Ingen hviler lenge på sine laurbær i England

Ingen hviler lenge på sine laurbær i England - ikke en gang Jürgen Klopp.

15. feb 2021 kl 16.54Bjørn Kittelsen

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Premier League er ferskvare. Det er nåtiden som teller. Alltid neste kamp. Vi bærer selvsagt med oss vår historie med stolthet. Vi glemmer ikke fortidens store øyeblikk. Vi glemmer ingen store spillere eller store ledere. Men det er for historietimene.

Etter år med suksess står vi ganske avkledd i februar 2021. Det er unødvendig å rippe opp i prestasjon og resultater de siste to måneder for klubben vi elsker.

Et av tidenes fall fra tronen

Vi kan produsere alle slags unnskyldninger. Det er likevel helt uforståelig at vi på svært kort tid blir innhentet av klubber vi har vært flere titalls poeng foran de siste sesongene. Det er knapt en overdrivelse lenger å påstå at dette må være et av tidenes fall fra tronen.

Jeg tror vi opplever noe langt mer enn en formdupp. I en sesong hvor vi allerede har tapt 6 kamper- 3 på rad hjemme, 2-7 for Villa og City har nettopp ydmyket oss på Anfield. Vi får et nytt bilde av elendigheten når vi knekker sammen mot Leicester i sluttkvarteret.

Klopp sier det han sier. Gode prestasjoner. Tro på laget. Vi gjør feil vi må lære av. Vi blir ikke det dårlig lag over natten. Sier tyskeren vi alle har hatt tillit til.

Hva tenker egentlig Klopp? Han er jo absolutt mer oppvakt enn de fleste. Har han eierne med seg? Ser han for seg at vi må gjøre store forandringer? Skal vi fremdeles satse på de samme spillerne? Hvor er svakhetene i laget? Hvorfor renner målene inn? Hvem skal ta ansvaret for to måneder med begredelige resultater? Er Klopp i stand til å foreta nødvendige grep, eller maler han seg enda mer inn i et hjørne?

Thiago har vært langt svakere enn forventet

Jeg liker å bruke metaforer. Jeg har mange ganger sammenlignet sjakk og fotball. I sjakken kan du styre ditt eget spill, men du vet aldri hva motstanderen kan finne på. Klopp har benyttet samme åpning en lang stund og nå har motstanderne funnet de beste forsvarstrekkene mot oss. Når fotballens middelmådigheter, som Brighton og Burnley, finner ut av vårt spill, forteller det alt. Vi hadde et nytt trekk i Diogo. Det forvirret motstanderne. Salah leverer ennå varene, men det er ingen hjelp å få. Midtbanen er statisk og uoppfinnsom. Thiago har vært langt svakere enn forventet.

Kampen mot Leicester var et bilde av Liverpool i 2021. Vi hadde ballen mye. Leicester var knapt over midtbanen. Likevel følte jeg det var farligere de få gangene Leicester angrep. Vi tråkler oss inn i situasjoner som ikke gir reelle målsjanser. Når Kabak og Alisson kolliderer faller selvsagt ballen i beina på Vardy som scorer på tomt mål, like etter at en millimeteravgjørelse gikk i de rødes disfavør.

Nå har vi hatt så mange dårlige opplevelser at det blir patetisk å snakke om å ha tro og tillit til laget. Vi skal være tålmodige en stund til. Det fortjener Klopp.