Er Super League faktisk så ille?

Sjelden har jeg sett så mye pessimisme fra Liverpool-supportere på en gang som det som kommer nå ifbm. Super League. Ja, man kan jo faktisk begynne å lure på om det er supportere man har med å gjøre i det hele tatt.

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Jeg ser de aller fleste argumenterer med at de 12 klubbene i den nye turneringen er grådige og kun tenker på seg selv, uten å egentlig spørre klubben hva den mener. Organene FIFA og UEFA er ikke grådige da eller? Mer sleipe og korrupte forbund skal man vel lete lenge etter.

Er det ingen som tenker at klubbene gjør dette til det beste for både seg selv og supporterne? Det vil bli flere toppoppgjør, flere seter dedikert til fansen på kampdager, og en større andel av inntektene går til klubben. Siste setning her er viktig, for hvem er det som egentlig mener at klubbene skal melke mer ut av fansen og tv-selskapene? Så langt har jeg kun hørt disse såkalte ekspertene mene dette, de som er store motstandere av hele opplegget. Klubbene vil jo få store ekstrainntekter kun ved å droppe mellomleddet i UEFA, og i tillegg fylle tribunene med betalende fans isteden for gratistilskuere. Og slik jeg ser det er det derfor ikke nødvendig for klubbene å skru opp prisene for å tjene mer.

Når det gjelder grasrota og breddefotballen er det vel få klubber som bidrar mer enn disse 12, og jeg ser ingen grunn til at dette skal endre seg. Både FA-cup og Premier League skal jo bestå, og det vil i så fall være de forskjellige forbundene som ødelegger dette dersom Super League lagene kastes ut av nasjonale ligaer og cuper. Vi må heller ikke glemme at disse lagene bidrar til grasrota gjennom farming-klubber, spillerkjøp og salg, treningsfasiliteter osv. Jeg forstår ikke hvorfor det er en selvfølge at dette skal endre seg. 

Jeg mener ikke at Super League er en bedre løsning enn Champions League, men et spenstig forsøk på å få til noe som er omtrent like bra er det nå i allefall. Konseptet og lagene som deltar er ganske likt, men forskjellen er at det her går an "å kjøpe seg inn". Kanskje dette var et feilgrep og må endres etterhvert? Jeg kan i allefall forstå at det blir sånn akkurat ved oppstarten, da de 12 klubbene må gjøre visse forpliktelser. Vi må huske at de prøver på noe som tydeligvis er ganske umulig (uavhengig av intensjonene), og da må man kanskje gjøre noe sånn som dette. 

Til slutt vil jeg si at dette kun er mine refleksjoner, men jeg kommer til å støtte klubben i tykt og tynt, som jeg alltid har gjort. At klubben søker nye løsninger på f.eks. økonomien har jeg full respekt for. Men jeg forventer også av Liverpool at de er ydmyke om de innser at de har tråkket feil. Å mene at jeg ikke skulle være supporter lenger, fordi Liverpool ønsker å spille en annen turnering enn de gjør i dag, det blir for lettvindt. På samme måte mener jeg det blir for lettvindt for både supportere og supporterklubb å hoppe til konklusjoner allerede før vi har fått vite hva det egentlig handler om.

Jeg savner i dette tilfellet at supporterne, og da med supporterklubben i spissen er positive, optimistiske, nysgjerrige, nytenkende, og da ikke hopper til forhastede beslutninger. La oss i allefall få høre hva Liverpool har tenkt om bredde, grasrot, at man kan kjøpe seg inn i turnering osv. Kanskje er intensjonen noe annet på sikt, kanskje kan løsningen være bedre enn CL? Kanskje er det bare rævva. Fram til da, så støtter jeg Liverpool istedenfor å motarbeide de. Og tar jeg feil, så skal jeg være ydmyk på det, som man jo forventer av en Liverpool-supporter.