Liverpool kan feire jul på toppen av tabellen

Nå er det fire poeng ned til Manchester City.

Godt gjennomført kamp av ligalederen som var innstilt på et tøft oppgjør mot et hjemmelag som har spilt flere gode kamper mot god motstand så langt denne sesongen.

Etter at Liverpool tok ledelsen etter 18 minutter ved Salah etter glimrende forarbeid av Fabinho, slapp de røde hjemmelaget til noen muligheter, blant annet ved feilpasninger fra Fabinho og Keita. Alisson holdt buret rent, godt støttet av fantastisk forsvarsspill både av Milner, Lovren, van Dijk og Robertson. Forsvarssjef van Dijk viste hvilken fullkommen fotballspiller han er da han parkerte raske Traore i andre omgang. 

Nettopp van Dijk økte ledelsen etter halvspilt omgang, da han møtte et nydelig framspill fra Salah. Lure van Dijk smøg seg bak Wolverhamptons midtstoppere og skjøt ballen bak keeper Patricio og i mål.

Liverpool hadde brukbar kontroll i andre omgang og fikk tempoet der de ville. God jobb av midtbanetrioen og en angrepstrio som var veldig bevegelige og produserte sjanse på sjanse. Salah fikk flere gode muligheter enn den han scoret på og ikke mye manglet på flere nettkjenninger fra egypteren.

Fin førjulsgave til røde supportere. Overnatter med fire poengs ledelse til Manchester City i Premier League.

Wolverhampton

Wolverhampton

Spillerstall

Liverpool

0

Resultat

2

Høydepunkter

19
Spillerstall
Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Fabinho)Salah gir Liverpool ledelsen!

Liverpool tar frisparket raskt. Fabinho spiller vegg med Mané og banker ballen inn foran mål. Salah avslutter med utsiden av foten fra seks meter. Strålende scoring!

69
Spillerstall
Målscorer: Virgil van Dijk (Assist: Mohamed Salah)Endelig scorer Van Dijk i ligaen!

Den er viktig!

Liverpool står igjen etter en corner. Mohamed Salah med et glimrende innoverskrudd innlegg der Virgil van Dijk er våken og kjemper inn 2-0!

48
Spillerstall
Mohamed SalahSalah skyter over

En corner havner hos Salah på 18 meter. Han får et litt uheldig mottak men banker til på halv volley – en halvmeter over mål. Der hadde ikke Patricio hatt noen sjanse om egypteren klarte å presse den ned.

4
Wolverhampton
Kjempebrøler av Fabinho

Fabinho får ballen av Alisson og spiller upresset rett i Ruben Neves. Han spiller til Adam Traoré som skyter hardt like til side for mål. Kampens første store sjanse. Det der var svakt av Fabinho.

67
Spillerstall
Adam LallanaFarlig Liverpool-kontring

Salah spiller vegg med Firmino, slår tunnel på to Wolves-forsvarere og spiller til Mané. Han slipper ballen videre til Lallana som avslutter fra 6-7 meter. Avslutningen blir blokkert og går ut til corner.

84
Spillerstall
Mohamed SalahSå nære tre!

Fantastisk kontring av Liverpool.

Mané setter fart og slipper ballen helt perfekt til Salah. Han tar en touch og avslutter fra kloss hold, men Patricio gjør en god redning.

89
Wolverhampton
Wolves får en stor sjanse

Wolves sin største sjanse i kampen. Et godt innlegg går gjennom feltet og treffer Robertson i hælen. Unggutten Gibbs-White får en gratismulighet fra fem meter, men setter den i nettveggen. Stor, stor sjanse for Wolves.


