Liverpool-lag fra europacup over to kamper. Vi har en egen sak på hva Atletico har gjort siden sist lagene møttes her.

Lagenes skadesituasjon

Liverpool er uten langtidsskadde Harvey Elliott, Thiago Alcantara og Curtis Jones som er igjen på Merseyside etter lyskeproblemene han fikk med England U21. Ellers har Klopp en full tropp å velge fra – inkludert Alisson Becker og Fabinho – som har vært i Madrid siden fredag.

Det er også en overraskelse i troppen.

For Atletico Madrid har den viktige midtstopperen Jose Gimenez blitt regnet som usikker, og det samme har Mathaus Cunha som har slitt med en muskelskade. Marcos Llorente regnes som usikker. Trolig blir alle tre klare. Les egen sak om skadesituasjonen her

Stopper Stefan Savic er suspendert til oppgjøret

I kveld blir det et nytt møte med Luis Suarez, som virkelig har funnet tilbake til gammel storform etter overgangen fra Barcelona i fjor sommer. Les egen sak om det her

NYTT MØTE: I kveld skal Liverpool igjen møte Luis Suarez.

NYTT MØTE: I kveld skal Liverpool igjen møte Luis Suarez.

Slik har Atletico gjort det denne sesongen

Atletico Madrid er regjerende ligamester i Spania, og en av de store favorittene til å vinne ligamesterskapet igjen denne sesongen.

I skrivende stund ligger de på fjerdeplass i La Liga – tre poeng bak ledende Real Sociedad med én kamp til gode. Sist de spilte, slo de Barcelona 2-0 på hjemmebane. I den kampen scoret tidligere Liverpool-linkede Thomas Lemar, og Suarez.

I ligaen har Simeones lag fem seire, to uavgjorte og ett tap hittil. Tapet kom borte mot Alaves for tre uker siden, der de tapte 1-0.

I Champions League startet de sesongen hjemme mot Porto, i en kamp som ble spilt foran 40 000 tilskuere. Den kampen endte 0-0, og det var faktisk Porto som var det beste laget og nærmest seieren.

Sist møtte de AC Milan på bortebane, og igjen hadde de marginene på sin side. AC Milan tok ledelsen etter 20 minutter, og traff også tverrleggeren med et utrolig brassespark. Så ble Franck Kessie utvist etter 29 minutter. Italienerne holdt lenge på ledelsen, men seks minutter før slutt utlignet Antoine Griezmann.

Dypt inne på overtiden fikk Atletico en kontroversiell straffe, for hands på Fikayo Tomori. Det ble store protester, men det hjalp ikke, og sju minutter på overtid var Suarez iskald fra straffemerket. Det resultatet gjør at Atletico har fire poeng på to kamper, og er to poeng bak Liverpool før tredje gruppespillskamp.

Hvem skal starte?

Lagoppstillingen bør være klar ca kl. 19.45 – ettersom laget kommer litt tidligere i europacupene enn i Premier League. Vi kommer selvsagt til å legge ut laget her på liverpool.no.

Vi forventer at Alisson Becker og Fabinho kommer inn på laget, og det blir interessant å se om Diogo Jota kommer inn i angrepet og får sjansen mot sin gamle klubb – som han ikke fikk noen kamper for. Roberto Firmino scoret hattrick sist, og var veldig god, men det kommer også en storkamp på Old Trafford til helgen. Dersom Firmino spiller, blir det hans 300. kamp for Liverpool!

Vi har igjen bedt leserne om å stemme på de spillerne de ønsker å se fra start. Den saken ligger her

Slik kan du følge kampen

Atletico Madrid - Liverpool har avspark kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

SMS-OPPDATERINGER

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!

Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.

Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE STARTtil 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:
LFC LIVE STOPPtil 2077(for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).