Liverpool kjørte over Røde Stjerne med festfotball

Hele angrepsrekken scoret da Liverpool tok over ledelsen i gruppen.

Onsdag 24.okt 2100 (Champions League) - Viasport 1 / Viaplay / Tilskuere: 53024 / Dommer: Daniel Siebert (Tyskland)

Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
Røde..LiverpoolCL2-0Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Xherdan Shaqiri

Vurdert av: Lars FrøslandAlisson Becker 6

Liverpools sisteskanse hadde så godt som ingenting å gjøre. Ble han svett? Trolig ikke. Han hadde et svakt utspill, men ellers full kontroll de få gangene han måtte gjøre noe.

Trent Alexander-Arnold 6

Ikke blant Liverpools beste, men scouseren stod støtt defensivt. Kunne bidratt mer offensivt. Også noen ruskete dødballer trekker litt ned.

Joe Gomez 8

Lite å gjøre for Liverpools stoppere i dag, men Gomez viser seg svært positivt frem de få gangene han har noe å gjøre. Det høye tempoet stopper flere kontringer, og hver gang han må i aksjon, er det nært perfeksjon.

Virgil van Dijk 7

Liverpools kaptein for anledningen vinner hver eneste duell, men i likhet med de andre der bak har han ikke all verdens å gjøre.

Andy Robertson 8

Skotten er så ivrig på å bidra både fremover og bakover. En hver managers drøm - enkelt og greit. Svært positiv på 1-0, og bidrar glimrende gjennom hele kampen. Ifølge Morten Langli er han nå verdt 80 millioner pund.

Xherdan Shaqiri 8

Derfor kjøpt Klopp ham! De andre der fremme har slitt litt både med form og skader, og da trenger man bredde i troppen - ikke bare stallfyll. Shaqiri er varm i trøya og bidrar svært positivt for tiden. Han fikk seg en ny assist i dag, og var svært delaktig i det første målet. Han og Salah er tilsynelatende blitt en dødelig duo. Han leverte en strålende søknad til å starte neste kamp. Liverpools beste.

Fabinho 8

ENDELIG! Brasilianeren fikk omsider tillit fra start, og som han leverte. Det startet litt tungt, men det tok ikke mer enn et kvarter før han begynte å treffe på taklingene. Og de var det mange av. Og når pasningene og raidene fremover også sitter, er det ikke rart at publikum gir ham fortjent honnør. La det være sagt at motstanden på midten ikke var allverdens - men det er delvis fordi Fabinho stoppet dem på briljant vis. Det beste vi har sett av ham så langt.

Georginio Wijnaldum 8

Nederlenderen var trolig Liverpools beste i første omgang, før ting klaffet helt for de andre. Han er i strålende form, og en fryd å se på, når han med lekre detaljer, vinner ballen omtrent hvor som helst på banen.

Mohamed Salah 8

Dette trengte han. Tre mål på de to siste kampene viser at formen er i anmarsj, og det er viktig både for ham og Liverpool. Touchen var bedre i dag, selv om han nok kunne hatt enda bedre uttelling. Han nærmer seg fjorårssesongen nå.

Roberto Firmino 7

Brassen setter det viktige 1-0-målet, og viser hvorfor Klopp har benyttet ham i hver eneste CL-kamp både forrige og inneværende sesong. Befriende også for ham å score igjen.

Sadio Mané 7

Senegaleseren var aktiv og farlig frempå mange ganger. Han varierte riktignok mye, men da han satt inn 4-0-scoringen, var det helt klart fortjent.

Alberto Moreno

Fikk noen minutter, men gjorde lite ut av seg.

Daniel Sturridge

Til og med i dag, med ganske få minutter på banen, markerer Sturridge seg positivt. Fine touch, farlige involveringer og gode bevegelser. Leverer en lekker assist til Mané. Vurderes nok kraftig til startoppstillingen til helgen.

Adam Lallana

Hyggelig å se Lallana skadefri, men han burde strengt talt tegnet seg på scoringslisten, da han kom alene med keeper. Men uansett, svært positivt for Klopp å ha engelskmannen tilbake.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
Liverpool (4-3-3)Røde Stjerne (4-2-3-1)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Liverpool leder nå gruppen, ett poeng foran Napoli og to poeng foran PSG etter 2-2 i Paris. 

