En gedigen skål til Liverpool-familien

Etter ni seriegull mellom 1973 og 1990 så ramlet Liverpool fra på 90-tallet. Nå er vi tilbake!

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Vi trengte et poeng i siste kamp mot Leicester på Anfield for å løfte ligatrofeet for 8. gang i April 1973 og vi fikk vårt poeng. Da gikk undertegnede på gymnas i 2. klasse på reallinja. Det var året Jom Kippur krigen startet og Ahmed Boutchikhi ble drept av Mossad på Lillehammer. Arne Bendiksen vant norsk GP med låten « Å for et spill». Lars Korvald var statsminister og Bergfrid Fjose var sosialminister. Kiss og AC/DC ble etablert.

NORSK MISS UNIVERSE: Verden var en annen da Liverpool sist vant ligaen med Mona Grudt, Gro Harlem Brundtland og Nelson Mandela, skriver forfatteren.

NORSK MISS UNIVERSE: Verden var en annen da Liverpool sist vant ligaen med Mona Grudt, Gro Harlem Brundtland og Nelson Mandela, skriver forfatteren.

Historiske år

28. april 1990 vinner vi 2-1 over QPR og innkasserer ligamesterskapet for 18. gang. Ian Rush og John Barnes snudde 0-1 til 2-1. Kasparov er verdensmester i sjakk. Mikail Gorbatsjov får Nobels fredspris. Lev Jasjin, den legendariske keeper dør 61 år gammel. Jordan Henderson blir født 19.juni. Mona Grundt blir Miss Universe! Syse regjeringen går av og Gro Harlem Brundtland overtar. Nelson Mandela er en fri mann et etter 27 år i fengsel.

Mellom disse begivenheter vinner vi ligaen hele ni ganger! Jeg husker selvsagt alle sammen. Det var stor stas å vinne- hver gang, men ingenting kan måle seg med årets triumf! 30 års ventetid er lengre enn livsvarig fengsel. Data og PC- alderen var så vidt begynt når vi vant i 1990. I 1988 fikk vi ny mobiltelefon i firmaet- den veide bortimot 20 kg.

Ramlet av lasset på 90-tallet

Data og PC-er har utviklet seg kolossalt- det har sannelig fotballen også. Det er mange årsaker til at Liverpool falt av lasset på 90- tallet. Ikke nok ved at vi falt av lasset, men United kom på banen med sin storhetstid. Det har ikke akkurat gjort det lettere.

Vi skjøt gullfuglen når Klopp ble ansatt. Årets ligatriumf er hans verk- hverken mer eller mindre. Han har bygd en maskin som leder ligaen med 23 poeng- med syv kamper igjen å spille- det er bortimot helt uforklarlig! Det minner meg om gata som hadde tre bakere. Den første averterte med verdens beste brød. Den andre med byens beste brød. Den tredje var litt mer beskjeden- han hadde bare gatas beste brød! Vi er verdensmestre og europamestre. Nå er vi også engelske mestre!

GULLFUGLET: Forfatteren mener at Liverpool virkelig traff gull med ansettelsen av denne mannen.

GULLFUGLET: Forfatteren mener at Liverpool virkelig traff gull med ansettelsen av denne mannen.

Endelig mestre igjen

Det er laget, støtteapparatet og manageren som har gjort jobben. Vi andre, eller supporterne om du vil, har også vår del av æren og stoltheten. Vi holdt ut i tykt og tynt. Vi mistet aldri håpet og troen. Det er tross alt oss de spiller for. Uten oss er de ingenting. Vi er der neste år også.

En gedigen skål til hele Liverpoolfamilien!