Liverpool kan feire jul på toppen av tabellen

Nå er det fire poeng ned til Manchester City.

Fredag 21.des 2100 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Sky Sports / Tilskuere: 31358 / Dommer: Craig Pawson

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
Wolverhamp..LiverpoolFA2-1Referat
LiverpoolWolverhamp..PL2-0Referat
Spillerbørs
Vurdert av: Tor SandøAlisson Becker 8

Gir noen skumle returer, der ballen går rett ut i feltet. Er ellers bunnsolid. Tar det som kommer foran et forsvar som slapp mye igjennom i første omgang.

James Milner 7

Klopps potet spilte høyreback denne gang. God intensitet i spillet sitt, viser hvor godt trent han er og hvor godt han står kampene. Fikk også fyrt av gårde noen tunge skudd mot Wolves-målet.

Dejan Lovren 7

Aggressiv i spillet. Flink til å stenge de rommene som oppstår hver gang Wolves raske spiss, Traore, utfordret midtstopperne. Må være en fryd å være midtstopperkollega med van Dijk.

Virgil van Dijk 9

Matchvinner i begge ender i dag. Forsvarssjefen står godt opp i de situasjonene som oppstår mot et hjemmelag som er god på kontringer. Viser også prov offensivt på at nederlenderen har fotballkontroll som en angrepsspiller. Finter og skudd i verdensklasse. Blikk som få andre. Gode 60-70-meterspasninger i hver kamp. Fart som en sprinter i friidrett, som da han viste ryggen til en av Premier Leagues raskeste spillere, Traore. Kort sagt en spiller uten svakheter. Doblet ledelsen etter halvspilt andreomgang da han smøg seg bak midtstopperne og nettet sitt første Premier League-mål.

Andy Robertson 6

Lyktes ikke med så veldig mye i dag. Gjorde en grei jobb på sin venstreside, men slapp ikke så veldig mye til for å kunne komme med sine kirurgiske innlegg. Flink til å være spillbar når Liverpool vinner ballen.

Jordan Henderson 7

Mer direkte i stilen denne gang. I stedet for å ta den ekstra ballberøringen, spilte han på første. Også flink til å ligge i støtten å være et defensivt alternativ når Liverpool stanget mot et lavtliggende hjemmelag.

Fabinho 8

Slo en horribel tversoverpasning tidlig, som førte til hjemmelagets første målsjanse. Har ellers kommet seg ut av de vanskelighetene han har vært oppe i. Hevet seg kraftig og gjorde det fantastiske forarbeidet på Salahs ledermål. Spiller vegg med Mané og legger hardt inn til Salah som scorer.

Naby Keita 6

Tok telling tidlig da han fikk en smekk i ribbeina. Kom seg etter hvert, men etter et drøyt timinutt av andreomgangen var det ryggen som hindret han i å fortsette. Viser igjen tegn på det han kan, men sliter litt med å prege midtbanen og kampene.

Mohamed Salah 9

Løper på alt. Kommer seg til sjanser og får avsluttet. Et par situasjoner der en dårlig førstetouch hindrer han i å utfordre Wolves-keeperen. Har et skudd tidlig i andre omgang som gikk like over. Bare nesten utover målet han scoret, men får en fart, kontroll. Var ikke langt unna å score fire.

Sadio Mané 7

For en fysikk senegaleseren har. Overlegen teknisk, slepen, rask, nærmest fullkommen. Godt overblikk og har en egen evne til å spille fram rekkekameratene sine.

Roberto Firmino 7

Ikke så mye ballkontakt, men viser også han hvor god han er med ballen i føttene. Dog noen prov på det motsatte også, der ballen drar litt ”alle veier” når ballen treffer føttene hans.

Nathaniel Clyne

Fikk noen minutter for Mané i sin hundrede kamp for Liverpool.

Georginio Wijnaldum

Fikk et kvarter for Firmino. Gjorde manns arbeid på midten den tiden han spilte.

Adam Lallana 6

Fikk tidlig en mulighet der alle offensive Liverpool-spillere gjorde forarbeidet. Til slutt var det bare Lallana igjen og han skjøt ballen i Wolves-keeperen.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Wolverhampton (3-5-2)Liverpool (4-3-3)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Godt gjennomført kamp av ligalederen som var innstilt på et tøft oppgjør mot et hjemmelag som har spilt flere gode kamper mot god motstand så langt denne sesongen.

  Etter at Liverpool tok ledelsen etter 18 minutter ved Salah etter glimrende forarbeid av Fabinho, slapp de røde hjemmelaget til noen muligheter, blant annet ved feilpasninger fra Fabinho og Keita. Alisson holdt buret rent, godt støttet av fantastisk forsvarsspill både av Milner, Lovren, van Dijk og Robertson. Forsvarssjef van Dijk viste hvilken fullkommen fotballspiller han er da han parkerte raske Traore i andre omgang. 