Lagoppstilling

Wolverhampton (3-5-2)

Liverpool (4-3-3)

Kaptein: Conor CoadyKaptein: Jordan Henderson
 • Rui Patricio
 • Matt Doherty
 • Willy Boly
 • Conor Coady
 • Ryan Bennett
 • Jonathan Castro Otto (81)
 • Romain Saiss
 • Ruben Neves
 • Joao Moutinho (63)
 • Adama Traoré (63)
 • Raul Jimenez
 • Alisson Becker
 • James Milner
 • Dejan Lovren
 • Virgil van Dijk
 • Andy Robertson
 • Jordan Henderson
 • Fabinho
 • Naby Keita (58)
 • Mohamed Salah
 • Sadio Mané (87)
 • Roberto Firmino (76)
Innbyttere
 • John Ruddy
 • Leander Dendoncker
 • Léo Bonatini
 • Ruben Vinagre (81)
 • Morgan Gibbs-White (63)
 • Ivan Cavaleiro (63)
 • Helder Costa
 • Simon Mignolet
 • Nathaniel Clyne (87)
 • Georginio Wijnaldum (76)
 • Adam Lallana (58)
 • Daniel Sturridge
 • Xherdan Shaqiri
 • Divock Origi

Før kampen

Wolverhampton Wanderers ligger på 7. plass i Premier League, og Liverpool er det eneste laget de ikke har møtt av topp seks så langt. Kun Tottenham har slått dem – og mange vil si at Spurs var heldig som fikk med seg alle tre poengene fra Molineux.

Liverpool har en gyllen mulighet til å legge press på Manchester City, og kan få en luke på fire poeng før City møter Crystal Palace på lørdag. Men det forventes en tøff kamp i West Midlands.

Jürgen Klopp gjør to endringer på laget som slo Manchester United på søndag. James Milner kommer inn for Nathaniel Clyne på høyreback, mens Jordan Henderson erstatter Gini Wijnaldum.

Nuno setter inn Adama Traoré for skadde Diogo Jota. Det betyr at Liverpool-forsvaret får prøve seg mot det som kanskje er det hurtigste spilleren i ligaen.

Det høljer ned i Wolverhampton, og Trent Alexander-Arnold er i borteseksjonen. Med seier vil Liverpool toppe ligaen til jul.

Første omgang

1Kampen er i gang

Etter lysshow, fyrverkeri og DJ på Molineux er fotballen i gang.

Mohamed Salah tar avspark.

2Firmino kommer til skudd

Lovende takter av Liverpool, som ender med at Firmino kommer til skudd like utenfor 16. Det blir blokkert, men gode takter i det angrepet.

4
Wolverhampton
Kjempebrøler av Fabinho

Fabinho får ballen av Alisson og spiller upresset rett i Ruben Neves. Han spiller til Adam Traoré som skyter hardt like til side for mål. Kampens første store sjanse. Det der var svakt av Fabinho.

7Smell for Keita

Naby Keita ser ut til å ha fått seg en trykk i magen i duell med Conor Coady. Han blir liggende nede, men Wolves kontrer. Han kommer seg på beina igjen men ser ut til å ha smerter.

9Keita går i bakken

Keita spiller vegg med Firmino og ser ut til å bli stoppet på vei gjennom. Det er ikke veldig store protester fra de helrøde.

10Traoré med ny avslutning

Raul Jimenez gjør en strålende jobb på midtbanen når han tar ned ballen på brystet under press fra Lovren. Han får spilt til Adama Traoré, som skyter til side fra mål fra skrå vinkel.

12Van Dijk med en god mulighet

Nederlenderen får ballen bak i feltet etter corner. Han lurer bort en mann og skyter hardt. Dessverre rett i blokka. Bra mulighet for LFC.

14Alisson gir retur

Wolves spiller seg gjennom og kommer til avslutning inne i feltet. Alisson må gi retur, men der er heldigvis Fabinho som får ryddet opp.

15Jonny Otto ligger nede

Wolves-backen kolliderer med egen medspiller, men det ser ut til at den spanske backen kan fortsette.

18Keita ligger nede igjen

Matt Doherty med en stempling på Naby Keita. Midtbanespilleren kommer seg på beina igjen.

19
Spillerstall
Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Fabinho)Salah gir Liverpool ledelsen!

Liverpool tar frisparket raskt. Fabinho spiller vegg med Mané og banker ballen inn foran mål. Salah avslutter med utsiden av foten fra seks meter. Strålende scoring!

23Nå runger Van Dijk-sangen

En kan bare høre de tilreisende fra Liverpool på tribunen nå.

