Mohamed Salah scoret igjenSurt sent baklengsmål sørget for poengdeling

Sen scoring av Willian reddet ett poeng for de regjerende mesterne.

Lørdag 25.nov 1830 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / BT Sport / Tilskuere: 53225 / Dommer: Michael Oliver

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
ChelseaLiverpoolPL1-0Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Mohamed Salah

Vurdert av: Tor SandøSimon Mignolet 7

Belgieren spilte en fantastisk førsteomgang med tre kjemperedninger på gode Chelsea-muligheter. Vi hadde Simon som en god kandidat til bestemannspremie, før Wllian scoret fra langt hold. Ingen stor tabbe, men den bør nok en så god keeper ta.

Joe Gomez 6

En ny brukbar forestilling fra Gomez. Gjør sideback-jobben enkelt og grei.

Ragnar Klavan 6

Igjen er det slik med esteren at han er enkel å utmanøvrere dersom man går mellom midtstopperne. Det visste Chelsea, men heldigvis uten at det ble mål av det. Noen gode og viktige manøvreringer.

Joël Matip 7

Det blir ofte spennende med Matip som midtstopper. Det er mye armer og bein. God i duellspillet og hadde noen gode og viktige involveringer da det kokte mot slutten.

Alberto Moreno 8

Spanjolen er tøff i hodet. Etter en mildt sagt dårlig forestilling i hjembyen, der han var skyld i frisparket og straffesparket som ga to av tre baklengsmål i Sevilla, fikk han fornyet tillit. Og han kom slett ikke ille fra dette. Han skulle vise at han var verdt å satse på. Hadde en vanskelig oppgave mot raske Hazard, men spilte en meget god kamp. Holdt pusten mot slutten da Willian gikk i bakken, men heldigvis uten at dommeren dømte straffespark.

James Milner 6

Engelskmannen jobber og sliter i en posisjon hvor han liker seg godt. God til å bryte opp motstandernes spill. Møter gode folk på Chelseas midtbane og gjorde en god kamp.

Jordan Henderson 6

Pådrar seg noen frispark og det er stadig mye å sette fingeren på for kapteinens spill. Jobber også han det han skal, men heller ikke dette var en spesielt god Henderson-kamp. Kan med fordel slutte å til stadighet kjefte på dommeren.

Alex Oxlade-Chamberlain 7

En annen spiller som spilte i en posisjon han liker seg, midt på banen. Dette var en av grunnene til at han forlot Arsenal. God kamp av Ox.

Philippe Coutinho 6

Dødballseksperten prøver og prøver, men lyktes ikke med så mye denne gang. Cornerne ble lagt alt for nær Chelseas lange keeper. Har en god link med Salah, men Chelseas forsvar gjorde arbeidsforholdene vanskelig for brassen i dag.

Mohamed Salah 8

Det er umulig å komme utenom Mohamed når vi skal kåre dagens beste Liverpool-spiller. Fantastisk til å utfordre, dra av, gå på de riktige løpene. Fortsetter å imponere og er også toppscorer i Premier League med ti mål. Dette siste mot et tidligere lag. Han unnlot å juble, men dette var nok en deilig scoring for egypteren.

Daniel Sturridge 6

Enda en som spilte mot sitt tidligere lag. Daniel forsøker, gjør seg spillbar og fikk en god mulighet til å score foran The Kop, på tampen av de nær 66 minuttene han fikk på banen.

Georginio Wijnaldum

Nederlenderen ble sendt inn for å demme opp for en midtbane som gjorde det vanskelig for en røde. Georginio gjorde sine saker godt og løp og løp de knappe 25 minuttene han fikk.

Adam Lallana

To minutter før ordinær spilletid var gjort unna, reiste Liverpool-supporterne seg. Dette var Lallanas første minutter i årets sesong. Det var populært. Han tok plass på venstresiden og fikk vist noen bra ting.

Sadio Mané

Fikk noen minutters spill for Oxlade-Chamberlain.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
LiverpoolChelsea

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Det ender 1-1 på Anfield mellom de to lagene for fjerde gang på rad. Det var en tett og intens kamp, der Liverpool hadde mesteparten av spillet men Chelsea de største sjansene.

