Liverpool kjørte over Røde Stjerne med festfotball

Hele angrepsrekken scoret da Liverpool tok over ledelsen i gruppen.

Liverpool leder nå gruppen, ett poeng foran Napoli og to poeng foran PSG etter 2-2 i Paris. 

Liverpool vant 4-0 mot Røde Stjerne i den svært viktige CL-kampen. Hjemmelagets gode angrepsspill er tilbake og endelig løsnet det for trioen på topp. Firmino åpnet scoringsshowet, etter et fantastisk angrep orkestrert av Shaqiri og Robertson. Deretter var det Salahs tur, også denne gangen etter lekkert spill av Shaqiri. Salah la på til 3-0 på straffespark. Egypteren ble byttet ut i andre omgang, og kunne omsider gå av gressmatta vel vitende om at formen ser ut til å være mer i nærheten av forrige sesongs vanvittige nivå. Senere i omgangen ble Liverpool igjen tildelt straffespark, men Mané klarte ikke overliste Røde Stjerne-keeperen. Senegaleseren gjorde opp for seg med scoring bare minutter senere.

Men det var ikke bare «trioen» på topp (som for øvrig spilte 4-2-3-1 for anledningen) som leverte. Shaqiri var både energisk og god med ball. Han sprang, skapte sjanser og var en stor trussel med sine smarte pasninger og bevegelser. En imponerende opptreden av sveitseren. Litt lengre bak fikk Fabinho for første gang virkelig vist hva som bor i ham. Brasilianeren taklet, drev fremover, jobbet hardt, vant dueller og leverte noen herlige langpasninger. Rett og slett nydelig å se, fra en spiller som så langt har fått svært få sjanser.

Seieren mot Røde Stjerne var fullt fortjent - og foruten de første 10-15 minuttene hadde gjestene fint lite å by på. Klopp har god grunn til å være tilfreds med sine 11 utvalgte. De defensive spillerne hadde nesten ingenting å gjøre – og den defensive soliditeten er kommet for å bli.

Skal man lete frem noe negativt, er det misbruk av store sjanser og dårlig utnyttelse av offensive dødballer.

Spillerstall

Liverpool

Røde Stjerne

Røde Stjerne

4

Resultat

0

Høydepunkter

51
Spillerstall
Målscorer: Mohamed SalahMål!

Det er ingen tvil når Salah går frem. Han går for kraft midt i mål, og keeper slenger seg. Den egyptiske kongen er tilbake for fullt!

80
Spillerstall
Målscorer: Sadio Mané (Assist: Daniel Sturridge)Mååååål!

Sadio Mané får revansjert straffebommen! Wijnaldum vinner ballen høyt. Han slår en kort pasning til Sturridge, som slår en stikker til Mané. Senegaleseren har ingen problemer med å score alene med keeper. Festfotball av Liverpool!

20
Spillerstall
Målscorer: Roberto Firmino (Assist: Andy Robertson)Måååååååål!

For et angrep!

Xherdan Shaqiri spiller ballen mellom stopper og back til Andy Robertson. Skotten legger ut 45, der Roberto Firmino tar et touch, vender stopperen av med neste og banker den i mål med venstre. Det er aldeles strålende fotball!

45
Spillerstall
Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Xherdan Shaqiri)... og der sitter den!

Wijnaldum slår en direkte pasning til Shaqiri, som med en følsom berøring sender Salah frem. Egypteren er nådeløs, og som mot Huddersfield, scorer han med høyrefoten. Deilig tidspunkt å score på!

52
Røde Stjerne
Straffesynderen havner i boken

Stojkovic kan rett og slett ikke tro at dommeren ga straffe, selv om det så greit ut. Han klager på seg et gult kort, og er helt målløs der han står.

55
Røde Stjerne
To frispark til Liverpool

Krstisic havner i boken for en felling. Så slår Alexander-Arnold innlegget rett i en serbisk hånd, og Liverpool får frispark ni meter nærmere. Det skyter Shaqiri rett i muren.

74
Røde Stjerne
Går unødvendig hardt inn

Jovicic dundrer inn i Robertson og får et rettmessig gult kort.

86
Røde Stjerne
Firmino blir klippet ned

Dagens fjerde gule på bortelaget.

87
Røde Stjerne
Nok et gult

Ren sabotasje når Wijnaldum dyttes. Det går rett og slett for fort for serberne.