  Liverpool vant 4-0 mot Røde Stjerne i den svært viktige CL-kampen. Hjemmelagets gode angrepsspill er tilbake og endelig løsnet det for trioen på topp. Firmino åpnet scoringsshowet, etter et fantastisk angrep orkestrert av Shaqiri og Robertson. Deretter var det Salahs tur, også denne gangen etter lekkert spill av Shaqiri. Salah la på til 3-0 på straffespark. Egypteren ble byttet ut i andre omgang, og kunne omsider gå av gressmatta vel vitende om at formen ser ut til å være mer i nærheten av forrige sesongs vanvittige nivå. Senere i omgangen ble Liverpool igjen tildelt straffespark, men Mané klarte ikke overliste Røde Stjerne-keeperen. Senegaleseren gjorde opp for seg med scoring bare minutter senere.

  Men det var ikke bare «trioen» på topp (som for øvrig spilte 4-2-3-1 for anledningen) som leverte. Shaqiri var både energisk og god med ball. Han sprang, skapte sjanser og var en stor trussel med sine smarte pasninger og bevegelser. En imponerende opptreden av sveitseren. Litt lengre bak fikk Fabinho for første gang virkelig vist hva som bor i ham. Brasilianeren taklet, drev fremover, jobbet hardt, vant dueller og leverte noen herlige langpasninger. Rett og slett nydelig å se, fra en spiller som så langt har fått svært få sjanser.

  Seieren mot Røde Stjerne var fullt fortjent - og foruten de første 10-15 minuttene hadde gjestene fint lite å by på. Klopp har god grunn til å være tilfreds med sine 11 utvalgte. De defensive spillerne hadde nesten ingenting å gjøre – og den defensive soliditeten er kommet for å bli.

  Skal man lete frem noe negativt, er det misbruk av store sjanser og dårlig utnyttelse av offensive dødballer.

 2. Andre omgang

 3. Da er kampen over!90'

  Det siste som skjer, er at Sturridge avslutter rett på keeper fra 20. En knusende overlegen dag på jobben for Liverpool, som virkelig har gledet Anfield-publikum i kveld.PSG-Napoli endte 2-2, som betyr at Liverpool nå leder gruppen!
 4. Utrolig angrepsfotball90'

  Sturridge slår en utsidepasning bare han kan inn til Firmino. Brasilianeren spiller Mané alene med keeper, men avslutningen går i nettveggen. Gedigen mulighet to minutter på overtid.
 5. Svakt slått90'

  Alexander-Arnold slår inn en lompe som blir headet enkelt ut på første. Svakt slått.
 6. Sturridge prøver på Chelsea-reprise89'

  Sturridge får vendt opp 30 meter fra mål. Med samme teknikk som mot Chelsea prøver han seg, og får godt trøkk. Keeper får så vidt sendt den til corner.
 7. Nok et gult Marko Gobeljic87'

  Ren sabotasje når Wijnaldum dyttes. Det går rett og slett for fort for serberne.
 8. Firmino blir klippet ned Dusan Jovancic86'

  Dagens fjerde gule på bortelaget.
 9. Godt slått85'

  Igjen godt slått av unggutten, men Røde Stjerne får klarert. Liverpool vinner ballen igjen. Moreno gjør en god jobb og tror han har vunnet en corner, men blir avblåst for offside.
 10. Lallana dribler til seg frispark84'

  Teknikeren med noen sedvanlige Cruyff-vendinger, og blir felt. Alexander-Arnold skal slå inn.
 11. Robertson får en velfortjent hvil Inn: Alberto Moreno (Ut: Andy Robertson)82'

  Tilbake på sitt beste i dag, venstrebacken. Stående ovasjoner også til ham.
 12. Bortelaget gjør sitt tredje bytte Inn: Veljko Simic (Ut: Ben Nabouhane)81'

 13. Utrolig sjanse, Lallana! Adam Lallana81'

  Plutselig får Lallana en hel banehalvdel å spurte på. Han har ikke helt tempoet til å holde unna, og blir akkurat presset nok til at han bommer alene med keeper.
 14. Mååååål! Målscorer: Sadio Mané (Assist: Daniel Sturridge)80'

  Sadio Mané får revansjert straffebommen! Wijnaldum vinner ballen høyt. Han slår en kort pasning til Sturridge, som slår en stikker til Mané. Senegaleseren har ingen problemer med å score alene med keeper. Festfotball av Liverpool!
 15. Mané bommer Sadio Mané76'