  Mohamed Salah var nok en gang strålende, og Premier Leagues toppscorer scoret sitt 10. ligamål for sesongen. Han står nå med 15 mål på 20 kamper totalt etter overgangen fra Roma. For et kjøp! 

  Liverpool ble satt under press mot slutten, og Jürgen Klopp hadde gjort klar Adam Lallana i flere minutter uten å ha fått gjort byttet da Willians forsøk på innlegg gikk i en bue over Simon Mignolet og rett i mål.

  Selv om det er surt når målet kommer så sent, må en si at poengdeling var det begge lag fortjente. Det i en storkamp der Jürgen Klopp ikke kjørte sitt aller beste mannskap fra start.

  Når Manchester City seiler ifra alle konkurrentene, og en spiller om plassene bak, er dette et resultat Liverpool kan leve med. Nå er det Stoke og Brighton neste den kommende uka - forhåpentligvis med Sadio Mané og Roberto Firmino uthvilte og spillesugne.

 2. Andre omgang

 3. Kampen er over90'

  De to lagene deler poengene.
 4. Courtois redder Chelsea Mohamed Salah90'

  Ballen heades ned til Mohamed Salah som skyter på halv volley fra 16 meter. Dessverre ser Courtois hvor den går og får til en god redning.
 5. Tre minutter tillegg90'

  Liverpool har lagt om til tre bak her på slutten,
 6. Mané skal også inn Inn: Sadio Mané (Ut: Alex Oxlade-Chamberlain)89'

 7. Her kommer Lallana Inn: Adam Lallana (Ut: Philippe Coutinho)89'

 8. Spillerne ser slitne ut88'

  Liverpool-spillerne ser litt slitne ut her nå, og det er Chelsea som har ballen. Jürgen Klopp hadde lenge klar Adam Lallana på sidelinjen før målet, men nå er det Sadio Mané som gjør seg klar.
 9. Willian utligner Målscorer: Willian85'

  Nei og nei. Chelsea har presset de siste minuttene, og en har bare ventet på at Adam Lallana skal komme inn. Willian får gå og gå, sender i vei en chip som ser ut til å være ment mot Alvaro Morata - men den går rett i mål på en Simon Mignolet som står langt ute.
 10. Chelseas siste bytte Inn: Willian (Ut: Davide Zappacosta)83'

 11. Alonso klemmer til82'

  Chelsea står høyt, og Zappacosta finner Marcos Alonso helt alene på bakre stolpe. Han fyrer til på direkten, men treffer feil og ballen går over.
 12. Heading på corner81'

  Gini Wijnaldum kommer til heading på corner, men Courtois er med på notene og redder.
 13. Salah nesten gjennom80'

  Philippe Coutinho er så nære å spille Mohamed Salah gjennom med Courtois, men Chelsea får avverget.
 14. Bølger frem og tilbake79'

  Liverpool fortsetter å angripe, og Chelsea har flere muligheter til å kontre. Det er litt kaotisk her nå.
 15. Bra mulighet! Georginio Wijnaldum78'

  Salah gjør en glimrende jobb, og får gitt til Coutinho. Han gir videre til Gini Wijnaldum som skyter like utenfor boksen. Ballen går via Cahill og til side for en utspilt Courtois i målet. Coutinho er rasende på dommer etterpå.
 16. Enda et bytte Inn: Pedro (Ut: Tiemoue Bakayoko)77'

 17. Moreno bryter74'

  Alberto Moreno bryter igjen foran Davide Zappacosta, og spiller til Mohamed Salah på løp. Chelsea får ryddet opp.
 18. Offensivt bytte av Conte Cesc Fabregas (Danny Drinkwater)73'

  Spanjolen har vært i god form. Nå skal Conte satse fremover.
 19. Klavan klarerer to ganger i egen mann72'

  Dette liker Liverpool dårlig. Chelsea pumper baller opp i boksen. Ballen havner i beina på Ragnar Klavan som to (!) ganger klarerer i egen mann. Den kunne ha havnet hvor som helst.
 20. Klopp bytter umiddelbart Inn: Georginio Wijnaldum (Ut: Daniel Sturridge)66'

