Blogg:Verdens beste liga fortjener verdens beste dommere

En supporter er ikke fornøyd med hvordan Paul Tierney og VAR-bussen håndterte flere situasjoner i går.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Liverpool FC besøkte i går Tottenham Hotspur Stadium for å spille mot et lag som ikke har spilt på over to uker på grunn av Covid-smitte. Det var usikkert før oppgjøret hvem som faktisk har vært smittet, men Liverpool måtte hvertfall spille kampen til tross for at kapteinen + ryggraden til laget var ute med smitte. Det er for de fleste usikkerhet rundt hva som skal til for å få utsatt kamper, men greit nok, Klopp var klar for kamp. Det skulle dessverre bli en kamp som ble avgjort av andre enn de 21.8 spillerne som var på banen.

Episode 1: Etter halvspilt 1. omgang blir Andy Robertson taklet voldsomt av Harry Kane, noe Paul Tierney synes kvalifiserte til gult kort. De fleste interesserte vil være enig i at Harry Kane sin takling er verre enn den Paul Pogba fikk direkte rødt kort for i oppgjøret mot Liverpool på Old Trafford. Greit nok, Tierney gjorde en feil, men for meg er det totalt uforståelig at Chris Kavanagh i VAR-bussen ikke engang ba Tierney om å se en gang til på det. En kan gjerne spekulere i om Harry Kane slapp unna fordi han er Mr. Nice guy og kaptein på landslaget. Uansett vil jeg vedde mye på at Ashley Barnes eller andre spillere hadde fått rødt kort. 

Episode 2: Diogo Jota blir sprunget ned av Emerson med voldsom kraft innenfor 16-meteren. Paul Tierney mente Jota prøvde å fremprovosere situasjonen, men Tierney graver seg bare dypere ned i sitt eget grums ved å påstå dette. Og uansett, om Jota hadde hatt ballen i fem sekunder, hadde det vært en soleklar straffe om noen hadde sprunget han ned slik. Dette er den andre grove feilen til Tierney, og den andre, enda grovere feilen til Kavanagh i VAR-bussen. Dersom de hadde gjort jobben sin på dette stadiet, hadde Spurs hatt 9(!) mann, og LFC hadde fått straffe på 1-1.

Episode 3: Andy Robertson sparker ned Emerson, og det ser stygt ut. Jeg er enig i rødt kort der, men gitt at Harry Kane slapp unna med en mye farligere og styggere takling burde ikke dette heller vært rødt. Dessuten burde Emerson ikke engang vært på banen på dette tidspunktet da han strengt tatt burde fått sitt andre gule kort da han sprang ned Jota inne i feltet. Spurs burde hatt ni mann. Istedenfor gikk vi ned til 10 mann. 

Det er umulig å spå hva utfallet av denne kampen, med skikkelig dømming. Likevel er det sannsynlig at resultatet kunne gitt to poeng mer. I kampene Manchester City har hatt de siste ukene, har det vært dommeravgjørelser som har gått veldig i favør av City. Eksempel 1: Jimenez får to gule strenge kort og blir utvist. Wolves kjemper for å holde nullen, men Moutinho blir dømt for hands når ballen treffer ryggen, så armhulen. Dermed gir dommeren to poeng til City der. Eksempel 2: I kampen mot Newcastle har Ederson to situasjoner som begge kvalifiserer til straffe til Newcastle. Ingen av dem blir gitt.

Premier League er nær ved å være verdens beste liga. Særlig i år. I tillegg er det veldig jevnt i toppen. Jeg frykter årets liga kommer til å bli avgjort på dommeravgjørelser og ikke fra spillerne. 

Verdens beste liga fortjener verdens beste dommere.