  Mané tar straffen uhyre fort. Den er velplassert, og ganske høy, men keeper Borjan når bort og får dyttet ballen i tverrliggeren. Mané får tåen på returen, men ikke nok til å trille ballen over streken.
  GettyImages-1052961240.jpg
 16. Straffe til Liverpool!76'

  Frisparket svinges inn, og dommeren ser en hands i feltet. Det er Ben som header den ned i armen sin.
 17. Bortelaget bytter Inn: Goran Causic (Ut: Branko Jovicic)75'

 18. Går unødvendig hardt inn Branko Jovicic74'

  Jovicic dundrer inn i Robertson og får et rettmessig gult kort.
 19. Og stående ovasjoner for Salah Inn: Daniel Sturridge (Ut: Mohamed Salah)73'

  Egypteren får hvile. Han ser definitivt ut som seg selv igjen.
 20. For et tempo, Gomez72'

  Røde Stjerne får voldsomme kontringsrom. Det ser ut til at de spiller en fin pasning, men Gomez løper ballen opp i helt enorme klyv. For et tempo han har.
 21. Stående ovasjoner for Shaqiri Inn: Adam Lallana (Ut: Xherdan Shaqiri)68'

  Og det med rette. Sveitseren har vært enormt bra i dag, og får en real bamseklem av Klopp på vei ut.
 22. Godt slått68'

  Alexander-Arnold svinger den hardt inn mot van Dijk, men nederlenderen presses så hardt at avslutningen ikke blir god nok.
 23. Firmino prøver seg på en tunnel67'

  ... men vinner heller corner. Alexander-Arnold skal slå.
 24. Bortelaget bytter Inn: Dusan Jovancic (Ut: Lorenzo Ebecilio)65'

 25. Røde Stjerne med avslutning63'

  Så kom faktisk bortelaget seg inn på Liverpools halvdel. Spissen Boakye prøver seg med en avslutning, men den er fullstendig håpløs.
 26. Firmino nær63'

  Så klemmer Firmino til fra 20, men Borjan er med og får dyttet unna. Knallhard avslutning.
 27. Ikke langt unna hat tricket62'

  ... det er ikke langt unna Salahs tredje nå. Ballen spretter til ham, men når han snur seg 180 grader og skal dundre ballen i mål, skyter han bare i løse luften. Vanskelig siden han må snu seg, men nok en god mulighet.
 28. Fabinho applauderes58'

  Nå er Fabinho voldsomt i vinden. Han strør pasninger rundt seg, og vinner ballen to ganger i løpet av halvannet minutt. Nå trives storkjøpet fra Monaco utpå der.
 29. To frispark til Liverpool Nenad Krsticic55'

  Krstisic havner i boken for en felling. Så slår Alexander-Arnold innlegget rett i en serbisk hånd, og Liverpool får frispark ni meter nærmere. Det skyter Shaqiri rett i muren.
 30. Utrolig ball av Fabinho Fabinho54'

  Midtbaneankeret slår en strålende gjennombruddsball til Alexander-Arnold. Høyrebacken, som var blitt med opp, får avsluttet under press, men keeper redder. Strålende spill av Fabinho!
 31. Straffesynderen havner i boken Filip Stojkovic52'

  Stojkovic kan rett og slett ikke tro at dommeren ga straffe, selv om det så greit ut. Han klager på seg et gult kort, og er helt målløs der han står.
 32. Mål! Målscorer: Mohamed Salah51'

  Det er ingen tvil når Salah går frem. Han går for kraft midt i mål, og keeper slenger seg. Den egyptiske kongen er tilbake for fullt!
 33. Straffe til Liverpool!50'

  Mané dribler seg nedover til venstre. Han dytter ballen foran Stojkovic, og får en albue i halsen. Dommeren venter ekstremt lenge, men blåser til slutt for straffe. Salah skal ta!
 34. Fabinho fyrer48'

  Så ruller ballen perfekt ut til Fabinho. Han lukker øynene og klemmer til, men får til sin store skuffelse se at ballen går en meter utenfor krysset når han åpner de igjen.
 35. Skyhøyt press47'

  Røde Stjerne prøver å spille seg ut, men har bare ikke sjans. Liverpool presser til seg ballen nær deres 16-meter, men det blir for trangt til å spille seg gjennom. Lovende start.
 36. Vi er i gang igjen!46'

  Klopp gjør ingen bytter i pausen.
 37. Pausereferat

  Liverpool leder fortjent 2-0 mot Røde Stjerne, etter scoring av Firmino midtveis i omgangen – og Salah like før pause.