  Nå vil Klopp ha flere folk på midten.
 21. Liverpool tar ledelsen! Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Alex Oxlade-Chamberlain)65'

  Hvem andre! Philippe Coutinho setter fart fremover, men ser ut til å ha fått ballen for langt foran seg. Oxlade-Chamberlain setter fram en fot og får ballen videre til Mohamed Salah som er iskald alene med Thibaut Courtois. Premier Leagues toppscorer er oppe i 10 mål!
 22. Sturridge kommer til skudd Daniel Sturridge (Mohamed Salah)63'

  God sjanse for Liverpool!Salah finner Daniel Sturridge, som får ballen i meget god posisjon. Han får ballen på venstrefoten og ser ut til å treffe bra med skuddet, men en voldsom blokkering hindrer scoring.
 23. Salah i feltet62'

  Så er det Liverpool som prøver seg. Oxlade-Chamberlain finner Mohamed Salah, som får vendt opp inne i feltet. Dessverre har han tre spillere på seg umiddelbart. Det ser ut som det er Salah som må gjøre noe her, men han blir veldig alene.
 24. Ny stor sjanse61'

  Nå er det Chelsea som presser. Kanté vinner ballen høyt, og Danny Drinkwater slår et godt innlegg. Ballen treffer bare Morata og går til side for mål. Veldig stor sjanse.
 25. Kjempesjanse for gjestene60'

  Chelsea er farlig frempå.Chelsea bryter foran Mohamed Salah som ser ut til å ha snappet ballen, og setter full fart. Hazard spiller ut til Zappacosta som slår et glimrende innlegg foran mål. Alvaro Morata kommer ikke til avslutning. Der er Liverpool heldige.
 26. Roper på straffe57'

  Daniel Sturridge og Liverpool roper på straffe etter at ballen treffer armen til Gary Cahill inne i feltet. Det er nok greit at Oliver lot den gå.
 27. Liverpool presser nå56'

  De helrøde står høyt og presser nå. Kom igjen Liverpool!
 28. Henderson prøver seg på reprise Jordan Henderson55'

  Liverpool vinner ballen høyt, og Jordan Henderson prøver seg fra samme hold som han scoret mot Chelsea forrige sesong. Denne gang går skuddet rett i klypene til belgieren.
 29. Matip med avslutning54'

  Ganske bra mulighet for vertene.Joel Matip er høyest på corneren fra Coutinho, og header den ned i feltet. Dessverre får Chelsea klarert, for den kunne havnet hvor som helst.
 30. Via muren til corner53'

  Coutinho ser ut til å prøve seg mot keeperhjørnet. Ballen går via muren og over til corner.
 31. Bakayoko feller Coutinho52'

  Coutinho og Salah kombinerer fint, før Bakayoko feller brasilianeren. Liverpool har frispark i farlig skuddposisjon. Det er langt - men Coutinho har scoret herfra før...
 32. Nesten kjempetabbe av Courtois49'

  Coutinho gir til Sturridge, som vender opp og prøver seg med et innlegg der det ikke er noen lagkamerater. Courtois er nede og skal fange ballen, men har såpe på hanskene, og ballen sniker seg nesten i mål! Corner til Liverpool.
 33. Hazard går i bakken48'

  Eden Hazard ser ut til å hekte i foten til Milner på utsiden av boksen, og går i bakken. Oliver vinker spillet videre. Det kan se ut som han henger igjen foten.
 34. Ny Chelsea-corner47'

  Gjestene får sitt sjette hjørnespark. Denne gang slår de kort, og Liverpool følger med og får klarert.
 35. Ingen bytter i pausen46'

  De siste 45 er i gang.Nå angriper Liverpool mot The Kop. Kom igjen nå!
 36. Pausereferat

  Det har vært intense 45 minutter, der Liverpool har hatt ballen mest og mesteparten av spillet, mens Chelsea har hatt den største sjansen.

