Et av de søteste øyeblikk i Liverpool-historien!

5-0 seier på Old Trafford med spill og kombinasjoner på topp-nivå gjør dette til et av de søteste øyeblikk i Liverpool-historien!

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Jeg har lenge drømt om en kamp som dette, hvor Liverpool virkelig får det til å stemme på Old Trafford og der man i større grad enn tidligere utnytter overlegenhet i spill og sjanser.

Etter den geniale tyskerens saliggjørende ankomst til Liverpool 4, har ikke de helrøde tapt mot United i ligasammenheng - likevel har ikke Klopp og co helt lignet på seg selv i disse innbyrdes oppgjørene mot erkerivalen - spesielt ikke på «Drømmenes teater». Der har det som regel blitt noe uforløst over Liverpools spill, hvor Ole G og co først og fremst har konsentrert seg om å ødelegge, parkere bussen og satset på kontringer, ofte med poengdeling som resultat og skuffende kamper rent spill - og underholdningsmessig.

Inntil 24.10. 2021.

I denne kampen gjør Solskjær noe han ikke har våget før mot dette Liverpool-laget. Han velger å kaste innpå alle sine offensive stjerner og gir for en gangs skyld blaffen i å tenke «safety first». Det skulle han kanskje ikke gjort, hvis vi skal bruke ett sekund på å se dette med United-øyne.

Når kamper åpner seg opp slik som dette og og motstander byr opp til dans, er det ingen som stopper Liverpool FC, slik de nå igjen framstår under Jürgen Klopps ledelse. At Manchester United endelig fikk smake på ekte Klopp- og Liverpoolfotball hvor man i tillegg greide å være mer klinisk foran mål, var en så nydelig opplevelse at jeg har vanskelig for å finne ord. 

Dette var bare helt herlig!

Ansiktsuttrykkene underveis til klubblegendene Sir Alex Ferguson og vår egen Sir Kenny Dalglish oppsummerer kanskje denne kampen og opplevelsen aller best.

For et maskineri dette Liverpool-laget framstår som for øyeblikket. Det er så velsmurt og en fryd å se på, men som Klopp faktisk påpekte etter kampen, man kunne  faktisk spilt enda bedre i 1. omgang. Det er flere underlige pasningsfeil, fra eksempelvis Jones og Robertson, hvor sistnevnte ikke bare forærer United gavepakker av noen kontringsmuligheter, men den mest slurvete pasningen gjør at Milner sågar sklir og pådrar seg skade! På en sådan dag er det vel ikke lov å kritisere for mye, men Andy Robertson har i flere kamper virket noe mer ukonsentrert og slurvete i pasningsspillet, enn hva vi ellers har vent oss til fra den kanten. 

Til tross for noen skjønnhetsfeil, feier man over Manchester United og det står altså 0-4 til pause, og alle målene er en stilstudie i Klopp-fotball på sitt aller beste. Samtidige bevegelser, balltempo og presisjon som gjør at Uniteds bakre firer går i oppløsning gang på gang, og hvor Maguire og Shaw simpelthen ser ut som hodeløse høns der de snubler i hverandre, misforstår og gjør dette til en lek for vår eminente trio på topp. Mo Salah, hva skal man si annet enn at nå må bare kubben gi denne mannen ny kontrakt og det han måtte ønske i ukelønn!

Naby Keita, må si at han har frustrert meg lenge, men bidragene i denne matchen viser potensialet til gangs. Det har imidlertid vært for lite og for sjelden, og nok en gang blir han altså skadet, og det gjenstår fortsatt å se om han kan sette sammen en lengre rekke med kamper og prestasjoner på dette nivået. Men for et bidrag med mål og svært avgjørende involveringer i nesten alt Liverpool foretok seg i forkant av alle scoringene før pause!

Konate imponerte

Ikke nok med det, i midtforsvaret fikk vi se mer av hva Ibrahima Konate bringer til torgs; overlegen fysikk, ro, god i posisjoneringen, presist og veloverveid pasningsspill. I spann med Van Dijk virker dette svært trygt og solid! 

Nei, dette er nesten for godt til å være sant. Eneste bekymringen er enda flere skader på midten, hvor altså Milner og Keita måtte ut med nye skader. Heldigvis er Thiago snart klar igjen, og det er svært god timing.

Bredden i denne troppen virker imidlertid å være mye bedre enn kanskje mange skeptikere fryktet før sesongen. Kanskje er det en grunn til at Klopp ikke har hevet røsten og virket spesielt stresset vedrørende nok et stille transfervindu før denne sesongen startet. Kontinuitet, relasjoner og en godt sammensveiset spillertropp, på og utenfor banen - trumfer ofte alt annet, som f.eks flere kjøp av profilerte og store stjerner rett før sesongstart.

Denne glimrende triumfen på Old Trafford er kanskje et godt bevis på nettopp det.