Leserbrev/blogg: Ja de penga

Innsenderen refererer til Vidar Sandbecks «Pengegaloppen» fra 1958, og aktualiteten den dag i dag.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Vidar Sandbeck traff vel spikeren på hodet da han skrev den kjente visa, men tror jaggu han treffer godt nå om dagen også.

Penger gjør noe med folk, herunder fotballspillere/trenere/managere også. Tidligere har de dratt til USA eller Asia, men nå har snart ikke de heller sjans å sloss mot oljepengene. Vi ser SPL (Saudi Pro League) kaster snøret etter de folka de vil ha.

Mange har bitt på, først de «gamle», men nå ser det ut som det frister stadig yngre spillere. At spillere på hell ønsker seg en siste god kontrakt, det kan man til en hvis grad forstå, hvis en ser det finansielle aspektet. Moralske og etiske spørsmål, er en annen historie… 

Uten noe form for rasistiske eller religiøse undertoner, så snakker vi om et, av fler land, der menneskerettigheter ikke kommer i andre rekke engang. Undertrykkelse av kvinner, homofile og utnyttelse av mennesker, er noe de har bygget seg opp en tradisjon for. En kan virkelig se hva penger og makt kan føre til i gale hender, og noe de ikke viser særlig vilje til og ordne opp i.

Premier League får smake egen medisin

PL har vært ledende i pengebruk, godt hjulpet av bl.a arabiske oljepenger, men nå får de smake sin egen medisin. Det kunne aldri bli bærekraftig, noe som har vært påpekt en stund. Det ligger et regelverk på pengebruk i PL, men hittil har de ledende lagene med finansielle muskler, snodd seg glatt unna.

Hvis om og eventuelt når der kommer klare regler for finans, står sjeikene klare til og overta med sin egen liga, uten noe konkurranse. Her snakker vi om folk med mye penger, kanskje alt for mye…

HADDE BLITT HØRT: Innsenderen mener at Shankly ville ha vært tydelig om dette temaet, om han hadde levd i dag.

HADDE BLITT HØRT: Innsenderen mener at Shankly ville ha vært tydelig om dette temaet, om han hadde levd i dag.

Det nye nå er at stadig yngre spillere blir fisket etter, og dermed kan en del av de store spillerne forsvinne ut av PL, Bundesliga, La liga etc. Dette vil på sikt svekke disse ligaene, og dermed også økonomien til lagene. Det vil etterhvert kunne føre til at de beste talentene og spillerne søker seg til SPL.

Da vil de pengene på spillersalg, TV avtaler og sponsorer hos de Europeiske ligaene bli betraktelig mye mindre. Rent underholdningsmessig, vil også ligaene bli fattigere, uten de beste spillerne. Nå håper, og tror jeg ikke det blir fult så galt, men det lyser opptil flere blå lys

Skuffet over våre egne

Når det gjelder «våre egne» som søker seg til SPL, må en ærlig innrømme en er skuffet. Liverpool har en tradisjon for og engasjere seg i sosiale og medmenneskelige sammenhenger. Dette er også noe spillere, trenere og managere har vært delaktige i.

Nå ser vi Henderson og Gerrard, som i mine øyne har vært, og nå sier jeg har, våre helter og foregangspersoner i mange sammenhenger, gå etter pengene uten og se seg tilbake, er det en skikkelig nedtur.

Vil tro de ville hatt til smør på skiva, samt respekt blant supporterne, resten av livet uten oljepenger. Det som jeg trodde var spillere med ryggrad og et godt moralsk kompass, var vist ikke det. Det en trodde de sto for, var vist ikke så viktig allikevel Snakker om karakterdrap på seg selv. I mine øyne forsvant også en kommende manager i Gerrard, og Hendo bør vel helst ta en lang omvei forbi Liverpool by. 

Hadde vi hatt Shankly blant oss nå, så tror jeg de ville hørt ham helt bort til Saudi Arabia. Hadde de ikke hørt saftige skotsk gloser før, så hadde de det nå…

Pål M. Smørvik
Kristiansand