54
Spillerstall
FabinhoUtrolig ball av Fabinho

Midtbaneankeret slår en strålende gjennombruddsball til Alexander-Arnold. Høyrebacken, som var blitt med opp, får avsluttet under press, men keeper redder. Strålende spill av Fabinho!

76
Spillerstall
Sadio ManéMané bommer

Mané tar straffen uhyre fort. Den er velplassert, og ganske høy, men keeper Borjan når bort og får dyttet ballen i tverrliggeren. Mané får tåen på returen, men ikke nok til å trille ballen over streken.

81
Spillerstall
Adam LallanaUtrolig sjanse, Lallana!

Plutselig får Lallana en hel banehalvdel å spurte på. Han har ikke helt tempoet til å holde unna, og blir akkurat presset nok til at han bommer alene med keeper.

90Utrolig angrepsfotball

Sturridge slår en utsidepasning bare han kan inn til Firmino. Brasilianeren spiller Mané alene med keeper, men avslutningen går i nettveggen. Gedigen mulighet to minutter på overtid.

11
Spillerstall
Mohamed SalahNesten for Salah!

Så blir Salah spilt alene med keeper med en helt utsøkt gjennombruddsball av Shaqiri. Han tar den ned, og prøver å runde keeper. Borjan klarer å kaste seg foran og får avverget.

25
Spillerstall
Mohamed SalahGod mulighet for Salah

Mané fosser nedover langs venstre. Han slår inn til Salah, som avslutter på første i feltet. Egypteren bommer imidlertid på ballen, men det er nok en god mulighet for Liverpool.

43
Spillerstall
Andy RobertsonSnart må jo nummer to sitte!

På noe heldig vis spiller Mané Robertson fri. Skotten klinker til fra ti meter, men ballen sklir av venstrefoten. Robertson er ekstremt aktiv i dag!


Lagoppstilling

Liverpool (4-3-3)

Røde Stjerne (4-2-3-1)

Kaptein: Virgil van Dijk
 • Alisson Becker
 • Trent Alexander-Arnold
 • Joe Gomez
 • Virgil van Dijk
 • Andy Robertson (82)
 • Xherdan Shaqiri (68)
 • Fabinho
 • Georginio Wijnaldum
 • Mohamed Salah (73)
 • Roberto Firmino
 • Sadio Mané
 • Milan Borjan
 • Filip Stojkovic
 • Srdjan Babic
 • Milos Degenek
 • Marko Gobeljic
 • Nenad Krsticic
 • Branko Jovicic (75)
 • Slavoljub Srnic
 • Lorenzo Ebecilio (65)
 • Ben Nabouhane (81)
 • Richmond Boakye
Innbyttere
 • Simon Mignolet
 • Dejan Lovren
 • Alberto Moreno (82)
 • Divock Origi
 • Daniel Sturridge (73)
 • Adam Lallana (68)
 • James Milner
 • Zoran Popovic
 • Milan Pavkov
 • Goran Causic (75)
 • Veljko Simic (81)
 • Dusan Jovancic (65)
 • Nikola Stoiljkovic
 • Vujadin Savic

Før kampen

Gruppespillets tredje kamp er mot Røde Stjerne på Anfield. Etter 0-1-tapet i Napoli forrige runde, er det uhyre viktig for Liverpool å ta tre poeng mot gruppejumboen. 

Og ikke bare i denne kampen, men også den påfølgende i Serbia. Samtidig spiller naturligvis PSG og Napoli dobbeltoppgjør mot hverandre, som betyr at Liverpool vil få en god luke til minst ett av lagene med full pott mot Røde Stjerne. 

Serberne åpnet sterkt mot Napoli, og klarte 0-0 på hjemmebane. I Paris var det et helt annet scenario. Der tapte den serbiske serielederen hele 1-6. Kampen etterforskes nå for mulig kampfiksing. 

Røde Stjerne leder den hjemlige serien med en margin på sju poeng etter bare tolv runder. Til Anfield reiser de uten deres største stjerne, Marko Marin – en gang stemplet som «den tyske Messi». 

Naby Keïta og Jordan Henderson er utilgjengelige for Liverpool. Det er ventet at Fabinho tar en av de tre plassene på midtbanen. Lagoppstillingene kommer klokken 19.45, mens kampstart er 21.00. 

Første omgang

1Vi er i gang

Kom igjen, Liverpool!