  De helrøde har vært mye inne på Chelseas banehalvdel, men har ikke klart å spille seg gjennom til de helt store sjansene. Det er Mohamed Salah som har vært farligst frempå for de helrøde, og han har kommet seg til flere skuddmuligheter. Med litt mer marginer kunne han også ha scoret omgangens eneste mål.

  Chelsea ser farlige ut når de kontrer med formspillerne Alvaro Morata og Eden Hazard, spesielt sistnevnte ser giftig ut. De blå har hatt kampens to beste sjanser, og spesielt på den ene av fem cornere for bortelaget i denne omgangen levde rødtrøyene farlig.

  Kanskje får vi se Sadio Mané i den andre omgangen. Alonso og Cahill har slitt med Mohamed Salah, og fortsetter han som i den førsteomgangen kan det bli noe utav det etterhvert.

 37. Første omgang

 38. Målløst til pause45'

  Oliver blåser av.
 39. Ett minutt tillegg44'

  Dommeren legger til ett minutt av denne førsteomgangen.
 40. Coutinho går i bakken43'

  Blir Liverpool snytt for straffespark?Det mener i alle fall The Kop. En heading ut ser ut til å nå Philippe Coutinho, som går rett i bakken etter en hoftesving og arm fra Hazard.
 41. Chelseas femte hjørnespark42'

  Alvaro Morata prøver seg fra langt hold. Den går via Joel Matip og ut til Chelseas femte corner. Denne gang holder Mignolet sikkert.
 42. Liverpools beste sjanse Mohamed Salah41'

  Salah får Liverpools største sjanse så langt.Han blir holdt at Gary Cahill, men vender han bort og kommer til skudd utenfor boksen. Skuddet skrur like til side for en Courtois som ikke ville nådd den.
 43. Frisk Salah Mohamed Salah40'

  Mohamed Salah har vært frisk på høyrekanten så langt.
  Salah Alonso Chelsea.jpg
 44. Liverpool har tatt over igjen36'

  Det har vært mest Liverpool igjen nå de siste minuttene, etter den farlige Chelsea-perioden. Men de helrøde har ikke kommet seg til de farlige sjansene.
 45. Drinkwater slipper kort33'

  Danny Drinkwater er alt for sent inne i Alberto Moreno, men slipper det gule kortet.
 46. Alonso skyter utenfor32'

  Frisparket sendes over muren, men til side for Simon Mingolets mål.
 47. Chelsea får frispark i skuddposisjon31'

  Joel Matip feller Alvaro Morata, og nå har Chelsea frispark i veldig god skuddposisjon for Marcos Alonso.
 48. Nesten for Salah27'

  Mohamed Salah kommer nesten til inne i boksen. Blir veldig av Cahill, men er sterk og holder seg på beina. Skuddet blir ikke farlig.
 49. Ny kjempesjanse25'

  Nå er Liverpool heldige og.Og de helrøde har ikke kontroll på dødball. En corner havner hos Gary Cahill på bakre stolpe. Gomez gjør en god jobb og hindrer avslutning fra kjempeposisjon, men ballen kommer inn foran feltet der flere Chelsea-spillere har muligheten, men ikke får avslutte. Liverpool lever veldig farlig her.
 50. Gjestene med kampens største sjanse Danny Drinkwater24'

  Eden Hazard vender bort Jordan Henderson og setter fart. Så trer han gjennom til Danny Drinkwater, som kommer først på ballen og prøver å runde Mignolet. Mignolet gjør en god jobb og får avverget. Like etter skyter Zappacosta, som slår til corner.
 51. Farlig Chelsea-kontring Eden Hazard21'

  Chelsea med en bra kontring. Drinkwater finner Hazard med en lang ball. Belgieren tar ned ballen glimrende og skyter. Mignolet er nede og slår til corner. Like etter er Liverpools målvakt ute og bommer på corneren, men de helrøde får klarert.
 52. I duell med Hazard17'

  Milner Hazard Chelsea.jpg
 53. Milner med sleivspark15'

