Alt du trenger å vite før bortekampen mot West Ham på London Stadium

Liverpool vil med seier klatre til andreplass i Premier League, bare poenget bak serieleder Chelsea, mens West Ham med seier vil passerte Liverpool på tabellen og klatre til tredjeplass.

Liverpool gjester London Stadium i den siste kampen før en ny landslagspause, og Jürgen Klopp vil være opptatt av å revansjere poengtapet for Brighton forrige helg. 

David Moyes vet imidlertid at hans lag vil passere Liverpool på tabellen med seier på London Stadium.

Samtidig har Liverpool muligheten til å få en luke ned til The Hammers dersom de vinner kampen. Da vil avstanden mellom lagene være på fem poeng.

Liverpool trenger minst poengdeling for å passere Manchester City på tabellen, og innta andreplassen igjen.

Hva sier managerne?

Begge lags managere forventer en tøff kamp, og begge uttrykker stor respekt for hverandre.

– Han blir bedre og bedre og bedre slik jeg ser det. Det er tydeligvis mulig også etter 999 kamper, og det er rom for forbedring. Jeg vet ikke om han har fornyet seg igjen eller noe, jeg har ikke kjent ham lenge nok for det. Det er utrolig, sa Jürgen Klopp om kollega David Moyes under sin pressekonferanse fredag.

– De er et lag med mye energi, som presser bra. De kontrer, men kan også spille. Tidligere har de lagt seg dypere og satset på dødballer, men nå er de den fulle pakken.

– Derfor ligger de høyt på tabellen. Vi er i veldig god form og de er i veldig god form. Jeg gleder meg til kampen. Det blir tøft. 

– Du bare ser på dem, og det er morsomt. De har høy intensitet, og de angriper. 

– Jeg er begeistret for Bowen. Var det fra Hull han kom? Det tok ikke for lang tid før han viste hvor god han var. Antonio, siden jeg kom til England har han spilt 5-6 ulike posisjoner? Han var høyreback, men er nå en skikkelig, skikkelig spiss.

– Fornals er tilbake i den spanske landslagstroppen. Han scoret mot oss om jeg ikke tar feil. Han er en skikkelig fotballspiller. Benrahma er veldig spennende. Han var i Brentford, og er nå en sentral spiller i West Hams angrep.

– På midtbanen har du Rice og Soucek som er en trussel, Soucek med hodestyrken og Rice med alt. Veldig hurtige backer, og nå har de midtstopperparet de ønsker. Fabianski er en veldig erfaren keeper. De er et veldig godt lag.

– Det eneste problemet West Ham har, er at denne ligaen er så utrolig god at du må være på topp hver eneste dag. Det gjør det så spennende, og jo bedre du blir jo mer press er det for at du skal vinne fotballkamper. Vi vet at vi møter et eksepsjonelt, godt organisert fotballag på søndag.

Både Moyes og Jürgen Klopp er blant de nominerte i kåringen av månedens manager i Premier League for oktober. Moyes ble spurt om likhetene mellom ham selv og Liverpools tyske manager.

– Jeg tror Jürgen var midtstopper, og det var jeg også. Det er vel det eneste! Jeg vet Jürgen er et konkurransemenneske. Han ønsker å vinne, og stiller strenge krav til sine spillere. Jeg er likedan. Jeg stiller strenge krav, og ønsker også å vinne. 

West Ham har ikke slått Liverpool i Premier League på fem år.

– Liverpool spilte veldig bra her på London Stadium i fjor, så vi må gjøre det mye bedre, og jeg mener vi har hevet oss litt. Vi må gjøre mye riktig, og håpe at Liverpool ikke har en av sine beste dager, for de er et topplag. Men jeg tror vi er litt annerledes nå, så vi vil forsøke å gjøre dagen vanskelig for dem.

Hvordan er skadesituasjonen? 

Liverpool er fortsatt ubeseiret i Premier League, men fikk en ny skadebekymring under kampen mot Atletico Madrid i midtuken. Roberto Firmino hinket av banen med en alvorlig hamstringskade, og han er en av seks spillere som Liverpool-manageren må klare seg uten på London Stadium.

– Det er et slag for oss å miste Bobby. Vi har visst det i to-tre dager, sa Klopp på fredag.

