Alt du trenger å vite før Liverpool - Brighton

Det er duket for første hjemmekamp på 27 dager.

3. oktober var forrige gang Liverpool spilte fotballkamp på Anfield. Da endte det 2-2 mot Manchester City. Siden den gang har Jürgen Klopps lag spilt fire bortekamper. Alle er vunnet, med en samlet målforskjell på 15-2. Det er ganske imponerende når vi vet at kamper på Wanda Metropolitano og Old Trafford er med i regnestykket.

Men det er jo tross alt hjemme dette laget normalt trives aller best. Eller, ikke så langt denne sesongen. 2-2-0 og 8-3 er fasit etter fire hjemmekamper. 19-3 og 4-1-0 er fasit etter fem bortekamper. 19-3, der altså. 

I dag er det Brighton som kommer på besøk til Anfield, og vi tror verken det blir 15-2 eller 19-3. Bortelaget er nemlig sterke i forsvar. Ni baklengs har de på sesongens ni første kamper. Fire av de kom i forrige runde. Med andre ord blir dette en tøff test for Mohamed Salah og co. 

Her kan du lese deg opp før kampen, som har avspark klokken 16.

Hva sier managerne?

Brighton-manager Graham Potter tror det vil være farlig å legge seg bakpå og bare fokusere på det defensive foran møtet med de røde.

– Vi må opptre balansert, på grunn av det høye nivået til motstanderen. Og det er normalt i fotball. Du må forsøke å få balansen riktig mellom å forsvare seg og angripe, sier han.

– Dersom du bare gjør en av delene, og kun er opptatt av å forsvare deg, kan det være selvmord, da du aldri kommer deg ut av eget straffefelt, og får aldri gjort noe konstruktivt, og til slutt vil deres kvalitet slå oss.

– Så du må gjøre begge deler, både forsvare deg og angripe, men på en balansert måte.

Les mer i denne saken

Jürgen Klopp har fokusert på Brightons kvaliteter. 

– Brighton er et fotballspillende lag, og en virkelig trussel. De forsvarer seg godt, selv om de slapp inn fire mål i forrige kamp. Du vet aldri hvordan kampen blir. Brighton var utrolige i andre omgang mot City. Vi vet hva de er kapable til, og vi spiller litt annerledes enn City. Vi ønsker å skape trøbbel for dem. Vi tapte sist vi møtte Brighton her. Et fullsatt Anfield vil hjelpe oss, selvsagt. Brighton vil ha sine øyeblikk. Det er uungåelig. De har en manager i toppklassen, sier Klopp. 

Dagens kamp gir også anledning til å treffe en gammel venn. 

– Jeg savner fortsatt Adam Lallana. Han satte standarden da jeg kom hit. Han er utrolig god teknisk. Hadde han vært litt mindre skadet, ville han fortsatt vært her. Han er en av de beste spillerne jeg har jobbet med, sier Klopp. 

Alt som ble sagt på pressekonferansen finner du her.

Hvordan er skadesituasjonen?

Brighton må klare seg uten Dan Burn, Steven Alzate og Danny Welbeck, mens viktige Yves Bissouma er tilbake.

For Liverpool er Naby Keita tilgjengelig for spill igjen. Thiago er tilbake i trening, men rekker ikke kampen. Fabinho gjør trolig heller ikke det. James Milner og Harvey Elliott er også ute.

Hvordan har det gått så langt?

Brighton startet sesongen meget godt og stod med tolv poeng etter fem kamper. Men på de fire neste har det blitt tre uavgjort og ett tap. Forrige helg ble Manchester City for sterke og vant 4-1 på sørkysten. Brighton er like gjerrige som de er svake foran mål. 9-9 er fasit etter ni kamper. Onsdag ble det exit i ligacupen etter tap på straffekonk borte mot Leicester. Selve kampen endte 2-2. Dermed er det nå fem kamper uten seier i alle turneringer for Brighton. I Premier League er de ubeseiret borte med 2-2-0 etter fire kamper. 

Liverpool er i voldsom scoringsform, og står for øvrig med 23 kamper uten tap i alle turneringer. Forrige tap kom 6. april mot Real Madrid. På hjemmebane står Liverpool med 2-2-0. Seierne kom mot Crystal Palace og Burnley, mens det ble uavgjort mot tittelrivalene Manchester City og Chelsea.

Forrige sesong vant Brighton 1-0 på Anfield i en periode der Liverpool stort sett gikk fra tap til tap på hjemmebane. I Brighton endte det 1-1 etter et sent utlikningsmål fra hjemmelaget.

Hvem skal starte?

Dagens lagoppstilling kommer klokken 15, og det er knyttet mye spenning til hvem Jürgen Klopp velger fra start. Mot Manchester United overrasket han da Ibrahima Konaté og Diogo Jota kom inn i laget. Mot Preston byttet han ut hele laget. Ikke mange plasser er trygge i laget nå, og det er et styrketegn for Klopp og co. 

Som alltid har vi også bedt leserne stemme frem hvem de ønsker skal starte. Folkets lag finner du her

Hva skal du lese før kampen?

Hvem er det egentlig vi skal møte i dag? Brighton har rukket å bli et topplag etter at de ble nummer 16 forrige sesong. Men da spilte de faktisk minst like mye som et topplag som de gjør nå

Hvordan går det med vår gamle venn Adam Lallana? Lallanas nye oppgave i Brighton imponerte Pep Guardiola forrige helg. I dag er det Klopp som skal bryne seg på sin gamle elev.

På tur, eller har du tenkt deg på tur? Vår reporter i Liverpool har sett på kulturprogrammet for de neste ukene. Halloween, julemarked og konsert fra en Liverpool-favoritt er noe av det som skjer i byen de neste ukene

Det er stadig snakk og spekulasjoner om Mohamed Salahs kontraktssituasjon. Denne uken har det vært litt stille på den fronten, men én mann har uttalt seg, nemlig Andy Robertson.

Apropos Salah. På Old Trafford kunne vi høre en gammel sang i ny drakt da toppscoreren ble hyllet. The Travelling Kop dro frem en god, gammel kjenning på tribunene på Old Trafford – og ga den Salah-behandlingen.

Søndagens seier var Klopps nummer 200 som Liverpool-manager. Eller var det? De lærde strides...

Hvordan kan du følge kampen?

Liverpool - Brighton har avspark kl. 16, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).