Forventningene til sesongen 2022/23

For andre gang på de siste fire sesongene, måtte Liverpool se at ligagullet glapp med et fattig poeng til Manchester City.

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Forrige sesong og i 2018/19 var det kun millimeter-marginer som fratok Liverpool gullet.

I 2019/20 vant jo Liverpool overlegent med hele 18 poeng, mens sesongen etter ble ødelagt av skader og Liverpool fikk aldri en reell mulighet til og forsvare sitt gull.

Manchester City hadde heller ingen stor sesong i 2020/21 og deres poengsum endte på moderate 86 poeng. Med en normal skadesesong for Liverpool i 2020/21, kunne gullet utmerket godt havnet på Anfield for 20. gang. Liverpool snitter jo tross alt på 89,25 poeng på de siste fire sesongene og på de samme fire sesongene er det tilnærmet dødt løp mellom de to lokomotivene i Premier League.

Kun ett poeng skiller City og Liverpool på fire sesonger, med de lyseblå foran.

Ny duell til siste spark?

Det er fortsatt nesten en måned til overgangsvinduet stenger, og det ligner en risikosport om man tar fram glasskulen allerede nå.

Selv om klubber som Arsenal, Tottenham og Chelsea er veldig aktive på markedet, ser det unektelig ut til at Klopp er fornøyd med sitt utvalg av spillere.

Manchester Utd jobber også febrilsk og noe panikkartet med tilvekster, men underegnede ser ikke helt hvordan ten Hag skal presse seg over CL-streken. Ei heller at de klatrer opp fra sin 6.plass i forrige sesong.

De tre ovennevnte London-klubbene vil nok kjøre en lokal turnering om 3. og 4.plass. Det betyr nok etter alle solemerker at det vil bli en ny duell om Premier League-trofeet og at Pep og Jurgen vil være duellantene.

Vi fikk en forsmak på sesongen da Liverpool slo Manchester City 3-1 i Community Shield for en snau uke siden:

Hva skal til for Liverpool?

Om man ser på City og Liverpools interne møter etter at Klopp ankom Liverpool i oktober 2015, har klubbene møtt hverandre 19 ganger. En ligacupfinale, en semi i FA-cupen, to Community Shield, to CL-kamper, og resten i Premier League. Målforskjellen er jevne 33-31 i de rødes favør, men Liverpool har skikkelig tak på City hva resultatene angår. Der står det sterke 8-7-4 i Liverpools favør og det hersker ingen tvil om at Klopp på mange måter har knekt den interne «Pep-koden».

To av Citys gevinster mot Klopps Liverpool kom i Liverpools gullsesong og møtet på Etihad, som første kamp etter at Liverpool hadde sikret gullet. City vant 4-0 og Liverpools spillere hadde neppe fått sovet ut all rusen etter gullfesten på Formby Golf Club på kvelden den 25/6-20. Tapet kom noen dager etter.

Sesongen etter vant City 4-1 på Anfield og Alisson sto den kampen, til tross for at hans far hadde gått bort i en drukningsulykke i Brasil. Reiserestriksjoner grunnet pandemien hindret Alisson hjemreise og han ville selv stå i mål, når han måtte bli værende i England. Noe han aldri burde, da han leverte sin klart svakeste kamp i rødt, med flere brølere.

Poenget er bare at den interne statistikken mellom Englands to klart beste klubber kunne sett knusende bedre ut for Liverpool. Fasiten fra sist sesong forteller at Liverpool ikke vant en eneste kamp mot City, Chelsea eller Tottenham, som alle endte på CL-plass i ligaen. Altså på seks kamper mot disse lagene hentet Liverpool ut kun seks poeng, da samtlige endte i poengdeling.

Manchester City hentet ut flere poeng i kampen mot de fire øverste. Åpenbart et område som Liverpool bør få mer ut av i sesongen som kommer, om mulighetene for ligagull skal være lettere tilgjengelig.

Marginene er små

Hvilken av klubbene får mest ut av sine tungt profilerte spisskjøp? Premier League 2022/23 kan fort bli avgjort av hvordan Erling Braut Haaland og Darwin Nunez leverer i sin første sesong i verdens beste liga. Om en av dem havner på 25-30 ligamål og den andre på 13-18, sier en del av meg at klubben med fyren som scorer markant flest, også vil heve tittelen. Selvsagt om begge stjernene slipper lange perioder ute og spiller så ofte deres managere ønsker.

Hvor mye vil Liverpool savne sin store profil i seks sesonger, Sadio Mane? Det er ingen tvil om at han lå foran Salah i kvalitet etter at begge spilte i Afrika-mesterskapet. Fabio Carvalho vil neppe prege Liverpools førstelag allerede fra avspark på lørdag, men forhåpentligvis innen neste sesong.

Av offensive spillere, har City mistet Raheem Sterling til Chelsea og Gabriel Jesus til Arsenal. Men de, som Liverpool, har mye annen kvalitet fremover på banen.

Til helgen starter Premier League opp igjen og den av Guardiola eller Klopp som får minst skadetrøbbel på nøkkelspillere har en kjempesjanse. Den av de som får mest ut av sine storkjøp, like så og den som kommer best ut av poengfangsten mot lagene rett bak på tabellen, kan fort avgjøre alt. Det blir neppe mange poeng som vil skille disse klasselagene og mest sannsynlig blir det en kamp til veldig sent i sesongen. Det blir nok heller ingen andre klubber som kan true de to øverste plassene.

Jürgen Klopp er klar for en ny duell mot Manchester City om ligatittelen:

Det er flere titler tilgjengelig

Det har vært mye fokus på ligaen i denne saken, men er ikke det Liverpools bread and butter? For undertegnede er det tittelen som er mest ønsket hver sesong. Kommer vi opp i nr. 20 eller 21 og forbi klubben fra samme by som Manchester City, kan nok fort CL stå øverst på ønskelista igjen.

Ligacupen ble vunnet sist sesong, etter en langfilm av en straffekonkurranse mot Chelsea og selvsagt er det ønskelig med en ny ligacup-tittel som fort som mulig, men vi skal ikke stikke under en stol, at den er lavest rangert av mulige pokaler. Ny straffekonkurranse mot samme lag, sikret oss FA-cupen for første gang siden 2006 og den var kjærkommen. Ting ligger til rette for at også FA-cupen kan forsvares i mai 2023. Hovedgrunnen er at Klopp råder over en tropp som kan kjempe på alle fronter, som sist sesong og det var en mangelvare tidligere.

Champions League er jo en turnering hvor Liverpool har tre finaler siden 2018. Dessverre ble kun en av dem vunnet og Klopps prioriteringer går nok i en retning av at Europa skal erobres igjen. Så fort som mulig. Helst i 2023. Liverpool har laget til det og har troppen til flere pokaler i 2022/23. Men jeg tror nok at flertallet setter ligagullet øverst, om vi må velge mellom Premier League eller Champions League. Altså de to titlene vi med små marginer, ikke hentet hjem til Anfield tidligere i år.

Uansett vil det være en stor nedtur og overraskelse om ikke Liverpool skal bytte ut et tall eller flere på klubbens Champions Wall også kommende sesong. En ny sesong står for døren, og jeg ser fram til spenningen. Så får vi håpe at marginene sender oss øverst, for nå er det vår tur til en marginal tittel foran City. For de har hatt for vane å trekke det lengste strået et par ganger for mye de siste årene.

Det føles faktisk urettferdig at to lag som skilles av kun ett fattig poeng over fire sesonger i ligaen, så har det ene stukket av med tre av fire ligatitler.

YNWA