Alt du trenger å vite før hjemmekampen mot Southampton

Liverpool er avhengige av å følge opp den gode hjemmestatistikken mot Southampton skal de holde følge med Chelsea.

13. ligarunde står for døren, og status er at Liverpool på tredjeplass har fire poeng opp til ligaleder Chelsea, og ett poeng opp til Manchester City på andreplass. Både Chelsea og City spiller først på søndag. City har hjemmekamp mot fjerdeplasserte West Ham, mens Chelsea møter Manchester United på Stamford Bridge.

Southampton har ikke hatt det lett på Anfield de siste årene. Sist Southampton vant på Anfield i ligasammenheng, i september 2013, var det faktisk Dejan Lovren som scoret vinnermålet. Dette var altså før kroaten ble Liverpool-spiller. Siden den gang har lagene spilt sju ganger mot hverandre på Anfield, og Liverpool har vunnet fem av disse, mens to har endt uavgjort.

Hva sier managerne?

Southampton-manager Ralph Hasenhüttl mener Liverpool nå er tilbake på sitt beste, og spiller som da de ble ligamestere i 2020. 

– Det er alltid en glede å møte Jürgen sine lag, og det er alltid en av de tøffeste utfordringene du kan se for deg i fotballen. Det er supertøft, sier Hasenhüttl.

Han mener de røde er tilbake på sitt beste.

– Når du ser Liverpool for øyeblikket, er de tilbake i sin beste form, og spiller på sine store styrker. På meg virker det som de er tilbake som spiller på den måten de spilte da de ble mestere, sier han videre.

– Jeg vet ikke hva de har endret på i sommer, men det virker som at de har funnet tilbake til identiteten sin, og det er vanskelig å få med seg noe mot et slikt lag.

Jürgen Klopp pratet også om hvordan det er å møte Southampton under sin pressekonferanse. 

– De tapte sent mot United, i FA-cupen mot Chelsea var det straffekonkurranse.

– Ralph organiserer et godt lag der, og de forventer kanskje ikke å ha ballen, men er godt organisert. De spiller 4-4-2, og bytter av og til underveis til fem bak. De er veldig godt organisert. 

– Vi må være kreative for å bryte dem ned. De får ikke mange skudd imot seg. Det er et av problemene vi må finne løsninger for.

– Det vil bli den siste hjemmekampen på 10 dager eller lenger, men det er en hjemmekamp, så jeg håper at vi bruker det og får en skikkelig atmosfære, for det vil være essensielt. De er godt organisert, så vi må være klare.

– De er ikke bare et lag som kontrer. De har veldig aktive backer, har gode ballspillende vinger. Spissene er gode med ballen og en skikkelig trussel. De er et godt fotball-lag.

– Vi vet hva vi må gjøre. De har en stor fordel med at de ikke spilte i midtuken, men det gjorde vi. Onsdag-lørdag er ikke den beste rytmen, men det er det vi har. Vi må være så restituert og klare som vi kan være.

Hvordan er skadesituasjonen?

For Southampton er midtstopper Jack Stephens tilbake i trening. 

– Jack er tilbake i trening, og det er for første gang på lang tid. Det er bra for ham, men om han blir klar til helgen vet jeg ikke – men det er fint at han er tilbake. For øyeblikket er det ganske tøft å komme inn i kamptroppen, fordi vi har mange alternativer, sa Hasenhüttl under sin pressekonferanse.

Nathan Redmond mistet forrige kamp fordi han skulle bli far. Han er tilbake mot Liverpool. Det er også Moussa Djenepo, som har vært ute med en smell.

Det er én spiller som vil være ute. Det er Stuart Armstrong.

– Stu er ute med en leggskade, og Moussa er tilbake i trening og klar, sier manageren.

Jürgen Klopp kunne rapportere at han ikke hadde noen nye skader å melde om foran kampen mot The Saints, og det har virkelig lysnet på skadefronten for de røde den siste uken.

Naby Keita, Curtis Jones og Harvey Elliott er spillerne som ble nevnt som ute. Det er også Roberto Firmino og Joe Gomez.

– Jeg har ikke fått noe ny informasjon på telefonen min denne morgenen om andre problemer. Spillerne som var involvert i stallen i forrige kamp mot Porto bør være tilgjengelig igjen, sa Klopp itl pressen.

Hvordan har det gått så langt?