2Salah på topp?

Om det første minuttet er representativt, spiller Liverpool 4-2-3-1. Salah på topp, Firmino som 10-er og Shaqiri på høyreflanken.

3Røde Stjerne vinkes av

Spissen Boakye spilles alene med Alisson, men vinkes korrekt av. En halvmeter på gal side der.

5Robertson lager frispark

Røde Stjerne får en innleggsmulighet, men Liverpool klarerer greit.

9Grusom start

Elendig start av Liverpool. Mange hadde trodd Røde Stjerne skulle parkere bussen, men serberne har stått høyt og stresset Liverpool. Liverpool får lite til å stemme i øyeblikket.

10Firmino fyrer

Så spiller Liverpool seg frem til noe som ligner på en sjanse. Det blir for trangt for veggspill, men Firmino får avsluttet. Trent står imidlertid i veien, og Liverpool får ikke corner heller.

11
Spillerstall
Mohamed SalahNesten for Salah!

Så blir Salah spilt alene med keeper med en helt utsøkt gjennombruddsball av Shaqiri. Han tar den ned, og prøver å runde keeper. Borjan klarer å kaste seg foran og får avverget.

15Blandet start for Fabinho

Fabinho har hatt en blandet start så langt. Han har slått noen fine og effektive pasninger, men også brukt lang tid ved noen anledninger. Han har laget noen frispark, men også fått satt inn noen fine taklinger. Liverpool spiller litt bedre nå enn de første ti.

16Mané lager corner

Ny innleggsmulighet for gjestene.

17God mulighet for Røde Stjerne

Så glipper markeringen, og Babic får avsluttet på volley. Heldigvis er han en stopper som avslutter som en stopper, og avslutningen går himmelhøyt over.

19Vakre kombinasjoner

Så får Liverpool spilt opp Salah, og egypteren spiller fri Fabinho med en strålende vakker flikk. Salah får ballen tilbake, men Babic er oppi ham før han får tuppet den til Mané som er alene.

20
Spillerstall
Målscorer: Roberto Firmino (Assist: Andy Robertson)Måååååååål!

For et angrep!

Xherdan Shaqiri spiller ballen mellom stopper og back til Andy Robertson. Skotten legger ut 45, der Roberto Firmino tar et touch, vender stopperen av med neste og banker den i mål med venstre. Det er aldeles strålende fotball!

22Uhyre nær to

Liverpool peiser på i angrep igjen. Alexander-Arnold spiller Firmino fri i mellomrommet. Brasilianeren hælflikker den i retning Mané, som ville vært helt alene med keeper, men en Røde Stjerne-spiller får med nød og neppe skjært inn foran ballen. Festfotball!

25
Spillerstall
Mohamed SalahGod mulighet for Salah

Mané fosser nedover langs venstre. Han slår inn til Salah, som avslutter på første i feltet. Egypteren bommer imidlertid på ballen, men det er nok en god mulighet for Liverpool.

26Ny mulighet

Glimrende kombinasjoner mellom Salah og Mané. Mané spiller ballen ut til Robertson, som har et hav av rom i feltet. Han legger inn, og det blir litt for svakt. Der burde han kanskje ha gått på skudd selv!

30Frisparkene hagler

Nå har Røde Stjerne laget tre frispark på tre minutter. Liverpool er noen nummer for store i øyeblikket. Denne gangen er det Fabinho som lekkert vender av, og blir holdt igjen.

32Offside ... men at den ikke sitter!

Salah blir spilt mutters alene med keeper med en helt fenomenal Mané-flikk. Avslutningen går rett på keeper, men linjedommer vinker for offside. Reprisen viser at han er kanskje to-tre centimeter på gal side. Den skal uansett sitte, Mo!

34Ny Liverpool-sjanse

Nå flyter det virkelig i angrep, men målene uteblir. Firmino spiller Robertson fri langs venstre. Skotten ser opp, og ser at keeper er på vei ut i feltet. Han prøver seg med en helfrekk avslutning fra skrått hold, men får ikke presset ballen ned.

37Shaqiri går for skuddet

Liverpool vinner ballen høyt i banen, og ballen ender hos Shaqiri. Sveitseren går innover i banen og banker til, men får ikke plassert den godt nok.

40Hvordan blir det ikke fordel?

Der kan Salah spille gjennom Robertson, men dommer har allerede blåst for frispark. Innleggsmulighet for Liverpool ...

