Dayot Upamecano til £75M?

Deadline day nærmer seg og det er tid for spekulasjoner, ville rykter og fantasier om hvem som går og hvem som kommer inn.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Utgangspunktet er selvsagt Liverpools spektakulære skadekrise på midtstopperplass! Inntil kampen mot Spurs torsdag kveld hadde jeg egentlig slått meg til ro med at ingenting kommer til å skje dette vinduet. Så tikket meldingen inn om at Fabinho var ute av troppen, og så det sedvanlige at Joel Matip pådrar seg skade i løpet av kampen. Etter den svært viktige 3-poengeren i London, er Klopp og hele Liverpoolfamilien lettet og glad, men samtidig ble det klokkeklart formidlet at man nå gjør alt for å få inn en midtstopper før vinduet stenger på mandag.

Noe annet vil være galskap! Nå kommer toppkampene på rekke og rad i serien og Champions League, og da kan bare ikke en klubb av Liverpools format risikere å ende opp med stopperparet Nat Phillips og Rhys Williams. All respekt for disse to, de har spilt bra og mest sannsynlig over evne når de har steppet inn, men det kan vel ikke være tvil om at situasjonen slik den nå har blitt ikke er holdbar hvis man tar sikte på å henge med i nevnte turneringer.

Derfor håper jeg det skjer noe drastisk - at FSG gjør et unntak og tar et skikkelig spadetak ned i pengebingen for å finansiere et stopperkjøp, før tiden! Liverpool har ikke råd til å vente til sommeren, det vil i tilfelle være en altfor stor gamble slik ståa er nå.

Mye tyder på at Liverpools fremoverlente transferavdeling med Michael Edwards i spissen har gjort grundig arbeid med å kartlegge potensielle signeringer, men da i utganspunktet med tanke på handling i sommervinduet. Nå er imidlertid situasjonen blitt så prekær at man må framskynde planene, selv om det innebærer å betale overpris og vel så det for alternativene øverst på Klopps ønskeliste. Det handler rett og slett om å kjenne sin besøkelsestid, og det tror og håper jeg FSG og de med ansvar for transfers på Anfield nå virkelig gjør. Alternativet har vi ikke så lyst å tenke på, men det er ikke lenger urealistisk å se for seg at det kan spøke for topp 4 og spill i det gjeveste selskap neste sesong, hvis man ikke foretar seg noe.

Det vil i tilfelle få store økonomiske konsekvenser, og jeg tror nevnte eventualitet også har funnet veien helt inn over dørstokken til John William Henrys kontor i Boston.

Det sies at det er et spesielt vanskelig marked og at de fleste klubber sitter på gjerdet i disse usikre tider. Det er lett å forstå. Likevel er det slik at pengene fortsatt rår, og hvis Liverpool slenger 75M pluss på bordet, tror jeg RB.Leipzig i de minste vil vurdere å slippe sin midtstopperjuvel noen måneder før han uansett kommer til å forlate klubben, for en lavere sum.