  Gjestene startet veldig bra, riktignok uten å skape sjanser, men så tok Liverpool mer og mer over. Shaqiri har vært toneangivende i sin offensive playmakerrolle. Robertson har også vært svært aktiv på sin venstrekantposisjon – der Liverpool nærmest fritt har fått boltret seg.

  Fabinho, som mange nok følger ekstra godt med på, startet i likhet med resten av laget svakt, men han har vokst seg inn i kampen og virkelig fått The Kop til å reise seg med noen sugende pasninger og offensive driv. Dette er en uhyre viktig kamp for Liverpool, og Klopps mannskap har gjort jobben mer enn godt nok de første 45.

  I Paris leder Napoli 1-0 etter scoring av Lorenzo Insigne. 

 38. Første omgang

 39. Da er det pause45'

  Røde Stjerne hang med et kvarter. Så har Liverpool enkelt og greit kjørt over serberne. Bortelaget henger bare ikke med, og Liverpool kunne ledet med mer enn to. Her gleder vi oss til andre omgang!PS: I Paris leder Napoli 1-0 over PSG etter scoring av Lorenzo Insigne.
 40. To minutter tillegg45'

 41. ... og der sitter den! Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Xherdan Shaqiri)45'

  Wijnaldum slår en direkte pasning til Shaqiri, som med en følsom berøring sender Salah frem. Egypteren er nådeløs, og som mot Huddersfield, scorer han med høyrefoten. Deilig tidspunkt å score på!
 42. Snart må jo nummer to sitte! Andy Robertson43'

  På noe heldig vis spiller Mané Robertson fri. Skotten klinker til fra ti meter, men ballen sklir av venstrefoten. Robertson er ekstremt aktiv i dag!
 43. Elendig corner42'

  Salah prøver på en ny variant. Han får ikke engang ballen ut på banen, og ballen bare spretter inn i nettveggen.
 44. .... og det går rett inn til keeper41'

  Shaqiri svinger inn, men ballen blir litt for lang. Liverpool vinner ballen igjen, og vinner corner.
 45. Hvordan blir det ikke fordel?40'

  Der kan Salah spille gjennom Robertson, men dommer har allerede blåst for frispark. Innleggsmulighet for Liverpool ...
 46. Shaqiri går for skuddet37'

  Liverpool vinner ballen høyt i banen, og ballen ender hos Shaqiri. Sveitseren går innover i banen og banker til, men får ikke plassert den godt nok.
 47. Ny Liverpool-sjanse34'

  Nå flyter det virkelig i angrep, men målene uteblir. Firmino spiller Robertson fri langs venstre. Skotten ser opp, og ser at keeper er på vei ut i feltet. Han prøver seg med en helfrekk avslutning fra skrått hold, men får ikke presset ballen ned.
 48. Offside ... men at den ikke sitter!32'

  Salah blir spilt mutters alene med keeper med en helt fenomenal Mané-flikk. Avslutningen går rett på keeper, men linjedommer vinker for offside. Reprisen viser at han er kanskje to-tre centimeter på gal side. Den skal uansett sitte, Mo!
 49. Frisparkene hagler30'

  Nå har Røde Stjerne laget tre frispark på tre minutter. Liverpool er noen nummer for store i øyeblikket. Denne gangen er det Fabinho som lekkert vender av, og blir holdt igjen.
 50. Ny mulighet26'

  Glimrende kombinasjoner mellom Salah og Mané. Mané spiller ballen ut til Robertson, som har et hav av rom i feltet. Han legger inn, og det blir litt for svakt. Der burde han kanskje ha gått på skudd selv!
 51. God mulighet for Salah Mohamed Salah25'

  Mané fosser nedover langs venstre. Han slår inn til Salah, som avslutter på første i feltet. Egypteren bommer imidlertid på ballen, men det er nok en god mulighet for Liverpool.
 52. Uhyre nær to22'

  Liverpool peiser på i angrep igjen. Alexander-Arnold spiller Firmino fri i mellomrommet. Brasilianeren hælflikker den i retning Mané, som ville vært helt alene med keeper, men en Røde Stjerne-spiller får med nød og neppe skjært inn foran ballen. Festfotball!
 53. Måååååååål! Målscorer: Roberto Firmino (Assist: Andy Robertson)20'