41.... og det går rett inn til keeper

Shaqiri svinger inn, men ballen blir litt for lang. Liverpool vinner ballen igjen, og vinner corner.

42Elendig corner

Salah prøver på en ny variant. Han får ikke engang ballen ut på banen, og ballen bare spretter inn i nettveggen.

43
Spillerstall
Andy RobertsonSnart må jo nummer to sitte!

På noe heldig vis spiller Mané Robertson fri. Skotten klinker til fra ti meter, men ballen sklir av venstrefoten. Robertson er ekstremt aktiv i dag!

45
Spillerstall
Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Xherdan Shaqiri)... og der sitter den!

Wijnaldum slår en direkte pasning til Shaqiri, som med en følsom berøring sender Salah frem. Egypteren er nådeløs, og som mot Huddersfield, scorer han med høyrefoten. Deilig tidspunkt å score på!

45To minutter tillegg
45Da er det pause

Røde Stjerne hang med et kvarter. Så har Liverpool enkelt og greit kjørt over serberne. Bortelaget henger bare ikke med, og Liverpool kunne ledet med mer enn to. Her gleder vi oss til andre omgang!PS: I Paris leder Napoli 1-0 over PSG etter scoring av Lorenzo Insigne.


Pauserefereat

Liverpool leder fortjent 2-0 mot Røde Stjerne, etter scoring av Firmino midtveis i omgangen – og Salah like før pause.

Gjestene startet veldig bra, riktignok uten å skape sjanser, men så tok Liverpool mer og mer over. Shaqiri har vært toneangivende i sin offensive playmakerrolle. Robertson har også vært svært aktiv på sin venstrekantposisjon – der Liverpool nærmest fritt har fått boltret seg.

Fabinho, som mange nok følger ekstra godt med på, startet i likhet med resten av laget svakt, men han har vokst seg inn i kampen og virkelig fått The Kop til å reise seg med noen sugende pasninger og offensive driv. Dette er en uhyre viktig kamp for Liverpool, og Klopps mannskap har gjort jobben mer enn godt nok de første 45.

I Paris leder Napoli 1-0 etter scoring av Lorenzo Insigne. 

Andre omgang

46Vi er i gang igjen!

Klopp gjør ingen bytter i pausen.

47Skyhøyt press

Røde Stjerne prøver å spille seg ut, men har bare ikke sjans. Liverpool presser til seg ballen nær deres 16-meter, men det blir for trangt til å spille seg gjennom. Lovende start.

48Fabinho fyrer

Så ruller ballen perfekt ut til Fabinho. Han lukker øynene og klemmer til, men får til sin store skuffelse se at ballen går en meter utenfor krysset når han åpner de igjen.

50Straffe til Liverpool!

Mané dribler seg nedover til venstre. Han dytter ballen foran Stojkovic, og får en albue i halsen. Dommeren venter ekstremt lenge, men blåser til slutt for straffe. Salah skal ta!

51
Spillerstall
Målscorer: Mohamed SalahMål!

Det er ingen tvil når Salah går frem. Han går for kraft midt i mål, og keeper slenger seg. Den egyptiske kongen er tilbake for fullt!

52
Røde Stjerne
Straffesynderen havner i boken

Stojkovic kan rett og slett ikke tro at dommeren ga straffe, selv om det så greit ut. Han klager på seg et gult kort, og er helt målløs der han står.

54
Spillerstall
FabinhoUtrolig ball av Fabinho

Midtbaneankeret slår en strålende gjennombruddsball til Alexander-Arnold. Høyrebacken, som var blitt med opp, får avsluttet under press, men keeper redder. Strålende spill av Fabinho!

55
Røde Stjerne
To frispark til Liverpool

Krstisic havner i boken for en felling. Så slår Alexander-Arnold innlegget rett i en serbisk hånd, og Liverpool får frispark ni meter nærmere. Det skyter Shaqiri rett i muren.

58Fabinho applauderes

Nå er Fabinho voldsomt i vinden. Han strør pasninger rundt seg, og vinner ballen to ganger i løpet av halvannet minutt. Nå trives storkjøpet fra Monaco utpå der.

62Ikke langt unna hat tricket

... det er ikke langt unna Salahs tredje nå. Ballen spretter til ham, men når han snur seg 180 grader og skal dundre ballen i mål, skyter han bare i løse luften. Vanskelig siden han må snu seg, men nok en god mulighet.