25Veldig underholdende start på kampen

To lag som vil angripe og mange tøffe dueller. Rett og slett bare en bra fotballkamp så langt.

26Milner med en suser

Visekapteinen klinker til med venstrebeinet fra 18 meter, men Rui Patricio reddet sikkert.

27Wolves kommer til avslutning

Adama Traore kommer til innlegg fra venstre. På bakre stolpe er det to Wolverhampton-spillere mot Andy Robertson. Det blir en heading mot mål, men den er svak og Alisson har full kontroll.

29Bra Liverpool-angrep

En lang ball mot Mané som tar ned strålende. Pasningen hans til Mohamed Salah er minst like god som nedtaket, men Bennett gjør en glimrende takling og får hindret Salah.

33Patricio rydder opp

En misforståelse i Wolves-laget gjør at både Mohamed Salah og Naby Keita nesten er alene med keeper – men den portugisiske sisteskansen er våkent ute og får ryddet opp. Der lever hjemmelaget farlig.

37Wolves er farlig frempå

Hjemmelaget angriper med mange, og kommer til innlegg. Van Dijk og Fabinho får ryddet unna.

38Alisson redder

Jonny kommer til avslutning fra 14 meter.

Han får ballen fra Adama Traoré, som spiller den mellom beina på Dejan Lovren. Heldigvis er Alisson nede og redder sikkert.

39Wolves har løftet seg

Liverpool dominerte etter scoringen, men i de siste fem minuttene har hjemmelaget løftet seg veldig.

40Salah med avslutning

Bra Liverpool-angrep der ballen blir slått inn foran mål. Mohamed Salah er der, men blir truffet av ballen heller enn å få avsluttet skikkelig, og ballen triller inn til Rui Patricio. Der kunne det fort blitt noe.

41Nytt farlig angrep

Liverpool levere litt farlig nå. Wolves ser farlige ut hver gang de kommer, men og får ballen i farlige posisjoner uten at de har fått scoring av det så langt.

44Ny redning av Alisson

Svak pasning fra Naby Keita og Matt Doherty bryter. Han tar den med seg og avslutter. Heldigvis er Alisson nede og redder igjen.

45Det legges til to minutter

Akkurat nå ser det ut til at det er Liverpool som trenger den pausen mest.


Pauserefereat

Et forferdelig regnvær har gjort spilleforholdene ufyselige i Wolverhampton. Til tross for dette en god omgang, med god bevegelse og bra muligheter for begge lag. Liverpool tok ledelsen ved Salah da Fabinho gjorde et fantastisk forarbeid på venstre, spilte vegg med Mané, la hardt inn og inn til Salah ikke gjorde noen feil alene med keeper Rui Patricio.

Hjemmelaget er gode i kontringsspillet og raske og fysiske Traore har utfordret Liverpool-forsvaret ved noen anledninger i første omgang. Liverpool-forsvaret har sluppet oransjekledte hjemmespillere igjennom ved noen anledninger, blant annet ved to feilpasninger ved Fabinho og Keita, men Alisson har tatt seg fint av det som er kommet.

Liverpool har kombinert fint på midten og fått Salah i gode posisjoner, men der det bare er blitt nesten.

Absolutt godkjent første 45 minutter for de røde denne fredagskvelden.

Andre omgang

45Lagene er tilbake på banen

Klopp gjør ingen bytter i pausen.

Det ser ut til å regne litt mindre på Molineux nå.

46Moutinho sparker i gang de siste 45

Kom igjen Liverpool!

47Mané til innlegg

Sadio lurer bort sin mann og banker ballen inn i feltet. Coady får klarert til corner.

48
Spillerstall
Mohamed SalahSalah skyter over

En corner havner hos Salah på 18 meter. Han får et litt uheldig mottak men banker til på halv volley – en halvmeter over mål. Der hadde ikke Patricio hatt noen sjanse om egypteren klarte å presse den ned.

53Der sitter nesten nummer to!

Keita skyter, og ballen går via en Wolves-forsvarer og rekker nesten til Mohamed Salah. Rui Patricio kommer ut og bokser, og ballen går rett i ryggen på en Wolves-forsvarer. Den triller ut, men kunne havner hvor som helst. Liverpool er nære nummer to.