  For et angrep!Xherdan Shaqiri spiller ballen mellom stopper og back til Andy Robertson. Skotten legger ut 45, der Roberto Firmino tar et touch, vender stopperen av med neste og banker den i mål med venstre. Det er aldeles strålende fotball!
  GettyImages-1052956468.jpg
 54. Vakre kombinasjoner19'

  Så får Liverpool spilt opp Salah, og egypteren spiller fri Fabinho med en strålende vakker flikk. Salah får ballen tilbake, men Babic er oppi ham før han får tuppet den til Mané som er alene.
 55. God mulighet for Røde Stjerne17'

  Så glipper markeringen, og Babic får avsluttet på volley. Heldigvis er han en stopper som avslutter som en stopper, og avslutningen går himmelhøyt over.
 56. Mané lager corner16'

  Ny innleggsmulighet for gjestene.
 57. Blandet start for Fabinho15'

  Fabinho har hatt en blandet start så langt. Han har slått noen fine og effektive pasninger, men også brukt lang tid ved noen anledninger. Han har laget noen frispark, men også fått satt inn noen fine taklinger. Liverpool spiller litt bedre nå enn de første ti.
 58. Nesten for Salah! Mohamed Salah11'

  Så blir Salah spilt alene med keeper med en helt utsøkt gjennombruddsball av Shaqiri. Han tar den ned, og prøver å runde keeper. Borjan klarer å kaste seg foran og får avverget.
  GettyImages-1052955092.jpg
 59. Firmino fyrer10'

  Så spiller Liverpool seg frem til noe som ligner på en sjanse. Det blir for trangt for veggspill, men Firmino får avsluttet. Trent står imidlertid i veien, og Liverpool får ikke corner heller.
 60. Grusom start9'

  Elendig start av Liverpool. Mange hadde trodd Røde Stjerne skulle parkere bussen, men serberne har stått høyt og stresset Liverpool. Liverpool får lite til å stemme i øyeblikket.
 61. Robertson lager frispark5'

  Røde Stjerne får en innleggsmulighet, men Liverpool klarerer greit.
 62. Røde Stjerne vinkes av3'

  Spissen Boakye spilles alene med Alisson, men vinkes korrekt av. En halvmeter på gal side der.
 63. Salah på topp?2'

  Om det første minuttet er representativt, spiller Liverpool 4-2-3-1. Salah på topp, Firmino som 10-er og Shaqiri på høyreflanken.
 64. Vi er i gang1'

  Kom igjen, Liverpool!
 65. Før kampen

  Gruppespillets tredje kamp er mot Røde Stjerne på Anfield. Etter 0-1-tapet i Napoli forrige runde, er det uhyre viktig for Liverpool å ta tre poeng mot gruppejumboen. 

  Og ikke bare i denne kampen, men også den påfølgende i Serbia. Samtidig spiller naturligvis PSG og Napoli dobbeltoppgjør mot hverandre, som betyr at Liverpool vil få en god luke til minst ett av lagene med full pott mot Røde Stjerne. 

  Serberne åpnet sterkt mot Napoli, og klarte 0-0 på hjemmebane. I Paris var det et helt annet scenario. Der tapte den serbiske serielederen hele 1-6. Kampen etterforskes nå for mulig kampfiksing. 

  Røde Stjerne leder den hjemlige serien med en margin på sju poeng etter bare tolv runder. Til Anfield reiser de uten deres største stjerne, Marko Marin – en gang stemplet som «den tyske Messi». 

  Naby Keïta og Jordan Henderson er utilgjengelige for Liverpool. Det er ventet at Fabinho tar en av de tre plassene på midtbanen. Lagoppstillingene kommer klokken 19.45, mens kampstart er 21.00. 


Skrevet av: Arve Corneliussen
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.10.2019 kl 21:03

Akademidirektøren snakker for første gang om Duncan-saken

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

+
13.10.2019 kl 17:54

Wijnaldum-dobbel sikret nederlandsk seier

Gini i storform for landslaget.

+
13.10.2019 kl 14:53

– Lagene jeg spilte i manglet alltid en John Barnes-type, det har Liverpool nå

Jamie Carraghers favorittspiller i Liverpool er Sadio Mané.

+
13.10.2019 kl 11:46

– Klopp hatet fokuset på det kommersielle i Man Utd

Derfor sa Klopp nei til Manchester United før han takket ja til Liverpool.

+