– Vi snakker fortsatt om uker, og jeg vet ikke nøyaktig – men mer enn én måned. Da vil jeg se på det som en alvorlig skade. Vi får se.

– Det er Bobby, og han pleier å komme seg raskt, men vi må se.

– Bobby blir ikke klar igjen rett etter landslagspausen, og det er ikke bra.

Harvey Elliott, James, Milner, Curtis Jones, Naby Keita og Joe Gomez er det andre spillerne som Klopp må klare seg uten. Milner og og Keita har hamstringskader, Jones har en øyeskade, Gomez har en muskelskade i baksiden av den ene leggen og Elliott jobber seg tilbake fra sin alvorlige ankelskade.

Andriy Yarmolenko og Nikola Vlasic ble hjemme i London da The Hammers reiste til Belgia for å spille mot Genk på torsdag, og de vil bli undersøkt på nytt foran søndagens kamp.

– Akkurat nå ser det greit ut. Yarmolenko hadde en liten skade før vi dro, og det hadde Vlasic også. Vi får se hvordan det står til med dem, sa Moyes.

Hvordan har det gått så langt?

Liverpool er ubeseiret så langt i årets Premier League, og kan sette klubbrekord med 26 kamper på rad uten tap dersom de får med seg poeng fra London Stadium. De røde har imidlertid spilt uavgjort i fire av ti kamper så langt. Liverpool ligger dermed på tredjeplass på tabellen, med 22 poeng på ti kamper.

West Ham ligger bare to poeng bak, og vil dermed passere Liverpool på tabellen med seier i denne hjemmekampen. The Hammers har tapt to kamper, spilt to uavgjort, og har vunnet seks, noe som er like mange seiere som Liverpool har.

Hvem skal starte?

Leserne av Liverpool.no har stemt frem følgende lag: Alisson Becker- Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Joel Matip, Andy Robertson - Jordan Henderson, Fabinho, Thiago Alcantara- Mohamed Salah, Sadio Mané, Diogo Jota. 

Det ene spenningsmomentet er om Jürgen Klopp vil benytte Joel Matip i to kamper på rad, eller om han velger å bruke kolossen Ibrahima Konate som makker til Virgil van Dijk, siden West Ham har kraftpluggen Michail Antonio på topp.

Det andre spenningsmomentet blir om Thiago Alcantara eller Alex Oxlade-Chamberlain får starte på midtbanen, sammen med Jordan Henderson og Fabinho.

Andre endringer i forhold til lesernes lag vil komme som en stor overraskelse.

Hva skal du lese før kampen?

Som vanlig finnes det bra med stoff å lese seg opp på her på liverpool.no. 

Visste du at West Hams venstreback er Liverpool-supporter? Aaron Cresswell er født og oppvokst i Liverpool, dro på Anfield med sin far som barn og hadde Owen- og Fowler-drakter. Som tenåring fikk han drømmen knust av favorittklubben.

Sadio Mané var ikke fornøyd med egen innsats forrige sesong, men nå viser tallene at senegaleseren er tilbake på det nivået han skal være på.

Liverpool har noe å revansjere, etter at klubbens U23-lag tapte klart for West Ham i London i går.

Alex Oxlade-Chamberlain har slitt med mange skader og har aldri klart å finne den nødvendige stabiliteten i Liverpool-trøya. Han har ikke startet to kamper på rad siden juli 2020, men nå har han startet to av de tre siste Liverpool-kampene, og han spilte 71 minutter i den tredje.

Lykken har omsider snudd for David Moyes etter at han tok over i West Ham, men Liverpool er ikke hans drømmemotstander.

En 40 år gammel rekord kan bli slått i helgen. Liverpool står med 25 kamper uten tap i alle turneringer. Det har bare skjedd to ganger tidligere.

Jürgen Klopp er en stor beundrer av West Hams mannskap, og har hatt en av London-klubbens angripere i kikkerten en stund.

Declan Rice mener at West Ham har ingenting å tape når Liverpool kommer på besøk.

Hvordan kan du følge kampen?

West Ham - Liverpool har avspark kl. 17.30, og blir vist på TV 2 Sport Premium og  TV 2 Play.  

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).