  Nettopp van Dijk økte ledelsen etter halvspilt omgang, da han møtte et nydelig framspill fra Salah. Lure van Dijk smøg seg bak Wolverhamptons midtstoppere og skjøt ballen bak keeper Patricio og i mål.

  Liverpool hadde brukbar kontroll i andre omgang og fikk tempoet der de ville. God jobb av midtbanetrioen og en angrepstrio som var veldig bevegelige og produserte sjanse på sjanse. Salah fikk flere gode muligheter enn den han scoret på og ikke mye manglet på flere nettkjenninger fra egypteren.

  Fin førjulsgave til røde supportere. Overnatter med fire poengs ledelse til Manchester City i Premier League.

 2. Andre omgang

 3. Wijnaldum er farlig frempå90'

  Det siste som skjer i kampen er at Gini kommer til skudd fra 10 meter. Dessverre til side for mål.
 4. Det legges til fem minutter90'

  «Liverpool, top of the league. Liverpool, Liverpool top of the league» runger fra borteseksjonen.
 5. Salah er nær ved å gjøre det helt store alene90'

  Strålende soloprestasjon der han prøver å vippe ballen over Patricio. Dessverre redder portugiseren nok en gang.
 6. Wolves får en stor sjanse Morgan Gibbs-White Andy Robertson89'

  Wolves sin største sjanse i kampen. Et godt innlegg går gjennom feltet og treffer Robertson i hælen. Unggutten Gibbs-White får en gratismulighet fra fem meter, men setter den i nettveggen. Stor, stor sjanse for Wolves.
 7. Mané tas av banen Inn: Nathaniel Clyne (Ut: Sadio Mané)87'

  Klopp setter inn Nathaniel Clyne i sluttminuttene.
 8. Mané header over85'

  Sadio viser imponerende spenst på et hjørnespark, men headingen går over.
 9. Så nære tre! Mohamed Salah84'

  Fantastisk kontring av Liverpool.Mané setter fart og slipper ballen helt perfekt til Salah. Han tar en touch og avslutter fra kloss hold, men Patricio gjør en god redning.
 10. Wolves gjør sitt siste bytte Inn: Ruben Vinagre (Ut: Jonathan Castro Otto)81'

 11. Cavaleiro skyter utenfor80'

  Lurer offsidefellen til Liverpool, men de helrøde kommer seg på plass igjen. Da skrur han ballen fire meter til side for mål fra brukbar posisjon.
 12. Klopp gjør sitt andre bytte Inn: Georginio Wijnaldum (Ut: Roberto Firmino)76'

  Roberto Firmino tas av banen.
 13. Salah er nesten gjennom74'

  Fabinho med en ball som i utgangspunktet ser ut til å være for lang, men Salah bruker farten sin og er så nære å være helt gjennom alene.
 14. Van Dijk er helt enorm73'

  For en fantastisk spiller han er.
 15. Viktig redning fra Alisson72'

  Matt Doherty header ballen inn igjen i feltet, og det blir litt klabb og babb. Saiss avslutter brukbart inne i feltet, men Alisson er fint nede og redder.
 16. Endelig scorer Van Dijk i ligaen! Målscorer: Virgil van Dijk (Assist: Mohamed Salah)69'

  Den er viktig!Liverpool står igjen etter en corner. Mohamed Salah med et glimrende innoverskrudd innlegg der Virgil van Dijk er våken og kjemper inn 2-0!
 17. Farlig Liverpool-kontring Adam Lallana67'

  Salah spiller vegg med Firmino, slår tunnel på to Wolves-forsvarere og spiller til Mané. Han slipper ballen videre til Lallana som avslutter fra 6-7 meter. Avslutningen blir blokkert og går ut til corner.
 18. Salah kommer nesten til avslutning65'

  Mané hopper og får headet til Salah på det som så ut til å være en lang ball fra en Wolves-forsvarer. Mo får nesten avsluttet inne i feltet. Meget bra involvering av Sadio Mané.
 19. Traoré skal også av Inn: Ivan Cavaleiro (Ut: Adama Traoré)63'

 20. Nuno tar grep Inn: Morgan Gibbs-White (Ut: Joao Moutinho)63'

 21. Liverpool har presset nå62'

  De helrøde har hatt et par hjørnespark på rad. Wolves gjør klar et dobbelbytte og skal sette inn sitt stjerneskudd Morgan Gibbs-White.
 22. Van Dijk får brukt farten sin59'