Liverpool ligger som nevnt innledningsvis på tredjeplass i Premier League, mens Southampton tapte mot Norwich i sin siste ligakamp, og er nummer 13 på tabellen. Denne sesongen har The Saints vunnet tre kamper, spilt uavgjort i fem og tapt fire matcher i Premier League.

På bortebane har sydkystklubben bare vunnet en gang, mens det er blitt to poengdelinger og tre tap.

Hvem skal starte?

Leserne av Liverpool.no vil ikke ha noen overraskelser mot Southampton, og har valgt denne lagoppstillingen: Alisson Becker- Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Joel Matip, Andy Robertson - Fabinho, Thiago Alcantara, Jordan Henderson - Mohamed Salah, Sadio Mané, Diogo Jota. 

Et spørsmål er om Joel Matip får fornyet tillit, eller om Jürgen Klopp kjører inn Ibrahima Konate sammen med Virgil van Dijk i midtforsvaret.

Ellers knytter det seg spenning til om Alex Oxlade-Chamberlain, som har dokumentert god form de siste kampene, blir valgt på midtbanen foran Joran Henderson. Kapteinen har fått to innhopp etter at han kom tilbake fra skade, men har ikke startet kamp ennå etter landskampene i begynnelsen av denne måneden.

Under sin pressekonferanse hintet Klopp også om at det ikke er sikkert at vi ser Thiago fra start mot Southampton, selv om han viste fin form og scoret ett vakkert mål mot Porto i midtuken.

– Thiago er en utrolig spiller for oss så klart, men vi fant løsninger da han ikke var tilgjengelig, og vi må finne løsninger, sa Klopp på spørsmål om spanjolen på fredagens pressekonferanse.

– Det handler ikke om én spiller ut eller inn. Kvaliteten vi har i laget vårt når midtbanespillerne våre er friske – bare for å snakke om midtbanespillerne – så har vi utrolige alternativer for å være ærlig, med de spillerne vi har her.

– Thiago har et veldig spesielt ferdighetsregister, absolutt, og det er til stor hjelp når han er på banen og har rytmen og slike ting. Utfordringen vår er å sørge for at han får rytmen, men ikke drar det for langt. Men det er et problem vi har med stort sett alle spillerne. Det er utfordringen vi har hele tiden, og spesielt med alle kampene vi har i vente. Det var grunnen til at vi tok ut Thiago i denne kampen mot Porto. Bare for at han ikke skulle kunne bli for sliten i kampen, siden det er da skadene ofte kommer.

– Vi har gjort lignende ting med Ox. Han har spilt mange kamper, og vi må tenke på de samme tingene.

Hva skal du lese før kampen?

Liverpool og Southampton har hatt et godt forhold de senere årene, og flere spillere har gått frem og tilbake mellom de to klubbene. Sommeren 2014 hentet Liverpool hele tre spillere fra Southampton. Rickie Lambert, Adam Lallana og Dejan Lovren flyttet nordover og sluttet seg til Brendan Rodgers sitt lag sommeren Luis Suarez ble solgt til Barcelona.

Året etter kom også Nathaniel Clyne fra Southampton til Liverpool, og året etter der fulgte også Sadio Mané etter. Det gode forholdet mellom Liverpool og Southampton raknet imidlertid da Jürgen Klopp møtte Virgil van Dijk i Blackpool sommeren 2017. 

Liverpool både tapte og vant mot Southampton i 2021.

Forrige sesong var Liverpool ligamestere til jul, men resultatene begynte å gå nedover med uavgjort hjemme mot West Bromwich tredje juledag, og uavgjort borte mot Newcastle dagen før nyttårsaften. Det første tapet i den vonde tapsrekken kom mot lørdagens motstander, da de røde dro til St. Mary’s 4. januar.

Da var det vår tidligere spiss Danny Ings som scoret kampens eneste mål, med en fantastisk lobb etter to minutter. Ralph Hasenhüttl gikk ned på kne i tårer etter at dommeren blåste av kampen, og det var starten på en rekke i ligaen der Liverpool gikk fra å være ligaleder, til at topp fire plutselig ikke lenger så veldig realistisk ut.

Nå møter Liverpool et Southampton som har gjort mange endringer siden sist, men som sliter med effektiviteten.

Liverpool er på sin side i historisk målform og nærmer seg en ny rekord.

Hvordan kan du følge kampen?

Liverpool - Southampton har avspark kl. 16.00, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).