54Milner med en svak avslutning

Bra angrep av Liverpool, men James Milners avslutning går langt over mål.

57
Spillerstall
Naby KeitaKeita ligger nede for tredje gang

Denne gang må midtbanespilleren ha behandling. Det ser ut til at det er smerter i magen etter duellen med Conor Coady i førsteomgang. Adam Lallana gjør seg klar.

58
Spillerstall
Inn: Adam Lallana (Ut: Naby Keita)Lallana kommer inn

Keita må gi seg.

59Van Dijk får brukt farten sin

Vinner duellen med lynkjappe Adama Traoré.

62Liverpool har presset nå

De helrøde har hatt et par hjørnespark på rad. Wolves gjør klar et dobbelbytte og skal sette inn sitt stjerneskudd Morgan Gibbs-White.

63
Wolverhampton
Nuno tar grep
63
Wolverhampton
Traoré skal også av
65Salah kommer nesten til avslutning

Mané hopper og får headet til Salah på det som så ut til å være en lang ball fra en Wolves-forsvarer. Mo får nesten avsluttet inne i feltet. Meget bra involvering av Sadio Mané.

67
Spillerstall
Adam LallanaFarlig Liverpool-kontring

Salah spiller vegg med Firmino, slår tunnel på to Wolves-forsvarere og spiller til Mané. Han slipper ballen videre til Lallana som avslutter fra 6-7 meter. Avslutningen blir blokkert og går ut til corner.

69
Spillerstall
Målscorer: Virgil van Dijk (Assist: Mohamed Salah)Endelig scorer Van Dijk i ligaen!

Den er viktig!

Liverpool står igjen etter en corner. Mohamed Salah med et glimrende innoverskrudd innlegg der Virgil van Dijk er våken og kjemper inn 2-0!

72Viktig redning fra Alisson

Matt Doherty header ballen inn igjen i feltet, og det blir litt klabb og babb. Saiss avslutter brukbart inne i feltet, men Alisson er fint nede og redder.

73Van Dijk er helt enorm

For en fantastisk spiller han er.

74Salah er nesten gjennom

Fabinho med en ball som i utgangspunktet ser ut til å være for lang, men Salah bruker farten sin og er så nære å være helt gjennom alene.

76
Spillerstall
Inn: Georginio Wijnaldum (Ut: Roberto Firmino)Klopp gjør sitt andre bytte

Roberto Firmino tas av banen.

80Cavaleiro skyter utenfor

Lurer offsidefellen til Liverpool, men de helrøde kommer seg på plass igjen. Da skrur han ballen fire meter til side for mål fra brukbar posisjon.

81
Wolverhampton
Wolves gjør sitt siste bytte
84
Spillerstall
Mohamed SalahSå nære tre!

Fantastisk kontring av Liverpool.

Mané setter fart og slipper ballen helt perfekt til Salah. Han tar en touch og avslutter fra kloss hold, men Patricio gjør en god redning.

85Mané header over

Sadio viser imponerende spenst på et hjørnespark, men headingen går over.

87
Spillerstall
Inn: Nathaniel Clyne (Ut: Sadio Mané)Mané tas av banen

Klopp setter inn Nathaniel Clyne i sluttminuttene.

89
Wolverhampton
Wolves får en stor sjanse

Wolves sin største sjanse i kampen. Et godt innlegg går gjennom feltet og treffer Robertson i hælen. Unggutten Gibbs-White får en gratismulighet fra fem meter, men setter den i nettveggen. Stor, stor sjanse for Wolves.

90Salah er nær ved å gjøre det helt store alene

Strålende soloprestasjon der han prøver å vippe ballen over Patricio. Dessverre redder portugiseren nok en gang.

90Det legges til fem minutter

«Liverpool, top of the league. Liverpool, Liverpool top of the league» runger fra borteseksjonen.

90Wijnaldum er farlig frempå

Det siste som skjer i kampen er at Gini kommer til skudd fra 10 meter. Dessverre til side for mål.