Uvanlig og spinnvilt!

Mandag 15.april 1963 tapte Liverpool 7-2 borte mot Tottenham. Det var to år før jeg ble født! Det er lenge siden det.

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

I går skjedde det "umulige" igjen. 7-2 tap borte mot Aston Villa. Med et lag som har vunnet det meste de to siste sesongene og som nesten aldri taper kamper. Et lag som var fullstendig overlegne forrige sesong og som hadde ligagullet i lomma før vinteren hadde sluppet taket. Kjent for sin fantastiske backrekke, sin gode midtbane og ikke minst en utrolig frontrio som har maltraktert det meste av lag i England og Europa. Våre konkurrenter i Premier League har feilet så langt. Bare naboen og lillebror på andre siden av Stanley Park har imponert mer enn oss så langt denne sesongen. For et utgangspunkt det hadde vært å møtes som de to beste lagene til nabofeide om to uker. Det har vel ikke skjedd siden 80-tallet?

Underdogs på Goodison Park

Så ble alt snudd på hodet i løpet av en kamp. Plutselig sniker tvilen seg inn blant mange supportere. I en god miks med korona og skader på sentrale spillere er vi underdogs på Goodison Park. Denne uvirkelige kampen i går med dette syke resultatet var til og med sak på dagsrevyen på NRK i kveld. Selvfølgelig sammen med Solskjærs feilskjær med hans Manchester United.

Men Premier League er så langt ingen "vanlig" serie. Rare og uvanlige resultater i kombinasjon med noen uforståelige VAR-regler dukker opp i runde etter runde, og er gjenstand for utallige diskusjoner på ulike fotballfora rundt forbi. Fotballen vi er vant med kommer liksom i annen rekke, og overskygges nå av korona, dommeravgjørelser, tomme tribuner og flere merkelige resultater. Så langt slipper heller ikke Liverpool unna noen ting av dette.

Kampen i går har vært diskutert opp og i mente i et døgn nå. Det spekuleres i hva som kunne gå så riv ruskende galt. Fotball er enkelt for oss som sitter i sofaen eller godstolen og ser på. Det er enkelt å legge skylda på Adrian, Trent og Gomez. Eller en Fabinho eller Keita som for oss ser ut som om de bare labber rundt og ikke gidder. Hva har skjedd med verdens beste midtstopper i Van Dijk? Han fikk til og med æren av å bære kapteinsbindet mot Villa? Eller Firmino? Det som er helt sikkert er at alle disse kun er mennesker og ikke maskiner. De var således ikke programmert til å gå ut å gjøre en dårlig innsats. Ei heller hadde de bestemt seg i garderoben for at i kveld skal vi kun spille for halv maskin. De vet, Klopp vet, og vi sofasliterne vet at Premier League er knallhard uansett hvilket lag du møter. Møter du ikke opp 100%  med riktig kampplan og taktikk så taper du mest sannsynlig poeng og i verste fall kampen. Hvor mange kamper de to siste sesongene har Klopp og spillerne ikke møtt opp 100%? Av de siste 123 poengene som er delt ut på Anfield har disse spillerne tapt 6! At statistikken blir noe svakere på bortebane eller i cup er helt naturlig. Så dette laget har vært helt "outstanding" i verdens tøffeste liga og i deler av verdens råeste turnering! 

Spille mindre vågalt

Disse spillerne kan. Det vet vi! Så har selvfølgelig Klopp en jobb å gjøre med å kanskje spille litt mindre vågalt med en lavere backlinje når Adrian nå må vokte buret framover. Når Matip, Thiago, Henderson og Manè snart er klare får vi se et godt, gammelt Liverpool igjen! Alisson trengs i mål, men vi har jaggu vist at vi kan (og bør) vinne kampene selv om Adrian også står mellom stengene. Nå venter et knalltøft oppgjør mot Everton etter landslagspausen. Et oppgjør som lever sitt eget liv, og hvor vi som nevnt etter siste kamps resultat er litt underdog. Kanskje det passer oss godt akkurat nå? Dette er en kamp Klopp, spillerne og vi røde VIL vinne. Taper vi kampen får vi ta den diskusjonen når den tid eventuelt kommer. Jeg tror vi vinner!