  Etter at Chelsea har hatt en god kontringsmulighet, plukker Oxlade-Chamberlain opp ballen og får spilt glimrende til James Milner i god skuddposisjon utenfor boksen. Han treffer dessverre ikke reint og ballen går til side for mål. En brukbar skuddmulighet, som gjerne skulle ha kommet til Coutinho eller Sturridge.
 54. Hjemmelaget har ballen mest13'

  Liverpool har hatt ballen i 71 prosent av tiden her i starten av denne kampen. Det har vært lovende takter, men ingen store sjanser så langt. Samtidig ser Chelsea litt småfarlige ut når de bryter.
 55. Nytt skuddforsøk Mohamed Salah10'

  En lang ball opp til Daniel Sturridge. Han tar den ned på brystet og legger glimrende igjen til Mohamed Salah på vei fremover. Ligaens toppscorer prøver seg fra langt hold - men skuddet går over.
 56. Liverpool står høyt6'

  Gjestene har vært farlig frempå én gang, og vunnet en corner her i starten. Ellers har det stort sett vært Liverpool som har hatt ballen, og prøvd å vinne den igjen høyt når den er mistet. Kampen har ikke fått satt seg enda.
 57. Salah prøver seg2'

  Daniel Sturridge vender fint opp, og gir til Mohamed Salah. Han får kontroll på ballen, vender opp og prøver seg på et skudd fra samme posisjon som mot Southampton. Det blokkeres - men lovende takter.
 58. Oxlade-Chamberlain til venstre2'

  Alex Oxlade-Chamberlain har lagt seg helt ute til venstre i Sadio Manés posisjon. Philippe Coutinho spiller dypere.
 59. Oppgjøret er i gang.1'

  Kom igjen nå Liverpool!
 60. Før kampen

  Liverpool får besøk av den regjerende ligamesteren på Anfield. Jürgen Klopps menn har slått bra tilbake etter etter vonde tapet mot Tottenham på Wembley, og har levert gode resultater den siste måneden. Så får vi håpe de helrøde henter inspirasjon fra førsteomgangen i Sevilla, og ikke lar seg påvirke av det som skjedde etter pause.

  Det er et Chelsea som har funnet formen igjen som kommer til Merseyside. Eden Hazard ser ut som spilleren fra forrige sesong igjen, og har vært strålende de siste ukene. For Liverpool er dette muligheten til å innhente Chelsea, som ligger tre poeng foran på tabellen.

  Det er en svært overraskende lagoppstilling for Liverpool. Roberto Firmino og Sadio Mané er på benken, Dejan Lovren er ute med skade, mens Gini Wijnaldum sitter på benken. Inn kommer Daniel Sturridge, Alex Oxlade-Chamberlain og Joel Matip. Veldig gledelig at Adam Lallana er på benken!

  Liverpools lag mot Chelsea: Mignolet, Gomez, Matip, Klavan, Moreno, Henderson, Milner, Coutinho, Oxlade-Chamberlain, Salah, Sturridge.
  Benk: Karius, Wijnaldum, Firmino, Mane, Lallana, Robertson og Alexander-Arnold

  Chelsea sitt lag: Courtois; Azpilicueta, Christensen, Cahill; Zappacosta, Drinkwater, Kante, Bakayoko, Alonso; Hazard, Morata.
  Benk: Caballero, David Luiz, Rudiger, Moses, Fabregas, Willian, Pedro.

  Conte starter altså med Danny Drinkwater, mens Cesc Fabregas må sitte på benken. Det må også Willian, som var veldig bra i midtuka.


Skrevet av: Arild Skjæveland askjaeveland
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.10.2019 kl 21:03

Akademidirektøren snakker for første gang om Duncan-saken

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

+
13.10.2019 kl 17:54

Wijnaldum-dobbel sikret nederlandsk seier

Gini i storform for landslaget.

+
13.10.2019 kl 14:53

– Lagene jeg spilte i manglet alltid en John Barnes-type, det har Liverpool nå

Jamie Carraghers favorittspiller i Liverpool er Sadio Mané.

+
13.10.2019 kl 11:46

– Klopp hatet fokuset på det kommersielle i Man Utd

Derfor sa Klopp nei til Manchester United før han takket ja til Liverpool.

+