63Firmino nær

Så klemmer Firmino til fra 20, men Borjan er med og får dyttet unna. Knallhard avslutning.

63Røde Stjerne med avslutning

Så kom faktisk bortelaget seg inn på Liverpools halvdel. Spissen Boakye prøver seg med en avslutning, men den er fullstendig håpløs.

65
Røde Stjerne
Bortelaget bytter
67Firmino prøver seg på en tunnel

... men vinner heller corner. Alexander-Arnold skal slå.

68Godt slått

Alexander-Arnold svinger den hardt inn mot van Dijk, men nederlenderen presses så hardt at avslutningen ikke blir god nok.

68
Spillerstall
Inn: Adam Lallana (Ut: Xherdan Shaqiri)Stående ovasjoner for Shaqiri

Og det med rette. Sveitseren har vært enormt bra i dag, og får en real bamseklem av Klopp på vei ut.

72For et tempo, Gomez

Røde Stjerne får voldsomme kontringsrom. Det ser ut til at de spiller en fin pasning, men Gomez løper ballen opp i helt enorme klyv. For et tempo han har.

73
Spillerstall
Inn: Daniel Sturridge (Ut: Mohamed Salah)Og stående ovasjoner for Salah

Egypteren får hvile. Han ser definitivt ut som seg selv igjen.

74
Røde Stjerne
Går unødvendig hardt inn

Jovicic dundrer inn i Robertson og får et rettmessig gult kort.

75
Røde Stjerne
Bortelaget bytter
76Straffe til Liverpool!

Frisparket svinges inn, og dommeren ser en hands i feltet. Det er Ben som header den ned i armen sin.

76
Spillerstall
Sadio ManéMané bommer

Mané tar straffen uhyre fort. Den er velplassert, og ganske høy, men keeper Borjan når bort og får dyttet ballen i tverrliggeren. Mané får tåen på returen, men ikke nok til å trille ballen over streken.

80
Spillerstall
Målscorer: Sadio Mané (Assist: Daniel Sturridge)Mååååål!

Sadio Mané får revansjert straffebommen! Wijnaldum vinner ballen høyt. Han slår en kort pasning til Sturridge, som slår en stikker til Mané. Senegaleseren har ingen problemer med å score alene med keeper. Festfotball av Liverpool!

81
Spillerstall
Adam LallanaUtrolig sjanse, Lallana!

Plutselig får Lallana en hel banehalvdel å spurte på. Han har ikke helt tempoet til å holde unna, og blir akkurat presset nok til at han bommer alene med keeper.

81
Røde Stjerne
Bortelaget gjør sitt tredje bytte
82
Spillerstall
Inn: Alberto Moreno (Ut: Andy Robertson)Robertson får en velfortjent hvil

Tilbake på sitt beste i dag, venstrebacken. Stående ovasjoner også til ham.

84Lallana dribler til seg frispark

Teknikeren med noen sedvanlige Cruyff-vendinger, og blir felt. Alexander-Arnold skal slå inn.

85Godt slått

Igjen godt slått av unggutten, men Røde Stjerne får klarert. Liverpool vinner ballen igjen. Moreno gjør en god jobb og tror han har vunnet en corner, men blir avblåst for offside.

86
Røde Stjerne
Firmino blir klippet ned

Dagens fjerde gule på bortelaget.

87
Røde Stjerne
Nok et gult

Ren sabotasje når Wijnaldum dyttes. Det går rett og slett for fort for serberne.

89Sturridge prøver på Chelsea-reprise

Sturridge får vendt opp 30 meter fra mål. Med samme teknikk som mot Chelsea prøver han seg, og får godt trøkk. Keeper får så vidt sendt den til corner.

90Svakt slått

Alexander-Arnold slår inn en lompe som blir headet enkelt ut på første. Svakt slått.

90Utrolig angrepsfotball

Sturridge slår en utsidepasning bare han kan inn til Firmino. Brasilianeren spiller Mané alene med keeper, men avslutningen går i nettveggen. Gedigen mulighet to minutter på overtid.

90Da er kampen over!

Det siste som skjer, er at Sturridge avslutter rett på keeper fra 20. En knusende overlegen dag på jobben for Liverpool, som virkelig har gledet Anfield-publikum i kveld.PSG-Napoli endte 2-2, som betyr at Liverpool nå leder gruppen!