Aldri har noe som var så bra blitt så dårlig på så kort tid

Det er nesten ikke til å tro det som skjer med Liverpool nå.

22. feb 2021 kl 14.13Bjørn Kittelsen

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Vi ser et lag og et maskineri som er gått helt i oppløsning. Tegnene har vært tydelige lenge nå. Vi har snart bare igjen et lag med syndebukker. Først skyldtes elendigheten at van Dijk ble skadet. Så kom skadene i midtforsvaret på løpende bånd og overtok skyldspørsmålet. I kjølvannet av dette er Allison en katastrofe i et par kamper. Arnold og Robertson er ikke til å kjenne igjen og nå forklarer dette problemene. Thiago er en enorm skuffelse. Han har til nå ikke vist noen tegn på å forsterke laget. Firmino er sistemann som får skylden. En skygge av seg selv og skyggen lager heller ingen mål. Vi har bare en endeløs rekke av negativitet og bortforklaringer. Dette preger selvsagt hele troppen. All motgang er selvforsterkende.

Det er ingen managere som kan sitte trygt i en slik periode som den vi opplever nå. Klopp har skaffet seg mye å gå på - derfor skjermes han en stund til. Det er spillerne som får skylden. Det er ikke helt rettferdig. Vi har vært sørgelig klar over skader i midtforsvaret over en lang periode. Så kjøper man til slutt en midtstopper som åpenbart sliter på dette nivået. Kabak skulle fått problemer med å spille fast på Jerv! En ung spiller får en umulig start på sin fotballkarriere, men vi må nok stille mye større spørsmålstegn ved de som har gjennomført denne signeringen. Det virker panisk at en Premier League-vinner og nylig Champions League-vinner opererer på dette nivået og det hjelper ikke på vårt forsvarsproblem, men det forsterker det ytterligere.

Det har gått så fort at ingen har klart å gjøre noe som helst. Klopp er tydelig helt i villrede. Spillere han har stolt på i flere sesonger er skygger av seg selv. Vår berømte angrepstrio har laget et mål på straffe i løpet av 5 timer på Anfield-gresset. Alarmklokkene er nødt til å ringe kontinuerlig i styrerommet. Det er lett å forstå det Klopp gjør. Han har hatt et lag som har feiret enorme triumfer i lang tid. Plutselig sier det stopp. Klopp er selvsagt overbevist om at dette snur og gir tillit til de samme spillere og spillestil. Vi har utviklet en komplisert spillestil med mye ballinnhav. Det får vi ingen poeng for. Vi får faktisk heller ikke så mange scoringsmuligheter av vårt spillemessige overtak. Men vi fortsetter i samme stil - kamp etter kamp. Det er ufattelig frustrerende å se på. Klopp har kjørt seg fast. Nå har det gått så lang tid med katastrofale resultater at forandringer må komme.  

Vi har falt helt brutalt fra tronen på rekordtid. Hele klubben virker paralysert. Ingen tror riktig på det vi ser på banen. Fire hjemmetap på rad - med Burnley og Brighton i hovedroller. Utslått av erkerivalen i FA-cupen og fjerdeplassen i Premier League er vi langt unna. Det er nesten umulig å forestille seg at det kunne bli så ille på så kort tid.