  Vinner duellen med lynkjappe Adama Traoré.
 23. Lallana kommer inn Inn: Adam Lallana (Ut: Naby Keita)58'

  Keita må gi seg.
 24. Keita ligger nede for tredje gang Naby Keita57'

  Denne gang må midtbanespilleren ha behandling. Det ser ut til at det er smerter i magen etter duellen med Conor Coady i førsteomgang. Adam Lallana gjør seg klar.
 25. Milner med en svak avslutning54'

  Bra angrep av Liverpool, men James Milners avslutning går langt over mål.
 26. Der sitter nesten nummer to!53'

  Keita skyter, og ballen går via en Wolves-forsvarer og rekker nesten til Mohamed Salah. Rui Patricio kommer ut og bokser, og ballen går rett i ryggen på en Wolves-forsvarer. Den triller ut, men kunne havner hvor som helst. Liverpool er nære nummer to.
 27. Salah skyter over Mohamed Salah48'

  En corner havner hos Salah på 18 meter. Han får et litt uheldig mottak men banker til på halv volley – en halvmeter over mål. Der hadde ikke Patricio hatt noen sjanse om egypteren klarte å presse den ned.
 28. Mané til innlegg47'

  Sadio lurer bort sin mann og banker ballen inn i feltet. Coady får klarert til corner.
 29. Moutinho sparker i gang de siste 4546'

  Kom igjen Liverpool!
 30. Lagene er tilbake på banen45'

  Klopp gjør ingen bytter i pausen.Det ser ut til å regne litt mindre på Molineux nå.
 31. Pausereferat

  Et forferdelig regnvær har gjort spilleforholdene ufyselige i Wolverhampton. Til tross for dette en god omgang, med god bevegelse og bra muligheter for begge lag. Liverpool tok ledelsen ved Salah da Fabinho gjorde et fantastisk forarbeid på venstre, spilte vegg med Mané, la hardt inn og inn til Salah ikke gjorde noen feil alene med keeper Rui Patricio.

  Hjemmelaget er gode i kontringsspillet og raske og fysiske Traore har utfordret Liverpool-forsvaret ved noen anledninger i første omgang. Liverpool-forsvaret har sluppet oransjekledte hjemmespillere igjennom ved noen anledninger, blant annet ved to feilpasninger ved Fabinho og Keita, men Alisson har tatt seg fint av det som er kommet.

  Liverpool har kombinert fint på midten og fått Salah i gode posisjoner, men der det bare er blitt nesten.

  Absolutt godkjent første 45 minutter for de røde denne fredagskvelden.

 32. Første omgang

 33. Det legges til to minutter45'

  Akkurat nå ser det ut til at det er Liverpool som trenger den pausen mest.
 34. Ny redning av Alisson44'

  Svak pasning fra Naby Keita og Matt Doherty bryter. Han tar den med seg og avslutter. Heldigvis er Alisson nede og redder igjen.
  GettyImages-1074552380.jpg
 35. Nytt farlig angrep41'

  Liverpool levere litt farlig nå. Wolves ser farlige ut hver gang de kommer, men og får ballen i farlige posisjoner uten at de har fått scoring av det så langt.
 36. Salah med avslutning40'

  Bra Liverpool-angrep der ballen blir slått inn foran mål. Mohamed Salah er der, men blir truffet av ballen heller enn å få avsluttet skikkelig, og ballen triller inn til Rui Patricio. Der kunne det fort blitt noe.
  GettyImages-1074552024.jpg
 37. Wolves har løftet seg39'

  Liverpool dominerte etter scoringen, men i de siste fem minuttene har hjemmelaget løftet seg veldig.
 38. Alisson redder38'

  Jonny kommer til avslutning fra 14 meter.Han får ballen fra Adama Traoré, som spiller den mellom beina på Dejan Lovren. Heldigvis er Alisson nede og redder sikkert.
 39. Wolves er farlig frempå37'

  Hjemmelaget angriper med mange, og kommer til innlegg. Van Dijk og Fabinho får ryddet unna.
 40. Patricio rydder opp33'

  En misforståelse i Wolves-laget gjør at både Mohamed Salah og Naby Keita nesten er alene med keeper – men den portugisiske sisteskansen er våkent ute og får ryddet opp. Der lever hjemmelaget farlig.
 41. Bra Liverpool-angrep29'

  En lang ball mot Mané som tar ned strålende. Pasningen hans til Mohamed Salah er minst like god som nedtaket, men Bennett gjør en glimrende takling og får hindret Salah.
 42. Wolves kommer til avslutning27'

