Avgjørelsene fortsetter å gå imot Liverpool

Liverpool er nå det laget som har fått flest VAR avgjørelser mot seg i Premier League!

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Liverpool - Sheffield United

Etter masse VAR fokus mot Everton hadde nok mange håpet på en kamp der dommeren, eller VAR som det nå heter, ikke skulle bli fokus i neste ligakamp. Dessverre skjedde ikke det.

Etter 11 minutter feller Fabinho motspiller McBurnie rett utenfor straffefeltet. Imidlertid viser reprisene at taklingen skjer på 16,5 m streken og VAR griper korrekt inn og dømmer straffe. VAR vurderer også om det er korrekt med frispark, noe det er. Fabinho er såvidt på ball, men feier med seg motspiller samtidig og straffesparket er derfor korrekt. Likevel nok en marginal avgjørelse imot. I andre omgang scorer Salah, men nok en gang må VAR i aksjon. Denne gangen var det ingenting å si på offsiden, selv om mange Liverpool supportere nå har VAR langt opp i vrangstrupen.
Liverpool-West Ham

Ingen store kontroverser her, men VAR er nok en gang inne og annullerer et mål imot Liverpool. Denne gangen blir målet korrekt annullert da Mane sklir inn og takler keeper. Jota skulle likevel få scoringen sin minutter senere!

Manchester City - Liverpool

Hands ble et sentralt tema i denne kampen. Det blir dømt to straffespark, og ingen som følge av såkalt viljehands der hånd søker ball. I årets sesong har handsreglene blitt presisert, og i situasjoner der hånd er i en unaturlig posisjon ut fra kroppen så skal det dømmes straffespark. Dette må sies å være tilfelle med Gomez, selv om han forsøker å trekke til seg armen. I motsatt ende har City-spilleren armen tett inntil kroppen, og gjør seg ikke større. Den skal derfor ikke bestraffes, men likevel ser vi igjen at marginene ikke er med oss.

På overtid setter Walker inn en tøff takling på Wijnaldum. Det er stor kraft og intensitet, men han takler ikke med strak fot og knottene mot motspiller. Det er korrekt med gult kort, selv om det er i grenseland til rødt.

Liverpool er nå det laget som har fått flest VAR avgjørelser mot seg i Premier League!

Andre kamper

Fulham - Crystal Palace. Patrick van Aanholt vinkes av for offside i det 92 min. Imidlertid var han over 1 meter på riktig side, og her har både assistentdommer og ikke minst VAR kollapset fullstendig. Snodig situasjon.
I Manchester United - Chelsea tar Maguire kvelertak på sin motstander, og skulle selvsagt ført til straffespark selv om Azpuilqueta ikke «tappet ut».

Everton - Manchester United: Maguire er inne med en stygg takling på Digne. Selv om det her skulle vært offside så skal Maguire ha et soleklart gult kort for en hensynsløs takling. Han er først så vidt på ball, og taklingen er nede langs bakken. Det er derfor ikke rødt kort.

Kristian Randen er Liverpool-supporter, og tidligere fotballdommer. Han bidrar med stoff fra en dommers synspunkt på liverpool.no.