Blogg: Tidenes verste (og beste) dommerprestasjon

Forfatteren oppsummerer Liverpools to seneste kamper med det han anser som sesongens både verste og beste dommerprestasjon.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Tottenham-Liverpool 2-2

Referee: Paul Tierney. Assistants: Constantine Hatzidakis, Dan Cook. Fourth official: Andre Marriner. VAR: Chris Kavanagh. Assistant VAR: Dan Robathan.

Merk deg disse navnene. Med tanke på at VAR er innført i Premier League mener jeg at  Liverpool FC aldri har opplevd svakere fotballdømming. Vi husker Everton kampen og klubb VM fra i fjor, men dette tar kaka. Man trenger ikke være noen dommerekspert for å skjønne at dommeren var skrekkelig i går, men jeg vil likevel gå gjennom noen av situasjonene.

20 min: Kane setter inn en takling mot Robertson. Kane kommer med stor fart og kraft, strake knotter i legghøyde og uten mulighet til å spille ball. I denne situasjonen er det umulig å finne formildende omstendigheter. Det er utrolig svakt av kampleder, men enda mer sjokkerende av VAR dommer.

37 min: Jota blir regelrett dyttet overende i straffesparkfeltet og skulle opplagt fått straffespark. Dette var situasjonen som irriterte Klopp mest.

69 min: Liverpool får godkjent sin scoring til tross for at ballen er borti hånden til Salah. I fjor ville denne scoringen blitt underkjent, men handsregelen er heldigvis blitt noe modifisert i år. Ettersom det ikke blir scoring direkte etter at Salah treffes av ballen så skal scoringen stå i år.

78 min: plutselig virker VAR igjen. Korrekt utvisning gjennom VAR, men de andre situasjonene var jo så mye klarere. Komisk.

I tillegg hadde Tierney en rekke andre merkelige avgjørelser i går. Han overså blant annet flere klare frispark til Tottenham. Han la ikke til noen ekstra etter overtiden til tross for bytter og gult kort for drøying av tid. Klopp burde vært utvist.

IKKE IMPONERT: Blogg-forfatteren lot seg ikke begeistre for hva dommer Paul Tierney leverte ute på matta, ei heller VAR-dommer Chris Kavanagh.

IKKE IMPONERT: Blogg-forfatteren lot seg ikke begeistre for hva dommer Paul Tierney leverte ute på matta, ei heller VAR-dommer Chris Kavanagh.

Vi så også etter kampen Premier League gikk ut og sa at Kane ikke fikk rødt kort pga at Robertson løftet benet og at taklingen derfor ble mindre stygg. Dommer forklarte at Jota oppsøkte kontakt ved å stoppe opp. Slike bortforklaringer er pinlig og faglig helt feil.

Terningkast dommer, Tierney: 1+
Terningkast VAR dommer, Kavanagh: 1

Begge vil få karantene, men det hjelper ikke Liverpool.

Liverpool-Newcastle 3-1

Dommer Mike Dean gjennomførte den beste dommerprestasjonen jeg har sett i Premier League på lang tid. Han holdt en høy list og falt ikke for skuespillet til enkelte spilte. Svært god dømming. Man kan diskutere om han burde blåst for skade før Liverpool sin scoring, men han har regelverket på sin side. Som supporter var det deilig å se at han lot spillet fortsette. Alt for mange dommere blåser av ved mindre alvorlige skader.

Terningkast: 6

Så får vi håpe at det blir for mange utsettelser framover og rettferdig dømming.

God jul. YNWA