  Adama Traore kommer til innlegg fra venstre. På bakre stolpe er det to Wolverhampton-spillere mot Andy Robertson. Det blir en heading mot mål, men den er svak og Alisson har full kontroll.
 43. Milner med en suser26'

  Visekapteinen klinker til med venstrebeinet fra 18 meter, men Rui Patricio reddet sikkert.
 44. Veldig underholdende start på kampen25'

  To lag som vil angripe og mange tøffe dueller. Rett og slett bare en bra fotballkamp så langt.
 45. Nå runger Van Dijk-sangen23'

  En kan bare høre de tilreisende fra Liverpool på tribunen nå.
 46. Salah gir Liverpool ledelsen! Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Fabinho)19'

  Liverpool tar frisparket raskt. Fabinho spiller vegg med Mané og banker ballen inn foran mål. Salah avslutter med utsiden av foten fra seks meter. Strålende scoring!
  Salah Virgil
 47. Keita ligger nede igjen18'

  Matt Doherty med en stempling på Naby Keita. Midtbanespilleren kommer seg på beina igjen.
 48. Jonny Otto ligger nede15'

  Wolves-backen kolliderer med egen medspiller, men det ser ut til at den spanske backen kan fortsette.
 49. Alisson gir retur14'

  Wolves spiller seg gjennom og kommer til avslutning inne i feltet. Alisson må gi retur, men der er heldigvis Fabinho som får ryddet opp.
 50. Van Dijk med en god mulighet12'

  Nederlenderen får ballen bak i feltet etter corner. Han lurer bort en mann og skyter hardt. Dessverre rett i blokka. Bra mulighet for LFC.
 51. Traoré med ny avslutning10'

  Raul Jimenez gjør en strålende jobb på midtbanen når han tar ned ballen på brystet under press fra Lovren. Han får spilt til Adama Traoré, som skyter til side fra mål fra skrå vinkel.
 52. Keita går i bakken9'

  Keita spiller vegg med Firmino og ser ut til å bli stoppet på vei gjennom. Det er ikke veldig store protester fra de helrøde.
 53. Smell for Keita7'

  Naby Keita ser ut til å ha fått seg en trykk i magen i duell med Conor Coady. Han blir liggende nede, men Wolves kontrer. Han kommer seg på beina igjen men ser ut til å ha smerter.
 54. Kjempebrøler av Fabinho Adama Traoré4'

  Fabinho får ballen av Alisson og spiller upresset rett i Ruben Neves. Han spiller til Adam Traoré som skyter hardt like til side for mål. Kampens første store sjanse. Det der var svakt av Fabinho.
 55. Firmino kommer til skudd2'

  Lovende takter av Liverpool, som ender med at Firmino kommer til skudd like utenfor 16. Det blir blokkert, men gode takter i det angrepet.
 56. Kampen er i gang1'

  Etter lysshow, fyrverkeri og DJ på Molineux er fotballen i gang.Mohamed Salah tar avspark.
  GettyImages-1074552370.jpg
 57. Før kampen

  Wolverhampton Wanderers ligger på 7. plass i Premier League, og Liverpool er det eneste laget de ikke har møtt av topp seks så langt. Kun Tottenham har slått dem – og mange vil si at Spurs var heldig som fikk med seg alle tre poengene fra Molineux.

  Liverpool har en gyllen mulighet til å legge press på Manchester City, og kan få en luke på fire poeng før City møter Crystal Palace på lørdag. Men det forventes en tøff kamp i West Midlands.

  Jürgen Klopp gjør to endringer på laget som slo Manchester United på søndag. James Milner kommer inn for Nathaniel Clyne på høyreback, mens Jordan Henderson erstatter Gini Wijnaldum.

  Nuno setter inn Adama Traoré for skadde Diogo Jota. Det betyr at Liverpool-forsvaret får prøve seg mot det som kanskje er det hurtigste spilleren i ligaen.

  Det høljer ned i Wolverhampton, og Trent Alexander-Arnold er i borteseksjonen. Med seier vil Liverpool toppe ligaen til jul.


Skrevet av: Arild Skjæveland askjaeveland
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.10.2019 kl 21:03

Akademidirektøren snakker for første gang om Duncan-saken

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

+
13.10.2019 kl 17:54

Wijnaldum-dobbel sikret nederlandsk seier

Gini i storform for landslaget.

+
13.10.2019 kl 14:53

– Lagene jeg spilte i manglet alltid en John Barnes-type, det har Liverpool nå

Jamie Carraghers favorittspiller i Liverpool er Sadio Mané.

+
13.10.2019 kl 11:46

– Klopp hatet fokuset på det kommersielle i Man Utd

Derfor sa Klopp nei til Manchester United før han takket ja til Liverpool.

+