Leserbrev:Vurdering av stallen og beste startoppstilling

Kanskje er tiden moden for å få Trent høyere opp i banen?

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Troppen

Keepere

Keeperplassen er godt dekket opp og kvaliteten er bra. Allison har sjeldent dårlige kamper og Caoimhin er en god nr. 2. Spørsmålet er om iren har lyst til å fortsette som nr. 2.

Allison

Caoimhin

Adrian

Forsvar

Forsvaret er egentlig ganske solid når alle er skadefrie. Joe og Trent har hatt en svak sesong så langt, men det har og en sammenheng med at resten av laget sliter. Spennende å se hva Calvin kan bidra med når han nå nærmer seg. Kanskje er tiden moden for å få Trent høyere opp i banen? Joe fungerer bra på høyrebacken, og kan kanskje også fungere godt i en trebackslinje. 

Trent

Calvin

Joe

Ibou

Joel

Virgil

Nat

Robbo

Kostas

Midtbane

Kanskje det leddet med mest usikkerhet for øyeblikket. Thiago er den med høyest nivå, deretter Jordan og (for øyeblikket) James. Snittalderen på de tre er ca 33 år, så her må det skiftes ut. Ox tror jeg dessverre er for preget av alle skadene. Det samme med Naby. Han ser også ut til å bli litt for treg for det hektiske tempoet i PL. Dette gjelder også Fabinho som virker å ha mistet all mobilitet og evne til å snu kroppen raskt. Denne evnen må et anker ha. Curtis er jeg usikker på om han har ennå et nivå inne, men burde vel kanskje vært lånt ut til en klubb der han fikk spille fast over tid. Også usikker på hvilken posisjon som er hans beste. Tror venstre indreløper i en treer er ideelt. Stefan ser lovende ut, men burde nok hatt et utlån for å fått teste seg over tid. 

James

Jordan

Thiago

Fabinho

Ox

Naby

Curtis

Stefan

Angrep

Mye talent her, men usikker på hva som er den beste kombinasjonen og hvilken formasjon som vil få ut det beste av spillerne. Personlig ville jeg likt å se trioen Luis, Darwin og Diogo. Mo har vært fantastisk for oss lenge, men ser ut til å ikke fungere så bra i den nye formasjonen. Har generelt hatt en svakere trend siden AFCON. Muligens kunne han fungert i tieren bak Darwin, men ute på vingen ser det ut som at han har mistet litt fart og at forsvarsspillere er mer obs på han. Bobby kan nesten trekkes ned i midtbaneleddet og de to ungguttene burde ikke starte kamper for oss på jevnlig basis ennå, selv om alle de tre kan spille i en offensiv midtbanerolle. 

Mo

Diogo

Luis

Darwin

Bobby

Harvey

Fabio

Lag og formasjon

Ut i fra spillerne vi har tilgjengelig så ville jeg fortsatt i en 4-3-3 eller en 4-2-3-1. Regner med at 3-5-2 er utelukket så den ofrer jeg ikke en tanke. 

4-3-3

Allison

Joe - Joel - Virgil - Robbo

Jordan - James - Thiago

Luis - Darwin - Diogo

4-2-3-1

Allison

Joe - Joel - Virgil - Robbo

Jordan - Thiago

Luis - Bobby/Mo - Diogo

Darwin

Litt mer spennende variant av den siste ville kanskje ha vært:

Allison

Calvin - Ibou - Virgil - Kostas

Trent - Thiago

Luis - Harvey - Diogo

Darwin

Tror egentlig at det ikke skal så veldig mye justeringer til for å komme på rett spor, men ser for meg at en bør gjøre noen utskiftninger til vinteren/sommeren. 

Selges/frigis

Naby, Fabinho, Ox og Nat. 

Lån ut

Stefan, Curtis, Kaide, Clark, Mateusz

Spillere inn

To sentrale midtbanespillere, et anker og en høyreback (Matheus Nunez, Jude Bellingham, Nicolo Barella, Gavi, Frenkie de Jong, Achraf Hakimi, Sandro Tonali, Lukas Klostermann, Konrad Laimer e.l)

Ser for meg at PSG kunne latt Hakimi gå dersom Salah kom motsatt vei, samt at vi kunne fått en del penger samtidig. De Jong kunne vært interessant som et spillende anker. Det samme med Tonali. 

Tror Trent kunne fungert utmerket i en midtbanerolle. 

Største utfordringen er å finne balansen i laget igjen, slik at flyten kommer tilbake. Tror kanskje vi må spille mer slik som vi gjorde mot City da laget lå dypere og mer kompakt.